Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/4/2017

Η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Αρχοντή - Νασίκα

Του Μπάμπη Δαμουλιάνου Ευαγγελάτου

Βριλησσιώτισσα, συνδημότισσα, εκπαιδευτικός και τώρα ζωγράφος. Εκθέτει γύρω στα είκοσι πέντε έργα της στον πρώτο όροφο του συμπαθητικού, φιλόξενου οίκου πολιτισμού, βιβλιοπωλείου και μπαρ, των εκδόσεων «Γαβριηλίδη», Αγίας Ειρήνης 17 στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι». Βρέθηκα εκεί για λίγο την Τετάρτη το πρωί 26-4-2017 με την σύζυγό μου σε μια από τις σπάνιες καθόδους μας στο άστυ. Στον χώρο εκθέσεων και ομιλιών καθίσαμε κάπου στο κέντρο της σειράς καθισμάτων και αφήσαμε το βλέμμα μας να αγκαλιάσει τις δημιουργίες της, να συγκρίνουμε και να ανταλλάξουμε γνώμες.


Στο πρώτο που συμφωνήσαμε απόλυτα ήταν πως όλοι οι πίνακες ένας προς έναν μαγνητίζουν ευχάριστα και κερδίζουν ευρύτατη αποδοχή. Έργα που μπορούν να σταθούν οπουδήποτε. Από το καθιστικό ενός σπιτιού για τους ενοίκους του και το ζεστό καλωσόρισμα σε κάθε επισκέπτη, τη σουίτα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, για τον τοίχο ενός μπαρ, μιας καφετέριας, ενός δικηγορικού γραφείου, ενός ιατρείου… Δηλωτικά ενός λεπτού γούστου που αρέσει, γαληνεύει και ανεβάζει την εκτίμηση για τον κάτοχο!

Η κυρία Μαρία Αρχοντή Νασίκα τα χώρισε σε δύο διακριτές μεταξύ τους ενότητες.
Στον ένα από τους τρεις τοίχους εκθέτει έργα ζωηρόχρωμα, εμπνευσμένα από πτυχωτά σταμπωτά φορέματα με γλυπτή στο επίπεδο του πίνακα εντύπωση και στους δύο άλλους τοίχους πίνακες που ζωντανεύουν δωρικά τον τρισδιάστατο χώρο από τα κεραμικά της κυρίας Ελένης Βερναδάκη με χρώματα γήινα.

Διχογνωμία με την σύζυγό μου στις προτιμήσεις. Τις άρεσαν περισσότερο τα πρώτα. Εμένα τα δεύτερα με μικρή διαφορά. Αν τώρα άνοιγα επαγγελματική στέγη, θα μου αρκούσε ένα απ’ αυτά για την αίθουσα αναμονής. Δύσκολη η επιλογή. Κάθε πίνακας κουβαλάει μαζί του εργασία επιμελημένη, εύκολα αναγνωρίσιμη. Γεμίζει με την ομορφιά του τον χώρο, ηρεμεί, συνδιαλέγεται με τον επισκέπτη και του λέει πως ήρθε για να μείνει...

Η κυρία Μαρία Αρχοντή-Νασίκα ονομάτισε την έκθεσή της «Το φως μου». Ποιο φως άραγε; Αυτό που αντανακλά σε ότι βλέπει και εμείς δεν μπορούμε να αιχμαλωτίσουμε ή την ευρεία λεωφόρο που της άνοιξε η τελευταία της αυτή ενασχόληση; Όποια και να είναι η απάντηση, της εύχομαι δύναμη για συνέχεια.


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια


readers  353


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Διονύσης Σαββόπουλος
Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή κανείς δε θα με περιμένει / οι δρόμοι θα `ναι αδειανοί κι η πολιτεία μου πιο ξένη / τα καφενεία όλα κλειστά κι οι φίλοι μου ξενιτεμένοι.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου