Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
23/9/2017

300 Μαθητές/τριες - Μία Έξοδος Κινδύνου! "Άμεση αναγκαιότητα η κατασκευή δεύτερης εξόδου κινδύνου στο 1ο Γυμνάσιο"

Έκκληση - διαμαρτυρία της "Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων" και του "Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων"

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων /Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
,
Βριλήσσια 20.09.2017

Προς:
-Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Χ. Λόντο
-Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Α. Φαλούκα
-Δ/ντρια 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, κ. Ε. Σύρμα
-Δήμαρχο, κ. Ξ. Μανιατογιάννη
-Αντιδήμαρχο Παιδείας & Εθελοντισμού, κ. Σ. Χαντζάρα
-Πρόεδρο της Β΄ Σχολικής Επιτροπής, κ. Α. Εγκολφόπουλο


ΘΕΜΑ: «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑ- ΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»


Αξιότιμοι/μες Κύριοι & Κυρίες

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το σοβαρότατο ζήτημα της απουσίας δεύτερης εξόδου κινδύνου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων. Είναι ένα ζήτημα που χρονοβορεί έτη και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα αφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας ως γονείς, δεν γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητά του και το επείγον της άμεσης επίλυσής του.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 58185/2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α΄) και όπως έχει επικαιροποιηθεί με τη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 16/2015, άρθρο 3 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2326/29.10.2015), απαιτούνται για τα εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτι κής εκπαίδευσης δύο εναλλακτικές οδεύσεις διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου με πλάτος των εξόδων 1,40m & 0,90m, εφόσον το πλήθος ατόμων που φιλοξενούν είναι από 201 μέχρι 350 άτομα, όροι που συντρέχουν στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων αφού σε αυτό φοιτούν 300 μαθητές/τριες. Επίσης σύμφωνα με την ίδια διάταξη η παροχή όδευσης διαφυγής ανά μονάδα πλάτους (0,60m) καθορίζεται σε 60 άτομα για τις κατακόρυφες οδεύσεις (κλιμακοστάσια, ράμπες), που σημαίνει ότι σε περίπτωση κινδύνου από τη σκάλα του εν λόγω κτιριακού συγκροτήματος («διώροφο» κτίριο που φθάνει τον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας) μπορούν να κατέβουν το πολύ 100 άτομα!

Σε συνέχεια των επανειλημμένων επισημάνσεων και οχλήσεων, πρόσφατα το ζήτημα τέθηκε στη Δημοτική Αρχή στη συνάντησή μας ως «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων», στις 04.05.2017, με το χαρακτηρισμό του επείγοντος από πλευράς μας, ώστε να επιλυθεί μέσα στο καλοκαίρι που ακολουθούσε. Επίσης έχει τεθεί υπόψη της Δημοτικής Αρχής και με την 786/27.01.2015 επιστολή, προς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, της προηγούμενης Διεύθυνσης του Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, ως πρώτο αίτημα. Έτσι με την παρούσα επιστολή θέλουμε, επίσης, να κάνουμε κοινωνούς της αγωνίας μας και την εγγύτερη Διοίκηση του Υ.ΠΕ.Π.Θ..

Επανερχόμαστε λοιπόν για πολλοστή φορά με μεγάλη ανησυχία και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής της δεύτερης εξόδου κινδύνου.

Μπορεί εσείς, ως Αρχές να έχετε τυπικά την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών/τριών, αλλά εμείς ανησυχούμε ουσιαστικά, γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών μας την ανύποπτη στιγμή του ενδεχόμενου κινδύνου.

Ελπίζουμε να προβείτε από πλευράς σας σε αποτελεσματικές ενέργειες και αναμένουμε την απάντησή σας.


Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων Παύλος Αρβανίτης

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων
Λίλιαν Γούβαλη - Μοσχόβου


readers  788


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...
Ένα σχόλιο για το διήμερο αφιέρωμα του Cine-Δράση 17/9/2018 Μάρη Τασία
Αγαπητέ Δημήτρη, θέλεις να επικοινωνήσουμε και να διοργανώσουμε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση γι αυτό το θέμα μέσα στον Οκτώβρη; Έχω πάρα πολύ υλικό (ένα ντοκυμαντέρ 1 ώρας που προμηθεύτηκα στο συνέδριο που ήμουν στην Κρήτη, συνεντεύξεις που πήρα από συνέδρους και διοργανωτές , αφίσες, φωτογραφικό υλικό,δυνατότητα να έρθω σε επαφή με ενδιαφέροντες έλληνες ομιλητές, εμπειρία 29 χρόνων στο δημόσιο σχολείο) και προπάντων πολλή όρεξη!Το mail μου είναι: matasia.mari8@gmail.com Επικοινώνησε μαζί μου , να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να συναντηθούμε να συζητήσουμε και δια ζώσης αν θέλεις!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου