Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
4/6/2017

Μια γειτονιά, όποιος και να 'σαι!

Του Μπάμπη Δαμουλιάνου Ευαγγελάτου

Σε μια κοινωνία μικρή ή μεγάλη, κάποιοι προχωρούν μπροστά και άλλοι μένουν πίσω. Φυσικό.

Αν η κοινωνία αυτή κατά πλειοψηφία είναι ανταγωνιστική όπως κατά κανόνα με την θέληση των δυνατών έτσι διαμορφώνεται, τότε οι τρόποι για να φτάσουν οι δεύτεροι τους πρώτους είναι δύο:

Ο πρώτος είναι να εργαστούν περισσότερο, να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους που συνήθως και αυτός είναι λίγος και δεν φτάνει, μήπως και κατορθώσουν να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν αυτούς που προηγούνται.

Ο άλλος είναι να βάλουν τρικλοποδιά στους πρωτοπόρους με χίλιες δυο μεθόδους και να ανακόψουν την πρωτοπορία τους. Επαίσχυντη μέθοδος αλλά συμβαίνει και μάλιστα συχνά.

Παράλληλα όμως με την ανταγωνιστική κοινωνία δίπλα της ή αν θέλετε και μέσα σ’ αυτή, υπάρχει μία άλλη που λέγεται συναγωνιστική. Σε αυτή, τόσο οι πρωτοπόροι όσο και οι καθυστερούντες, δεν ανταγωνίζονται, δεν αντιπαρατίθενται, δεν αλληλοϋποβλέπονται, αλλά προσπαθούν άλλοι λίγο και άλλοι πολύ, κατά τις δυνάμεις τους, να την πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.

Σε αυτή την κοινωνία συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον κατά πλειοψηφία τόσο τα μέλη όσο και οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων «Cine Δράση». Της λέσχης που ταυτίζεται με την αντι-τηλεόραση που ίσως βλέπεις και έβλεπα, το αντι-ραδιόφωνο που ίσως ακούς και άκουγα, με την παιδεία που μου λείπει και ίσως λείπει και σε σένα...

Η λέσχη αυτή χρειάζεται την βοήθεια σου όποιος και να’ σαι, όποια θέση και να κατέχεις μέσα στην μικρή κοινωνία μας... Με συμφέρει. Ίσως συμφέρει και σε σένα...Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια


readers  493


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γ. Σεφέρης
«Τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει;... Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά των άλλων.»


Τα σχόλια σας...
"Το μετέωρο βήμα του Αριστερού", ένα "δικό μας" βιβλίο!8/12/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το βήμα του αριστερού μετέωρο συνήθως είναι και έτσι το πιάνει ο φακός του φωτογράφου. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του! Από καιρού εις καιρό το πατά αλλά το αμάρτημα είναι στιγμιαίο και πάλι μετέωρο γίνεται, γιατί έτσι και ξεχαστεί παύει αυτόματα και σε αριστερό να ανήκει...Το τελευταίο βιβλίο του φίλου Γιάννη Τσίχλα βρίσκει τη θέση του στη μικρή μου πια βιβλιοθήκη (ότι απέμεινε), δίπλα στις "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΫΝΕΡ" (η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής) του Μπέρτολτ Μπρεχτ).


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου