Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
22/7/2017

Τι έγινε στη συνεδρίαση για το πρώην «τένις κλαμπ»

(Οι παρατάξεις οφείλουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των θέσεών τους, ενημερώνοντας τους δημότες)

Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιουλίου η πρόταση της διοίκησης να αποκτηθεί με απευθείας αγορά το πρώην τένις κλαμπ της οδού Τροίας. Το θέμα που έχει «βασανίσει» πολλές διοικήσεις και έχει επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό, σε κάθε περίπτωση οδεύει προς διευθέτηση. Μετά τη λήξη του χρόνου για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, (το χρονικό αφορά σε προηγούμενες δημαρχιακές περιόδους), σήμερα απομένει η οδός της απευθείας αγοράς, (δεν τέθηκαν πάντως άλλες επιλογές, όπως η χρηματοδότηση μέσω Πράσινου Ταμείου), λαμβάνοντας ως βάση συζήτησης την αντικειμενική αξία του οικοπέδου, όπως αυτή προσδιορίστηκε από ορκωτό εκτιμητή. (4,8 εκ. ευρώ).


Κύριο επιχείρημα υπέρ της απόκτησης του χώρου είναι το ότι πρόκειται για μια ενιαία έκταση 8,5 στρ., κατάλληλη να καλύψει υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες του προαστίου σε κοινωνικό εξοπλισμό, η οποία ανά πάσα στιγμή "κινδυνεύει" να οικοδομηθεί, δηλαδή να χαθεί οριστικά για τον δήμο.

Τα αντεπιχειρήματα στο προηγούμενο (;) προέκυψαν από την αδυναμία της διοίκησης να θεμελιώσει πειστικά την οικονομική δυνατότητα του δήμου να αντεπεξέλθει χωρίς κλυδωνισμούς στην αγορά ΚΑΙ την αξιοποίηση του χώρου εν μέσω κρίσης. Η δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα που προκλήθηκε, εντάθηκε εν μέσω συνεδρίασης, όταν αφενός διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση δεν διαθέτει (ή δεν ανακοινώνει) οικονομικό σχεδιασμό, ούτε εναλλακτικά «σενάρια» για να υποστηρίξει την δαπάνη, και αφετέρου, όταν ενημερωθήκαμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις αποκλείουν τον δανεισμό, δηλαδή την μακροχρόνια αντιμετώπισή της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού. Αντί πάντως επιχειρημάτων μετά από δύο άγονες συνεδριάσεις, κατατέθηκαν από την πλευρά της διοίκησης κάποια στοιχεία προς «εφησυχασμό» της αντιπολίτευσης τα οποία αποδείχθηκαν είτε «υπεραισιόδοξα», είτε πρόχειρα, είτε και ανακριβή! (βλ. χρόνο λήξης των υφιστάμενων δανείων του δήμου).

Η πρόταση της διοίκησης έγινε όπως αναμενόταν δεκτή "κατά πλειοψηφία" από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος θα διαπραγματευθεί με τους οικοπεδούχους, το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα "επιστρέψει" στο Δ.Σ. για τελική (ή όχι) έγκριση, αφού θα έχει γνωστοποιηθεί και το κόστος της αγοράς. (σ.σ. Δύναται να εκπροσωπήσει τον δήμο διαπαραταξιακή επιτροπή, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιες παρατάξεις, εκτός της «Ανοιχτής Πόλης» που το πρότεινε, ενδιαφέρονται να μετάσχουν. (Η «Δράση» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάντως, δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον).


Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά έγινε σαφές, πως πέραν του ΤΙ κάθε φορά αποφασίζεται στο δημοτικό συμβούλιο, είναι σημαντικό υπό ποιες συνθήκες αυτό συμβαίνει. Εάν υπήρχε ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, έγκαιρη και ουσιαστική πληροφόρηση προς τους συμβούλους, (αντί των ατελών εισηγήσεων της τελευταίας στιγμής), μέλημα για συμμετοχή στον κοινό προβληματισμό, σεβασμός για τις αιτιάσεις των διαφωνούντων και στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία για την αντίκρουσή τους, (αντί των μονολόγων γενικού περιεχομένου), τότε θα αποφεύγονταν οι εντάσεις, οι χειρισμοί και οι ατελέσφορες αγορεύσεις. Αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, τότε άραγε, πώς ένα πνεύμα δημοκρατίας, ευθύνης και σοβαρότητας θα διαχυθεί στην τοπική κοινωνία;

Για την ιστορία, η πρόταση της διοίκησης υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας («Δήμος Δημιουργίας») και από την «Ανοιχτή Πόλη».

Δεν συναίνεσαν, (δηλώνοντας «Παρών») οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής», της «Δράσης» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάθε μια, σύμφωνα με το ιδιαίτερο σκεπτικό της.

Ο κ. Παπασπηλίου («Ανατροπή στα Βριλήσσια») απουσίαζε.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βερροιόπουλος και Φαράκλας, απουσίαζαν.


Η θέση της «Δράσης» που εκτέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, έχει αναρτηθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα: "Καιρός να τελειώνουμε με την ευκολία και τις ψευδαισθήσεις":

http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=3176*Σημείωση: Για την παρουσίαση των θέσεων των άλλων δημοτικών παρατάξεων, όπως επίσης για όσα, κατά τη δική τους εκτίμηση, διαμείφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, αρμόδιες είναι οι ίδιες. Εμείς συνεχίζουμε σταθερά και αδιάλειπτα να ενημερώνουμε τους δημότες, αυτονοήτως σύμφωνα με τη δική μας οπτική, ανεξαρτήτως «κόστους» και του ποιοι και εάν συμφωνούν μαζί μας. Διότι σημαντικότερο των όποιων θέσεων, είναι οι απόψεις να συζητούνται, να διαμορφώνονται, να συντίθενται και να κατατίθενται στην τοπική κοινωνία. Κάθε στιγμή, με κάθε σημαντική αφορμή, όχι περιστασιακά ή και μόνο κατά την προεκλογική περίοδο...Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη


readers  648


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...
Ένα σχόλιο για το διήμερο αφιέρωμα του Cine-Δράση 17/9/2018 Μάρη Τασία
Αγαπητέ Δημήτρη, θέλεις να επικοινωνήσουμε και να διοργανώσουμε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση γι αυτό το θέμα μέσα στον Οκτώβρη; Έχω πάρα πολύ υλικό (ένα ντοκυμαντέρ 1 ώρας που προμηθεύτηκα στο συνέδριο που ήμουν στην Κρήτη, συνεντεύξεις που πήρα από συνέδρους και διοργανωτές , αφίσες, φωτογραφικό υλικό,δυνατότητα να έρθω σε επαφή με ενδιαφέροντες έλληνες ομιλητές, εμπειρία 29 χρόνων στο δημόσιο σχολείο) και προπάντων πολλή όρεξη!Το mail μου είναι: matasia.mari8@gmail.com Επικοινώνησε μαζί μου , να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να συναντηθούμε να συζητήσουμε και δια ζώσης αν θέλεις!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου