Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Εκδηλώσεις


"ταξίδια ή τουρισμός, γνωρίζοντας άλλους λαούς"

17/3/2008

Το Σάββατο 29 Μάρτη στις 7.30μμ στην αίθουσα του ΤΥΠΕΤ η «Δράση» διοργανώνει συζήτηση με θέμα: ταξίδια ή τουρισμός, γνωρίζοντας άλλους λαούς. Ομιλητές οι Ισαβέλλα Μπερτράν και Κώστας Ζυρίνης, αρθρογράφοι στο περιοδικό ΓΕΩΡΑΜΑ που κυκλοφορεί με την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου. Οι ομιλητές, θα παρουσιάσουν με διαφάνειες και σχόλια το ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις χώρες της Κεντρικής Ασίας: Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιριγστάν, Τουρκμενιστάν, όλες δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ. Πρόκειται για χώρες με μεγάλες πολιτισμικές διαφορές και έντονα προβλήματα εθνικών διεκδικήσεων. Μια βασική παράμετρος και κοινή για όλες είναι ότι, ενώ πρόκειται για μουσουλμανικές χώρες, σ αυτές δεν αναπτύχθηκε θρησκευτικός φονταμενταλισμός, αποτελούν πιο κοσμικά κράτη , ενώ οι γυναίκες απολαμβάνουν μια καλύτερη θέση από ότι σε άλλες χώρες, πχ Ιράν, Ιράκ κλπ. Ιστορικά οι χώρες αυτές συνδέονται με την Ελλάδα: το ταξίδι αυτό αποτελεί τμήμα του ταξιδιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κρίναμε ότι είναι ένα ενδιαφέρον θέμα καθώς αφορά σε πολλά ζητήματα που συζητιούνται σήμερα από μια άλλη σκοπιά. Η παρουσίαση θα κρατήσει 45΄-60΄ και θα ακολουθήσει συζήτηση, που εκτός από το τι συμβαίνει εκεί, θα προσπαθήσει να ψηλαφήσει τις εννοιολογικές διαφορές ανάμεσα στα ταξίδια και τον τουρισμό. Θα υπάρχει η ανάλογη τοπική μουσική υπόκρουση.Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιάννης Νεγρεπόντης, Δωρήματα (1963)
Αυτός ο τόπος / Κουραστήκαμε. Άλλο δεν μπορούμε / σ’ αυτόν τον τόπο εδώ / που η ιστορία αναβλύζει / σε κάθε μας βήμα. / Κι αυτές οι πληγές / που δε λένε να κλείσουν / σε κάστρα, σε ναούς, σε αγάλματα / σε τάφους συλημένους που δε συγχωρούν / σε αγίων εικόνες / μιας θρησκείας παρθένας μαινάδας∙ / παντού το πάθος∙ το δέος αυτό / άλλο δεν το μπορούμε. / Τι να καταλάβουν οι άλλοι; / Έρχονται, φωτογραφίζουν, σημειώνουν / φεύγουν, περιγράφουν, ησυχάζουν. / Τι ξέρουν αυτοί απ’ τα δικά μας / μ’ αυτόν τον τόπο τον ανοικτίρμονα / τον παντοκράτορα, τον αβασίλευτο.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου