Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/6/2017

Σταύρος Λάβδας: "Ελλάδα και Χρέος"

Τρίτη 20 Ιουνίου, 9.00μμ, στον κήπο της "Δράσης"

Η πρώτη από τις τέσσερις συνεχόμενες συζητήσεις, κάθε Τρίτη, από 20 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου, στον κήπο της "Δράσης".


Γιατί τα Κράτη έχουν χρέη; Πως δηµιουργούνται τα χρέη; Αποτελούν τα χρέη πρόβληµα για τα κράτη; Γιατί η Ελλάδα ιστορικά έχει πρόβληµα µε τα χρέη της; Ποιό ακριβώς είναι αυτό το πρόβληµα; Πως µπορεί να αντιµετωπιστεί;

Πώς επηρέασε η Κρίση του 2008 τα ευρωπαικά Κράτη; Επηρέασε µόνο τα κράτη του Νότου και όχι αυτά του Βορρά; Και γιατί από τα κράτη του Νότου επηρέασε περισσότερο την Ελλάδα; Τι έκανε η Ε.Ε για να αντιµετωπίσει το πρόβληµα; Τι έκανε η Ευρωζώνη; Τι έκαναν τα άλλα κράτη του Νότου; Τι δεν έκανε η Ελλάδα; Τελικά έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα και αν ναι γιατί αυτό δεν έγινε επίσηµα; Μήπως και άλλα κράτη είναι χρεοκοπηµένα;

Γιατί στην Ελλάδα επιβλήθηκαν τόσο σκληρά µέτρα; Ποιοι τα επιδίωξαν; Γιατί τα µέτρα αυτά ήταν καταστροφικά; Γιατί αφού η καταστροφή που έφεραν είναι πια κοινά παραδεκτή, δεν αίρονται; Γιατί δεν αλλάζει η πολιτική; Γιατί δεν ρυθµίζονται τα χρέη;

Τι εννοούµε µε τον όρο ρύθµιση χρεών; Γιατί η Ελλάδα δεν µπορεί να ανακάµψει αν δεν ρυθµιστούν τα χρέη; Τι µπορεί να κάνει για να ρυθµιστούν; Χρειάζεται να αλλάξει νόµισµα για να ρυθµιστούν τα χρέη; Χρειάζεται ένα άλλο νόµισµα για να στηθεί µια νέα οικονοµία;


Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουµε την Τρίτη 20/6 /2017 στις 9 το βράδυ στο Στέκι της Δράσης. Και θα προσπαθήσουµε να δώσουµε απαντήσεις που να ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Να ξεχωρίσουµε τα "δεν", τα "ίσως" και τα "οπωσδήποτε". Τα "µε ποιους" και σε "ποιους ρόλους". Σε µια προσπάθεια να αποκτήσουµε κοινό τόπο. Για το τι θέλουµε και το τι µπορούµε. Για να µην µένουµε αµέτοχοι όταν αποφασίζουν άλλοι για εµάς.


Ο Σταύρος Λάβδας
είναι μηχανικός, με σπουδές στα χρηματοοικονομικά και πολυετή εμπειρία στις διεθνείς αγορές χρήματος. Εισηγητής σε συζήτηση στο στέκι της «Δράσης» με θέμα «Η Κρίση του 2008 (όσο πιο απλά γίνεται)» και τον Νοέμβριο του 2016.


*Το στέκι της «Δράσης» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πίνδου 30 & Μαραθώνος, στα Βριλήσσια. Σε όλες τις εκδηλώσεις της «Δράσης» η πρόσκληση είναι ανοικτή.


readers  395


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γ. Σεφέρης
«Τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει;... Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά των άλλων.»


Τα σχόλια σας...
"Το μετέωρο βήμα του Αριστερού", ένα "δικό μας" βιβλίο!8/12/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το βήμα του αριστερού μετέωρο συνήθως είναι και έτσι το πιάνει ο φακός του φωτογράφου. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του! Από καιρού εις καιρό το πατά αλλά το αμάρτημα είναι στιγμιαίο και πάλι μετέωρο γίνεται, γιατί έτσι και ξεχαστεί παύει αυτόματα και σε αριστερό να ανήκει...Το τελευταίο βιβλίο του φίλου Γιάννη Τσίχλα βρίσκει τη θέση του στη μικρή μου πια βιβλιοθήκη (ότι απέμεινε), δίπλα στις "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΫΝΕΡ" (η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής) του Μπέρτολτ Μπρεχτ).


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου