Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
7/7/2016

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από την πρόεδρο του ΟΚΠΑ

Ανοιχτή Επιστολή προς τους δημότες, αντί απαντήσεων από την πρόεδρο του Οργανισμού

Η λαλίστατη -μόνο προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου (ΟΚΠΑ), απηύθυνε «ανοιχτή αποστολή» προς τους δημότες για να υπερασπιστεί τον Οργανισμό από την "επίθεση" της αντιπολίτευσης, η οποία επιχειρεί... διαστρέβλωση του έργου της!

Αντί όλων αυτών, μήπως πλέον θα ήταν σκόπιμο η διοίκηση του Δήμου να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ και του δημοτικού συμβουλίου για το ουσιαστικό περιεχόμενο των αποφάσεων και των δεσμεύσεων του Οργανισμού;Ξαναρωτάμε λοιπόν, συγκεκριμένα:

Ο ΟΚΠΑ συνέπραξε με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δύναμη Ζωής», προκειμένου να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών του δήμου προς την Περιφέρεια:

1) Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ και όχι κάποια άλλη για συνεργασία με τον Οργανισμό; Έχουν αξιολογηθεί οι εμπειρίες άλλων δήμων από τη συνεργασία τους με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Υπάρχουν θετικές «συστάσεις»;

2) Θα εμφανίσει η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δ.Σ. του ΟΚΠΑ το σύμφωνο συνεργασίας που συνυπέγραψε με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ; Έχουν ορισθεί διαδικασίες παρακολούθησης και αξιολόγησης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου συμφώνου ή και ρήτρες σε περίπτωση αθέτησής του;


Πρόκειται για δύο απολύτως εύλογα και συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία θέτουμε χωρίς να υπονοούμε οτιδήποτε, απαιτούμε όμως να απαντηθούν!Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη Πόλη»


Παραπομπές:

- Προηγούμενη ανάρτηση της «Δράσης» για το θέμα:
http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2902

- Ανοιχτή επιστολή της προέδρου του ΟΚΠΑ προς του δημότες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. VrilissiaNews 7-7-2016
http://vrilissianews.gr/apopseis/voula-arseni-anichti-epistoli-pros-tous-katikous/

- «Βριλησσιώτικα Νέα», 5-7-2016, "Ο ΟΚΠΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ"
http://www.vrilissia.eu/index.php?οption=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=266&Itemid=542readers  15412


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου