Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
22/7/2017

Τι έγινε στη συνεδρίαση για το πρώην «τένις κλαμπ»

(Οι παρατάξεις οφείλουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των θέσεών τους, ενημερώνοντας τους δημότες)

Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιουλίου η πρόταση της διοίκησης να αποκτηθεί με απευθείας αγορά το πρώην τένις κλαμπ της οδού Τροίας. Το θέμα που έχει «βασανίσει» πολλές διοικήσεις και έχει επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό, σε κάθε περίπτωση οδεύει προς διευθέτηση. Μετά τη λήξη του χρόνου για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, (το χρονικό αφορά σε προηγούμενες δημαρχιακές περιόδους), σήμερα απομένει η οδός της απευθείας αγοράς, (δεν τέθηκαν πάντως άλλες επιλογές, όπως η χρηματοδότηση μέσω Πράσινου Ταμείου), λαμβάνοντας ως βάση συζήτησης την αντικειμενική αξία του οικοπέδου, όπως αυτή προσδιορίστηκε από ορκωτό εκτιμητή. (4,8 εκ. ευρώ).


Κύριο επιχείρημα υπέρ της απόκτησης του χώρου είναι το ότι πρόκειται για μια ενιαία έκταση 8,5 στρ., κατάλληλη να καλύψει υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες του προαστίου σε κοινωνικό εξοπλισμό, η οποία ανά πάσα στιγμή "κινδυνεύει" να οικοδομηθεί, δηλαδή να χαθεί οριστικά για τον δήμο.

Τα αντεπιχειρήματα στο προηγούμενο (;) προέκυψαν από την αδυναμία της διοίκησης να θεμελιώσει πειστικά την οικονομική δυνατότητα του δήμου να αντεπεξέλθει χωρίς κλυδωνισμούς στην αγορά ΚΑΙ την αξιοποίηση του χώρου εν μέσω κρίσης. Η δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα που προκλήθηκε, εντάθηκε εν μέσω συνεδρίασης, όταν αφενός διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση δεν διαθέτει (ή δεν ανακοινώνει) οικονομικό σχεδιασμό, ούτε εναλλακτικά «σενάρια» για να υποστηρίξει την δαπάνη, και αφετέρου, όταν ενημερωθήκαμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις αποκλείουν τον δανεισμό, δηλαδή την μακροχρόνια αντιμετώπισή της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού. Αντί πάντως επιχειρημάτων μετά από δύο άγονες συνεδριάσεις, κατατέθηκαν από την πλευρά της διοίκησης κάποια στοιχεία προς «εφησυχασμό» της αντιπολίτευσης τα οποία αποδείχθηκαν είτε «υπεραισιόδοξα», είτε πρόχειρα, είτε και ανακριβή! (βλ. χρόνο λήξης των υφιστάμενων δανείων του δήμου).

Η πρόταση της διοίκησης έγινε όπως αναμενόταν δεκτή "κατά πλειοψηφία" από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος θα διαπραγματευθεί με τους οικοπεδούχους, το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα "επιστρέψει" στο Δ.Σ. για τελική (ή όχι) έγκριση, αφού θα έχει γνωστοποιηθεί και το κόστος της αγοράς. (σ.σ. Δύναται να εκπροσωπήσει τον δήμο διαπαραταξιακή επιτροπή, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιες παρατάξεις, εκτός της «Ανοιχτής Πόλης» που το πρότεινε, ενδιαφέρονται να μετάσχουν. (Η «Δράση» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάντως, δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον).


Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά έγινε σαφές, πως πέραν του ΤΙ κάθε φορά αποφασίζεται στο δημοτικό συμβούλιο, είναι σημαντικό υπό ποιες συνθήκες αυτό συμβαίνει. Εάν υπήρχε ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, έγκαιρη και ουσιαστική πληροφόρηση προς τους συμβούλους, (αντί των ατελών εισηγήσεων της τελευταίας στιγμής), μέλημα για συμμετοχή στον κοινό προβληματισμό, σεβασμός για τις αιτιάσεις των διαφωνούντων και στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία για την αντίκρουσή τους, (αντί των μονολόγων γενικού περιεχομένου), τότε θα αποφεύγονταν οι εντάσεις, οι χειρισμοί και οι ατελέσφορες αγορεύσεις. Αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, τότε άραγε, πώς ένα πνεύμα δημοκρατίας, ευθύνης και σοβαρότητας θα διαχυθεί στην τοπική κοινωνία;

Για την ιστορία, η πρόταση της διοίκησης υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας («Δήμος Δημιουργίας») και από την «Ανοιχτή Πόλη».

Δεν συναίνεσαν, (δηλώνοντας «Παρών») οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής», της «Δράσης» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάθε μια, σύμφωνα με το ιδιαίτερο σκεπτικό της.

Ο κ. Παπασπηλίου («Ανατροπή στα Βριλήσσια») απουσίαζε.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βερροιόπουλος και Φαράκλας, απουσίαζαν.


Η θέση της «Δράσης» που εκτέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, έχει αναρτηθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα: "Καιρός να τελειώνουμε με την ευκολία και τις ψευδαισθήσεις":

http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=3176*Σημείωση: Για την παρουσίαση των θέσεων των άλλων δημοτικών παρατάξεων, όπως επίσης για όσα, κατά τη δική τους εκτίμηση, διαμείφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, αρμόδιες είναι οι ίδιες. Εμείς συνεχίζουμε σταθερά και αδιάλειπτα να ενημερώνουμε τους δημότες, αυτονοήτως σύμφωνα με τη δική μας οπτική, ανεξαρτήτως «κόστους» και του ποιοι και εάν συμφωνούν μαζί μας. Διότι σημαντικότερο των όποιων θέσεων, είναι οι απόψεις να συζητούνται, να διαμορφώνονται, να συντίθενται και να κατατίθενται στην τοπική κοινωνία. Κάθε στιγμή, με κάθε σημαντική αφορμή, όχι περιστασιακά ή και μόνο κατά την προεκλογική περίοδο...Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη


readers  408


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ν.Καζαντζάκης
Ένα Ελληνικό τοπίο δε δίνει σ’ εµάς τους Έλληνες µιαν αφιλόκερδη ανατριχίλα ωραιότητας, έχει ένα όνοµα το τοπίο - το λένε Μαραθώνα, Σαλαµίνα, Ολυµπία, Θερµοπύλες, Μυστρά - συνδέεται µε µιαν ανάµνηση, εδώ ντροπιαστήκαµε, εκεί δοξαστήκαµε, και µονοµιάς το τοπίο µετουσιώνεται σε πολυδάκρυτη, πολυπλάνητη ιστορία. Κι όλη η ψυχή του Έλληνα προσκυνητή αναστατώνεται. Το κάθε Ελληνικό τοπίο είναι τόσο ποτισµένο από ευτυχίες και δυστυχίες µε παγκόσµιο αντίχτυπο, τόσο γεµάτο ανθρώπινο αγώνα, που υψώνεται σε µάθηµα αυστηρό και δε µπορείς να του ξεφύγεις, γίνεται κραυγή, και χρέος έχεις να την ακούσεις.


Τα σχόλια σας...
"Ολίγα τινά για την νεοελληνική ταυτότητα και παράδοση"30/7/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Επιτρέψετε μου να μη συμμερίζομαι την απαισιοδοξία του συμπολίτη μας κυρίου Θεόδωρου Παντούλα.Η παράδοση καθώς και ο ίδιος αναφέρει δεν είναι κάτι το παγιωμένο, το κονσερβοποιημένο και στάσιμο. Καθημερινά αλλάζει πατώντας στον προηγούμενο της εαυτό. Παραμερίζει, αφαιρεί, προσθέτει, ενσωματώνει. Ότι απ' αυτή αξίζει και προσωρινά υποχωρεί στη βίαιη σύγκρουση του με τους τρόπους μιας ασθμαίνουσας ζωής με εξηγήσιμες αιτίες, σίγουρα θα αναγεννηθεί δυναμωμένο και καλύτερο. Και φυσικά και σωστά τα υπέροχα κεντήματα και περίτεχνα σκαλίσματα μιας παλιότερης εγκλωβισμένης σε στενά όρια ζωής, ας μη τα περιμένουμε. Σήμερα οι νέοι άνθρωποι αγόρια και κορίτσια δεν υφαίνουν, δεν κεντούν αλλά σπουδάζουν μουσική, ξένες γλώσσες, τέχνες, επιστήμες. Ανασύρουν, αξιοποιούν, δημιουργούν και εμπλουτίζουν την υπάρχουσα παραδομένη παράδοση με διακρίσεις. Όσο για την γενικευμένη μειονεξία του συλλογικού εαυτού αυτή πράγματι υπήρξε και υπάρχει από την βίαιη ή ύπουλη μεθοδευμένη εισβολή των επικυρίαρχων μας με τα καθρεφτάκια τους ακόμη και με την μορφή των Lexus. Μόδα είναι, θα περάσει. Άλλωστε "ιθαγενείς" πάντα υπήρχαν, υπάρχουν, θα υπάρχουν...
Κομποστοποίηση ΤΟΠΙΚΑ ή ΚΕΝΤΡΙΚΑ; 21/7/2017 Λ.Λ.
Τα αδιέξοδα της Συνοικιακής κομποστοποίησης συνιστούν μία αλλά χειροπιαστή ένδειξη πως η εξόντωση έχει καταστεί ο κεντρικός -αν και ανομολόγητος- στόχος της πολιτικής όπως αυτή ασκείται σήμερα. Το γεγονός ότι τούτη η εξοντωτική τροπή της πολιτικής παραμένει ανομολόγητη σε επίπεδο πολιτικής ρητορείας, δεν σημαίνει πως δεν γίνεται αισθητή στα πεδία της καθημερινής πρακτικής και της εμπειρίας. Πράγματι, δεν είναι η ευημερία, είναι η ύπαρξη που απειλείται. Ούτε καν «πτωχούς πλην όμως τιμίους» δεν μας θέλουν, γιατί ακριβώς οι τίμιοι κάνουν κοινωνίες που ξέρουν να βγάζουν το ψωμάκι τους, να φροντίζουν τα μέλη τους και την αειφορία του περιβάλλοντος χωρίς την ανάγκη κανενός. Αφήστε που οι ίδιοι πτωχοί και τίμιοι αργά ή γρήγορα θα ευημερήσουν απειλώντας την παντοδυναμία του θηρίου του μηδενισμού και των καταστροφέων δουλευτών του: δηλαδή καταστάσεις που είναι ανεπιθύμητες για την «τρέχουσα» πίσω από τις αγορές πολιτική μας. Πάει πια η παλιά έγνοια των αγορών για εκμετάλλευση των παραγωγικών τάξεων! Οι αγορές προτιμούν αποικίες παρασίτων για να πειραματίζονται πάνω τους και να λεηλατούν ανεμπόδιστα τη γη τους. Επομένως η ανυπαρξία κοινωνίας, η ηθική διαφθορά, το παραγωγικό τέλμα κι ένα επαπειλούμενο φυσικό περιβάλλον συνιστούν ιδρυτικές προϋποθέσεις για την τρέχουσα πολιτική και καθόλου προβλήματα για πραγματική θεραπεία. Γι’ αυτό και άπαντα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν οσμή παρασιτογόνου και παρασιτοκτόνου μαζί. Γι’ αυτό και αντιθετικοί μέχρι πρότινος ρόλοι, όπως αυτοί στα δίπολα: εργαζόμενος και μισθοφόρος, παραγωγός και καταστροφέας, θριαμβευτής και ηττημένος, προστάτης και βιαστής, τρομοκράτης και αντιτρομοκράτης, κ.ά., γίνανε πλέον τόσο κοντινοί μεταξύ τους και σχεδόν εναλλάξιμοι. Το τείχος ακατανοησίας που έχουν ορθώσει οι δημοτικές δομές απέναντι στο αυτονόητο, έναντι της πρότασης της Συνοικιακής εν προκειμένω, σαν να επρόκειτο για ένα αστήρικτο, ουρανοκατέβατο αίτημα, την ίδια στιγμή που άσχετα, προέλευσης UFO αιτήματα (δες: προγράμματα τύπου ΣΒΑΠ και πλήθος άλλων ψευδοαναπτυξιακών επιλογών επιδοτούμενων από τα ΕΣΠΑ) γίνονται αυτοστιγμεί αποδεκτά, ή η δυσκολία για τους δημότες να αναγνωρίσουμε στη Συνοικιακή την ανάγκη στην οποία ακόμη και οι θεοί πείθονται, η δυσκολία να την ασκήσουμε ενάντια στους δαίμονες της αγοράς και της μικροπολιτικής, όλα τούτα τα εμπόδια προσφέρουν στις Δημοτικές Αρχές έναν «ασφαλή» τρόπο διοίκησης αυτοκτονικής για τους κατοίκους, και συνάμα ένα «δημοκρατικό άλλοθι» λόγω συναινετικής κατάργησης της κοινής λογικής και σύνολης της πραγματικότητας ακόμη και στο πιο στοιχειώδες επίπεδό της, αυτό του τόπου κατοικίας. Με άλλα λόγια από τη στιγμή που η χώρα μου γίνεται εμφανώς τριτοκοσμική, και οι Δήμοι της επίσης, δεν θέλω «Σύμφωνα Ευρωπαίων Δημάρχων» και παρόμοιους αποπροσανατολισμούς, θέλω να γνωρίσω τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων στις τριτοκοσμικές χώρες, θέλω να διδαχθώ τί και πώς μπορεί να διασωθεί από την ήδη συντελούμενη καταστροφή. Είναι θέμα πολιτικής προστασίας του Δήμου. Όχι από φυσική καταστροφή αλλά από κοινωνική και συστημική. Τόσο απλά. Με ελπίδα, που σημαίνει με αίσθηση ευθύνης, ανησυχία χωρίς πανικό. Υπάρχει κάτι πιο σώφρον από αυτό;


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου