Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/9/2017

Υπάρχει και αυτός ο "Λαός"!

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που φροντίζει τις ζαρντινιέρες της Λ. Πεντέλης


Τον συναντώ κάθε πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Την απολαμβάνει. Κάθεται στα παγκάκια, ταΐζει κουλούρι τα περιστέρια, φιλικός με τα αδέσποτα που κάθονται δίπλα του. Η πλατεία γίνεται η αυλή του, την φροντίζει, στεναχωριέται όταν κάτι δεν πάει καλά.

Όμως το καλοκαίρι κάνει και κάτι άλλο: Φορτώνει από ένα πεντάκιλο πλαστικό δοχείο στο κάθε χέρι, γεμάτο με νερό από τη βρύση της πλατείας, για να ανακουφίσει από την ξηρασία τις μικρές ελίτσες που έχουν φυτευτεί στις ζαρντινιέρες – ογκόλιθους στο διαχωριστικό της Λ. Πεντέλης.


Θυμάστε, εκείνες τις προεκλογικές ζαρντινιέρες του 2014 που φυτεύτηκαν στο φανάρι της Λ. Πεντέλης & Ομήρου, που στη συνέχεια ξεράθηκαν, για να αντικατασταθούν από μικρές ελίτσες, που κι αυτές θα είχαν ξεραθεί αν κάποιος δεν αδιαφορούσε.

Τις ζαρντινιέρες – έργα μιας χρήσης, προσωρινής επίδειξης και κοροϊδίας, που οι πάντες, αιρετοί και υπηρεσίες του δήμου θα εγκαταλείψουν στην τύχη τους.

Ένας «άγνωστος» πονά τον τόπο του, τον δήμο του, την πλατεία που ξαποσταίνει. Σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα, χωρίς πρώτα συνεδριάσεις και αποφάσεις, πράττει ό,τι μπορεί, αυτό που νοιώθει ότι του αναλογεί.


«Άγνωστος» και στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα των μεσαζόντων για «πράσινες» στέγες και πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον, που μετράνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Άγνωστος» και σε όλους εκείνους που πολιτικολογούν, προσπερνώντας την ξηρασία της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της προσωπικής ευθύνης.

Ένας άγνωστος υπογραμμίζει το έλλειμμά μας και τις προϋποθέσεις υπέρβασής του.

Ή θα τον αναγνωρίσουμε και θα κάνουμε τον δήμο δικό μας ή θα καταλήξουμε "εξυπηρετούμενοι" σε ξένο τόπο.


Γ.Φ.


readers  811


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 18 Σεπ 2017, 16:56
...Πρώην γεωργός, τραπεζοκόμος στο Σισμανόγλειο, κηπουρός και τώρα απόμαχος συνταξιούχος από το χωργιό Μαντζαβινάτα του Ληξουριού...Αγάπησε πολύ τη γη και την οικογένεια του!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γ. Σεφέρης
«Τη γνώμη των δυνατών ποιος θα μπορέσει να τη γυρίσει;... Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά των άλλων.»


Τα σχόλια σας...
"Το μετέωρο βήμα του Αριστερού", ένα "δικό μας" βιβλίο!8/12/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το βήμα του αριστερού μετέωρο συνήθως είναι και έτσι το πιάνει ο φακός του φωτογράφου. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του! Από καιρού εις καιρό το πατά αλλά το αμάρτημα είναι στιγμιαίο και πάλι μετέωρο γίνεται, γιατί έτσι και ξεχαστεί παύει αυτόματα και σε αριστερό να ανήκει...Το τελευταίο βιβλίο του φίλου Γιάννη Τσίχλα βρίσκει τη θέση του στη μικρή μου πια βιβλιοθήκη (ότι απέμεινε), δίπλα στις "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΫΝΕΡ" (η διαλεκτική σαν τρόπος ζωής) του Μπέρτολτ Μπρεχτ).


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου