Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
24/5/2017

Ευτυχώς αναβλήθηκε!

5 «προαπαιτούμενα» από τη «Δράση» για να συζητηθεί με σοβαρότητα το θέμα της αγοράς του πρώην «τένις κλαμπ»

Συζητήθηκε και... δεν συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα του ΟΤ 61 και η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στην απευθείας αγορά του οικοπέδου, αφού η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Αφορμή για την μετάθεση υπήρξε η γνωστοποιημένη απουσία ενός εκ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, γεγονός που οδήγησε τον δήμαρχο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να προτείνει αναβολή, στην οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.


Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, με πρωτοβουλία της «Δράσης» και κατανόηση εκ μέρους του προεδρείου, έγινε τελικά μια άτυπη «προκαταρκτική» συζήτηση, αφού η παράταξή μας θεώρησε ούτως ή άλλως, ότι η αναβολή του θέματος θα ήταν σε κάθε περίπτωση αναγκαία, καθώς η διοίκηση δεν είχε προσκομίσει ορισμένα απαραίτητα, κατά την κρίση μας, στοιχεία, για την αξιολόγηση του θέματος.

Συγκεκριμένα, η «Δράση» ζήτησε να προσκομισθούν στην επόμενη συνεδρίαση:

1) Στοιχεία που να αποτυπώνουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του δήμου: Με βάση την τελευταία τριετία, πίνακας εσόδων (από τους μειούμενους ΚΑΠ και από τα κάθε είδους δημοτικά τέλη), πίνακας υποχρεώσεων (μισθοδοσία, δάνεια, λειτουργικό κόστος, απαραίτητων συντηρήσεων και αποθεματικό), ώστε να αποτυπώνεται η «τάση» των οικονομικών μεγεθών στην πορεία των τελευταίων ετών.

2) Με ποιο τρόπο και με ποια διαδικασία σχεδιάζεται η αποπληρωμή του οικοπέδου.

3) Περιγραφή για το κόστος αξιοποίησης του χώρου, εφόσον αυτός αποκτηθεί, για ποιον αρχικά σκοπό και με ποια κονδύλια αυτό θα υλοποιηθεί.

4) Εκτίμηση για το με ποιο τρόπο η συγκεκριμένη αγορά θα επηρεάσει τις άλλες "ανοιχτές" κεντρικές υποθέσεις του δήμου (π.χ. Έκταση Μητροπούλου, ΕΡΣ) και ποιες προτεραιότητες θα διαμορφωθούν υπό τα νέα δεδομένα.

5) Είναι ζήτημα δημοκρατίας! Η «Δράση» επεσήμανε επίσης, ότι το πιο σοβαρό ζήτημα για την τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο, εν μέσω μάλιστα έντασης της οικονομικής κρίσης, δεν νοείται να αποφασισθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας, συνεπώς, τουλάχιστον, θα πρέπει να προβλεφθεί σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, (με όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται, έστω άτυπα, σύνθεση), ώστε να προηγηθεί γνωμοδότησή της.


Τέλος, επισημάναμε προς το δημοτικό συμβούλιο συγκεκριμένο παράδειγμα ανάλογων ενεργειών γειτονικού δήμου, για να καταδείξουμε ότι και η στοιχειωθετημένη εκτίμηση των ορκωτών εκτιμητών για τη σημερινή αξία του ΟΤ 61, (απαραίτητη ως «πλαφόν» από το νόμο) δεν αποκλείει μια διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερο τίμημα εξαγοράς για τον Δήμο.Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ενώ και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του πληροφοριακού υλικού εν όψει της επόμενης -αποφασιστικής- συνεδρίασης.
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη»


readers  752


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 25 Μαϊ 2017, 19:19
Θα ένιωθα όμορφα αν όλοι είχαν περισσότερη υγεία, γνώση και δυνατότητα αντιμετώπισης των ανελαστικών τους υποχρεώσεων. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και έχω την έννοια τουλάχιστο των ασθενέστερων. Η υπεράσπιση τους πρωταρχικό καθήκον.
Με την βεβαιότητα ότι ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και το μέλλον αποδεδειγμένα απρόβλεπτο, προτείνω:
1) Τόσο για σήμερα όσο και για αύριο καμία αύξηση των δημοτικών τελών έστω και κατά ένα (1) ευρώ.
2) Ιεράρχηση των αναγκών σε συνεργασία με κάθε ανθρωπιστικό φορέα (εκκλησία, πολιτιστικό σύλλογο, εθελοντές κλπ.) με καθολική αποδοχή και την ικανοποίηση τους με φειδώ και υποδειγματική διαφάνεια.
3) Αξιοποίηση για αυτόν το σκοπό της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου, κινητής και ακίνητης.
4) Κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο μπορεί να περιμένει..
5) Ο δρόμος για κάθε ευεργέτη από το δικό του περίσσευμα ή υστέρημα, ορθάνοιχτος.
Αυτά με την ιδιότητα του απλού δημότη για όσο υπάρχω.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τζόρτζ Όργουελ
Όπως και με το χριστιανισμό, οι χειρότεροι διαφημιστές του σοσιαλισμού είναι οι πιστοί του.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου