Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Εκδηλώσεις


Μια πρώτη συζήτηση στο στέκι της "Δράσης"…

20/12/2008

Την Τρίτη, 16/12/08 έγινε συζήτηση στο συντονιστικό της Δράσης για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε από κοινού και να βάλουμε σε κάποια τάξη τα γεγονότα, όπως τα προσλαμβάνει ο καθένας μας, να ανανεώσουμε μια κοινή στάση και οπτική, να ανιχνεύσουμε τον βηματισμό μας. Ανταλλάξαμε γνώμες, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις, όχι τόσο στην ουσία τους, αλλά στο κέντρο βάρους τους. Υπήρξε αυθόρμητα κοινή η διάθεση να σταθούμε δίπλα στη νεολαία. Την καινούργια αυτή νεολαία που ξεπήδησε αιφνιδιαστικά για να καθορίσει τον εκκρεμή τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον τα πράγματα.

Πολλοί από μας, χωρίς καμιά συνεννόηση, ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις των ημερών. Σε τελευταία ανάλυση, παρά τους προβληματισμούς και τις αποχρώσεις που εκφράστηκαν, όλοι θεωρήσαμε αυτονόητο ότι η θέση της Δράσης ως δημοτικής κίνησης είναι μέσα στο κίνημα-δίπλα στη νεολαία , στο βαθμό που το καταφέρνουμε και μας αναλογεί.

Ακόμη κι αν τα πράγματα σήμερα εμφανίζονται με πολλές ερμηνείες (και πολλές διαστρεβλώσεις και πολλούς υποκειμενισμούς), δυσανάγνωστα και περίπλοκα, ακόμη κι αν -ιδίως αυτή τη φορά, έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε έτοιμα συνθήματα, ακόμη κι αν εμείς οι ίδιοι είμαστε μέρος της κρίσης , (αλλά και της επίλυσής της), δεν μπορούμε παρά να αναζητήσουμε τη διέξοδο στο πλευρό αυτών που αντιστέκονται και αμφισβητούν. Ακόμη και εν μέσω έλλειψης αποσαφηνίσεων, είμαστε με το μέρος τους. Και δεν μπορεί παρά να αναζητάμε εκεί τη λύση , με τους όρους που στην πράξη διαμορφώνονται και όχι με τους όρους που ο καθένας μας θα φαντάζονταν.

Αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην πληροφόρηση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 18/12 στα Προπύλαια και προχωρήσαμε σε αφισσοκόληση στα Βριλήσσια, (τράπεζες, μετρό και σχολεία). Αυτή ήταν η δεύτερη αφισσοκόληση, μετά την αφίσσα συναισθηματικής συμμετοχής που κολλήθηκε στα Βριλήσσια δυο μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Την αφίσσα και τα συνθήματα που επιλέξαμε θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Μετά τις γιορτές σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε εκδήλωση-συζήτηση, για να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους στα Βριλήσσια να εκφράσουν τις απόψεις τους, θα ενημερωθείτε σχετικά.

Δεν υιοθετούμε διαχωρισμούς ανάμεσα σε σκεπτικιστές και αγωνιστές , ανάμεσα σε αυθεντικούς ή «διστακτικούς» και αμφισβητούμενους , αν πρόκειται για διαφορετικές εκδοχές μιας στάση συμμετοχής. Τα πράγματα είναι σύνθετα και περίπλοκα, σε εξέλιξη, χωρίς βεβαιότητες και δεδομένες κατευθύνσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, όλα όσα συνέβησαν, θα σφραγίσουν τους επόμενους μήνες και συνολικά μια νέα γενιά. Μια νέα περίοδος ανοίγει.

Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να κατανοούμε, να συζητάμε ανοιχτοί και να αντιλαμβανόμαστε, όχι ως αποψίες ή «αναλυτές», αλλά συλλογικά και με επίγνωση ότι αποτελούμε προϊόν και τμήμα του ευρύτερου ριζοσπαστισμού και της Αμφισβήτησης, όσο και της διαρκούς προσπάθειας αναζήτησης του νοήματός τους.

Το ίδιο εξάλλου θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στη γειτονιά μας, στα πλαίσια της αναζήτησης μιας Άλλης πόλης , μιας άλλης Αυτοδιοίκησης.

Αυτά νομίζουμε ως πρώτη προσέγγιση…
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου