Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
4/6/2017

Μια γειτονιά, όποιος και να 'σαι!

Του Μπάμπη Δαμουλιάνου Ευαγγελάτου

Σε μια κοινωνία μικρή ή μεγάλη, κάποιοι προχωρούν μπροστά και άλλοι μένουν πίσω. Φυσικό.

Αν η κοινωνία αυτή κατά πλειοψηφία είναι ανταγωνιστική όπως κατά κανόνα με την θέληση των δυνατών έτσι διαμορφώνεται, τότε οι τρόποι για να φτάσουν οι δεύτεροι τους πρώτους είναι δύο:

Ο πρώτος είναι να εργαστούν περισσότερο, να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους που συνήθως και αυτός είναι λίγος και δεν φτάνει, μήπως και κατορθώσουν να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν αυτούς που προηγούνται.

Ο άλλος είναι να βάλουν τρικλοποδιά στους πρωτοπόρους με χίλιες δυο μεθόδους και να ανακόψουν την πρωτοπορία τους. Επαίσχυντη μέθοδος αλλά συμβαίνει και μάλιστα συχνά.

Παράλληλα όμως με την ανταγωνιστική κοινωνία δίπλα της ή αν θέλετε και μέσα σ’ αυτή, υπάρχει μία άλλη που λέγεται συναγωνιστική. Σε αυτή, τόσο οι πρωτοπόροι όσο και οι καθυστερούντες, δεν ανταγωνίζονται, δεν αντιπαρατίθενται, δεν αλληλοϋποβλέπονται, αλλά προσπαθούν άλλοι λίγο και άλλοι πολύ, κατά τις δυνάμεις τους, να την πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.

Σε αυτή την κοινωνία συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον κατά πλειοψηφία τόσο τα μέλη όσο και οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων «Cine Δράση». Της λέσχης που ταυτίζεται με την αντι-τηλεόραση που ίσως βλέπεις και έβλεπα, το αντι-ραδιόφωνο που ίσως ακούς και άκουγα, με την παιδεία που μου λείπει και ίσως λείπει και σε σένα...

Η λέσχη αυτή χρειάζεται την βοήθεια σου όποιος και να’ σαι, όποια θέση και να κατέχεις μέσα στην μικρή κοινωνία μας... Με συμφέρει. Ίσως συμφέρει και σε σένα...Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια


readers  380


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1875 - 1926)
"Ποιος μίλησε για νίκες; Το παν είναι να αντέξουμε."


Τα σχόλια σας...
Ευτυχώς αναβλήθηκε!25/5/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Θα ένιωθα όμορφα αν όλοι είχαν περισσότερη υγεία, γνώση και δυνατότητα αντιμετώπισης των ανελαστικών τους υποχρεώσεων. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και έχω την έννοια τουλάχιστο των ασθενέστερων. Η υπεράσπιση τους πρωταρχικό καθήκον. Με την βεβαιότητα ότι ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και το μέλλον αποδεδειγμένα απρόβλεπτο, προτείνω: 1) Τόσο για σήμερα όσο και για αύριο καμία αύξηση των δημοτικών τελών έστω και κατά ένα (1) ευρώ. 2) Ιεράρχηση των αναγκών σε συνεργασία με κάθε ανθρωπιστικό φορέα (εκκλησία, πολιτιστικό σύλλογο, εθελοντές κλπ.) με καθολική αποδοχή και την ικανοποίηση τους με φειδώ και υποδειγματική διαφάνεια. 3) Αξιοποίηση για αυτόν το σκοπό της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου, κινητής και ακίνητης. 4) Κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο μπορεί να περιμένει.. 5) Ο δρόμος για κάθε ευεργέτη από το δικό του περίσσευμα ή υστέρημα, ορθάνοιχτος. Αυτά με την ιδιότητα του απλού δημότη για όσο υπάρχω.
Εμπορικότητα εναντίον ποιότητας25/5/2017 Μαρία Μ.
α! Και για να συνέλθουμε λίγο και από την ίδια την Τέχνη (τις τέχνες και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ - την αξία τους) θα αναφέρω αυτό που μου είπε πρόπερσι ένας καθηγητής της ΑΣΚΤ όταν ζήτησα εξηγήσεις για την εμπορευματοποίηση της τέχνης απ΄τα πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα και ραγδαία μετά απ΄αυτό. Η τέχνη και η ποιότητα είναι ΕΦΕΥΡΕΣΗ του Δυτικού Κόσμου. Αλλά μου το είπε ιδιωτικά βέβαια και όχι μέσα στο ίδιο το αμφιθέατρο μιας συνάρθροισης.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου