Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/9/2017

Το άλσος Θεόκλητου όταν τα φώτα πέφτουν…

Επιστολή εθελοντή και φωτογραφικό υλικό αναδεικνύουν την ελλιπή φροντίδα του δάσους

O Σπύρος Ταμίας, εθελοντής Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων με χαρακτηριστικό Σ/Β 89, (απόφαση 104/2015 του Δ.Σ.) και μέλος της «Δράσης», τώρα που ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος, ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση για την πολιτική της στο ζήτημα της φροντίδας του περιαστικού άλσους Βριλησσίων.

Ο Σπύρος δεν είναι πολιτικός, ούτε γράφει θεωρίες και αναλύσεις. Τα τελευταία τρία καλοκαίρια, επί τέσσερεις συνεχόμενους μήνες, χωρίς διακοπή, από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 6 το πρωί, καθημερινά, έχει αφιερωθεί κυριολεκτικά στη φύλαξη του δάσους. Αυτό αντιλαμβάνεται ως χρέος του, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς να διεκδικεί ρόλους, πάντα σιωπηλά και με κατανόηση των συνθηκών, έναντι ουδενός ανταλλάγματος, χωρίς «πίσω» σκέψεις». Δεν διαθέτει καν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτά φωτογραφίες του. Δαπανά ο ίδιος ό,τι χρειάζεται για τον εξοπλισμό της «δουλειάς» του. Και δεν αποσκοπεί να «αξιοποιήσει» οποιαδήποτε «αναγνώριση».

Για κάποιον που δεν γνωρίζει (και είναι πολλοί αυτοί), οι επισημάνσεις του είναι τόσο «κοφτές», που εύκολα μπορούν να χαρακτηρισθούν ανεπαρκώς αιτιολογημένες. Γιατί δεν πρόκειται για επισημάνσεις, αλλά για μια κραυγή, όποιος ακούσει, άκουσε.

Όμως όπως κάθε κριτική, βαρύνουσα σημασία έχει ποιος την κάνει. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ο Σπύρος δημοσιοποιεί την εμπειρία του στο δήμο Βριλησσίων. Τα ίδια λόγια θα ήταν ευάλωτα ή αδιάφορα από κάποιον άλλο, όχι όμως από εκείνον που έχει ζήσει όσο κανείς άλλο το βουνό.

Καλείται συνεπώς η διοίκηση και κάθε «θιγόμενος» αρμόδιος, να υπερβεί τον εκνευρισμό του και να αναστοχαστεί για τον τρόπο οργάνωσης της υπόθεσης πυρασφάλεια και όχι μόνον. Για το «μοντέλο» φύλαξης που θέλει να ακολουθήσει ο δήμος, ώστε η υπόθεση εθελοντισμός να «ανοίξει» στους δημότες, για την ανάγκη δημιουργίας ουσιαστικών προϋποθέσεων πρόληψης, αντί επενδύσεων σε μηχανήματα και προσωπικό και την εκ των υστέρων αντιμετώπισης μιας καταστροφής.

Δεν θα υποδείξουμε εμείς τι οφείλουν να σκεφθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «Θεόκλητος». Η γνώμη μας έχει ειπωθεί. Τουλάχιστον να προβληματισθούν από την κραυγή ενός πραγματικού εθελοντή – πολίτη, που απλώς κατάφεραν... να στείλουν από του χρόνου σε άλλα μετερίζια!


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη»Στη συνέχεια επισυνάπτουμε την επιστολή του:

readers  501


Σχόλια (1)


Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων 29 Σεπ 2017, 18:54
Μια μικρή παρατήρηση σε όσα γράφει ο φίλος Σπύρος.
Το δάσος του Άγιου Θεόκλητου το φυλάνε κάποιοι εθελοντές εδώ και δεκαετίες πολύ πριν έρθει ο Σπύρος και δεν το κάνουν ούτε για πολιτική σκοπιμότητα αλλά ούτε γιατί έχουν κάποια σχέση εργασίας.
Για μας τους ρομαντικούς το δάσος δεν έχει κόμματα παρά μόνο χρώματα και αρώματα.
Μπορεί κάποιοι να μην μας θέλουν στο βουνό, μπορεί να μην ανεβαίνουμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, κοιμόμαστε όμως με τον ασύρματο ανοιχτό και εάν συμβεί κάτι θα είμαστε εκεί, όπως κάναμε πάντα.
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...
Ένα σχόλιο για το διήμερο αφιέρωμα του Cine-Δράση 17/9/2018 Μάρη Τασία
Αγαπητέ Δημήτρη, θέλεις να επικοινωνήσουμε και να διοργανώσουμε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση γι αυτό το θέμα μέσα στον Οκτώβρη; Έχω πάρα πολύ υλικό (ένα ντοκυμαντέρ 1 ώρας που προμηθεύτηκα στο συνέδριο που ήμουν στην Κρήτη, συνεντεύξεις που πήρα από συνέδρους και διοργανωτές , αφίσες, φωτογραφικό υλικό,δυνατότητα να έρθω σε επαφή με ενδιαφέροντες έλληνες ομιλητές, εμπειρία 29 χρόνων στο δημόσιο σχολείο) και προπάντων πολλή όρεξη!Το mail μου είναι: matasia.mari8@gmail.com Επικοινώνησε μαζί μου , να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να συναντηθούμε να συζητήσουμε και δια ζώσης αν θέλεις!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου