Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/6/2017

Σταύρος Λάβδας: "Ελλάδα και Χρέος"

Τρίτη 20 Ιουνίου, 9.00μμ, στον κήπο της "Δράσης"

Η πρώτη από τις τέσσερις συνεχόμενες συζητήσεις, κάθε Τρίτη, από 20 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου, στον κήπο της "Δράσης".


Γιατί τα Κράτη έχουν χρέη; Πως δηµιουργούνται τα χρέη; Αποτελούν τα χρέη πρόβληµα για τα κράτη; Γιατί η Ελλάδα ιστορικά έχει πρόβληµα µε τα χρέη της; Ποιό ακριβώς είναι αυτό το πρόβληµα; Πως µπορεί να αντιµετωπιστεί;

Πώς επηρέασε η Κρίση του 2008 τα ευρωπαικά Κράτη; Επηρέασε µόνο τα κράτη του Νότου και όχι αυτά του Βορρά; Και γιατί από τα κράτη του Νότου επηρέασε περισσότερο την Ελλάδα; Τι έκανε η Ε.Ε για να αντιµετωπίσει το πρόβληµα; Τι έκανε η Ευρωζώνη; Τι έκαναν τα άλλα κράτη του Νότου; Τι δεν έκανε η Ελλάδα; Τελικά έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα και αν ναι γιατί αυτό δεν έγινε επίσηµα; Μήπως και άλλα κράτη είναι χρεοκοπηµένα;

Γιατί στην Ελλάδα επιβλήθηκαν τόσο σκληρά µέτρα; Ποιοι τα επιδίωξαν; Γιατί τα µέτρα αυτά ήταν καταστροφικά; Γιατί αφού η καταστροφή που έφεραν είναι πια κοινά παραδεκτή, δεν αίρονται; Γιατί δεν αλλάζει η πολιτική; Γιατί δεν ρυθµίζονται τα χρέη;

Τι εννοούµε µε τον όρο ρύθµιση χρεών; Γιατί η Ελλάδα δεν µπορεί να ανακάµψει αν δεν ρυθµιστούν τα χρέη; Τι µπορεί να κάνει για να ρυθµιστούν; Χρειάζεται να αλλάξει νόµισµα για να ρυθµιστούν τα χρέη; Χρειάζεται ένα άλλο νόµισµα για να στηθεί µια νέα οικονοµία;


Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουµε την Τρίτη 20/6 /2017 στις 9 το βράδυ στο Στέκι της Δράσης. Και θα προσπαθήσουµε να δώσουµε απαντήσεις που να ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Να ξεχωρίσουµε τα "δεν", τα "ίσως" και τα "οπωσδήποτε". Τα "µε ποιους" και σε "ποιους ρόλους". Σε µια προσπάθεια να αποκτήσουµε κοινό τόπο. Για το τι θέλουµε και το τι µπορούµε. Για να µην µένουµε αµέτοχοι όταν αποφασίζουν άλλοι για εµάς.


Ο Σταύρος Λάβδας
είναι μηχανικός, με σπουδές στα χρηματοοικονομικά και πολυετή εμπειρία στις διεθνείς αγορές χρήματος. Εισηγητής σε συζήτηση στο στέκι της «Δράσης» με θέμα «Η Κρίση του 2008 (όσο πιο απλά γίνεται)» και τον Νοέμβριο του 2016.


*Το στέκι της «Δράσης» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πίνδου 30 & Μαραθώνος, στα Βριλήσσια. Σε όλες τις εκδηλώσεις της «Δράσης» η πρόσκληση είναι ανοικτή.


readers  242


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1875 - 1926)
"Ποιος μίλησε για νίκες; Το παν είναι να αντέξουμε."


Τα σχόλια σας...
Ευτυχώς αναβλήθηκε!25/5/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Θα ένιωθα όμορφα αν όλοι είχαν περισσότερη υγεία, γνώση και δυνατότητα αντιμετώπισης των ανελαστικών τους υποχρεώσεων. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και έχω την έννοια τουλάχιστο των ασθενέστερων. Η υπεράσπιση τους πρωταρχικό καθήκον. Με την βεβαιότητα ότι ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και το μέλλον αποδεδειγμένα απρόβλεπτο, προτείνω: 1) Τόσο για σήμερα όσο και για αύριο καμία αύξηση των δημοτικών τελών έστω και κατά ένα (1) ευρώ. 2) Ιεράρχηση των αναγκών σε συνεργασία με κάθε ανθρωπιστικό φορέα (εκκλησία, πολιτιστικό σύλλογο, εθελοντές κλπ.) με καθολική αποδοχή και την ικανοποίηση τους με φειδώ και υποδειγματική διαφάνεια. 3) Αξιοποίηση για αυτόν το σκοπό της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου, κινητής και ακίνητης. 4) Κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο μπορεί να περιμένει.. 5) Ο δρόμος για κάθε ευεργέτη από το δικό του περίσσευμα ή υστέρημα, ορθάνοιχτος. Αυτά με την ιδιότητα του απλού δημότη για όσο υπάρχω.
Εμπορικότητα εναντίον ποιότητας25/5/2017 Μαρία Μ.
α! Και για να συνέλθουμε λίγο και από την ίδια την Τέχνη (τις τέχνες και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ - την αξία τους) θα αναφέρω αυτό που μου είπε πρόπερσι ένας καθηγητής της ΑΣΚΤ όταν ζήτησα εξηγήσεις για την εμπορευματοποίηση της τέχνης απ΄τα πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα και ραγδαία μετά απ΄αυτό. Η τέχνη και η ποιότητα είναι ΕΦΕΥΡΕΣΗ του Δυτικού Κόσμου. Αλλά μου το είπε ιδιωτικά βέβαια και όχι μέσα στο ίδιο το αμφιθέατρο μιας συνάρθροισης.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου