Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
29/9/2017

Tι συμβαίνει στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βριλησσίων;

Η «Δράση» προκαλεί αναβολή απόφασης στη συνεδρίαση για την αγορά κτηρίου

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) σε τακτική συνεδρίαση, με κύριο θέμα την αγορά κτηρίου που θα στεγάσει δραστηριότητες (εργαστήρια) του Οργανισμού*. Η σκέψη ήταν αφ’ ενός ν' αποσυμφορηθεί το ΤΥΠΕΤ, αφ’ ετέρου να μεταφερθούν εκεί ορισμένα εργαστήρια που σήμερα φιλοξενούνται σε απαράδεκτους και ακριβά ενοικιαζόμενους χώρους.

Η «Δράση» είχε διαφωνήσει εξαρχής με την πρόθεση της διοίκησης περί αγοράς, για λόγους που έχουμε δημοσιεύσει και θα εκθέσουμε εκ νέου σε επόμενο σημείωμα, η οποία όμως με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ αποφασίστηκε να προχωρήσει. Στη σχετική απόφαση όμως, θεσπίζονταν μια σειρά από αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές, ως προϋπόθεση για την απόκτηση κάθε ακινήτου.

Η χθεσινή εισήγηση καλούσε τα μέλη του ΔΣ να εγκρίνουν τη διαγωνιστική διαδικασία που εμφάνισε ως μειοδότες τους κ.κ. Ζεκυριά Φώτιο και Κυριακόπουλο Ανδρέα, με προσφερόμενο ακίνητο το γωνιακό ισόγειο/υπόγειο επί της οδού Ολύμπου & Ροδόπης. (πρώην ταβέρνα «Θύμησες», πρόσφατα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ").

Όταν όμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θέσαμε κάποια από τα στοιχειώδη και αυτονόητα ερωτήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως τηρήθηκαν οι προδιαγραφές, όπως π.χ. πότε εκδόθηκε η οικοδομική άδεια ή ποια είναι τα σχέδια του ακινήτου ή αν το κτήριο αυτό πληροί τον νέο αντισεισμικό και κτηριολογικό κανονισμό, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει υπεύθυνα! Απλώς ενημερωθήκαμε ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στα γραφεία του Οργανισμού, όχι όμως και στο Δ.Σ. τη στιγμή που κρινόταν η αγορά του ακινήτου!

Βάσει λοιπόν, ποιων δεδομένων θα αποφάσιζαν τα μέλη του Δ.Σ; Μόνον η άρον – άρον υπερψήφιση του διόλου ευκαταφρόνητου οικονομικού τιμήματος των 237.000 ευρώ απασχολεί τη διοίκηση;

Κάπως έτσι η «Δράση» ανέδειξε το συνεχιζόμενο ζήτημα, που αφορά στον τρόπο οργάνωσης των συζητήσεων στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Και κάπως έτσι μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, και προκειμένου να αποφευχθεί μια συζήτηση παρωδία, η πρόεδρος αναγκάστηκε να προτείνει αναβολή της συζήτησης του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση.


Θέτουμε και δημόσια τα ερωτήματά μας:

-Το κτήριο είναι σύγχρονο όπως ορίζουν οι προδιαγραφές; Ένα κτήριο της δεκαετίας του '70 ή του '80 μπορεί σήμερα να θεωρηθεί σύγχρονο;

-Πόσες ήταν τελικά οι υποψηφιότητες στο διαγωνισμό, πόσες απορρίφθηκαν και γιατί;

-Για τη χρήση που το χρειαζόμαστε, πώς ικανοποιείται η συνθήκη του φυσικού φωτισμού και αερισμού στον υπόγειο/ημιυπόγειο χώρο;

-Υπάρχει ανελκυστήρας;

-Πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ανακατασκευή του κτηρίου ώστε αυτό να καταστεί προτιμητέο έναντι άλλων ακινήτων και λειτουργικό;

-Υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό και τι αναφέρει;

-Τι αναφέρει αναλυτικά η τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;


Αυτά είναι τα προκαταρκτικά ερωτήματα που θέτουμε. Περισσότερα από την πλευρά μας, στην επόμενη συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Δήμου αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη φέρνοντας προς ψήφιση μια τόσο αμφιλεγόμενη, αν όχι διάτρητη, πρόταση. Και αναρωτιέται κανείς, γιατί;Και κάτι ακόμα:

Η συνεδρίαση έμελλε να έχει και μια απρόοπτη πτυχή: Σε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. αποκαλύφθηκε ότι δύο καθηγητές σε καλλιτεχνικά εργαστήρια λάμβαναν την αμοιβή τους μέσω παρένθετων προσώπων, διότι οι ίδιοι αδυνατούσαν να εμφανιστούν ως αμειβόμενοι από τον Δήμο! Το εντυπωσιακό και συνάμα εξωφρενικό, είναι η αποκάλυψη ότι αυτό συμβαίνει επί 15 χρόνια περίπου! 15 χρόνια και ουδείς ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει το Δ.Σ. Διαχρονική συνέπεια σε αδιαφανείς και με οσμή συναλλαγής, τακτικές. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, η μικροπολιτική μένει.


Τι να πει κανείς; Στερεύουν τα λόγια και τα επιχειρήματα. Άλλοι κόσμοι, άλλα ήθη...Μάρκος Κρητικός, Λεωνίδας Ιωαννίδης
Εκπρόσωποι της «Δράσης» στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΒ*«Κατά την διεξαχθείσα τη 21Η Ιουλίου 2017 δημοπρασία ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81, αναδείχθηκε μειοδότης Ζεκυριάς Φώτιος, Κυριακόπουλος Ανδρέας ιδιοκτήτες των όμορων ακινήτων επί των Ολύμπου, Ροδόπης, Μαινάλου και Πλαταιών της περιφέρεια του Δήμου Βριλησσίων επιφάνειας 260,00τ.μ. οι οποίοι προσφέρουν για την αγορά του ακινήτου το ποσό των διακόσιων τριάντα επτά χιλιάδες ευρώ 237.000,00 €, (εκατόν δώδεκα χιλιάδες ευρώ (112.000,00€) και εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (125.000,00€). Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε το ΔΣ για την λήψη απόφασης σύμφωνα με την οποία: Κατακυρώνει τη δημοπρασία για την αγορά του ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Βριλησσίων στους Ζεκυριάς Φώτιος, Κυριακόπουλος Ανδρέας. Αιτείται την έκτακτη επιχορήγηση ύψους εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ (177.000,00€) από τον Δήμο Βριλησσίων για την αγορά του ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Βριλησσίων».readers  1042


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...
Πέθανε χθες η Βιολέττα Κωνσταντινίδου17/10/2018 Τάκης Μάτσας
Ένα δάκρυ και ένα "γιατί". Η Βιολέττα μας,ένα λου λούδι,που ξάφνου "έφυγε" ολάνθιστο. Ένας άνθρωπος εξαιρετικός,πολιτισμένος,ευγενής,ευφυής. Μια πολύ καλή μας φίλη,ένα αγαπημένο μας πρόσωπο,σύντροφος του Ρήγα,αγαπημένου μας φίλου για πολλά χρόνια. Τι να πρωτοθυμηθούμε γι'αυτό το "παιδί",γι'αυτή την άριστη επιστήμονα,την ψύχραιμη στα δύσκολα,που αγάπησε τη ζωή και προσπαθούσε να τη "ρουφήξει"παρόλες τις υποχρεώσεις που προέκυπταν απ'την οικογένεια και την εργασία της. Αξιοπρεπέστατη,λιτή και ουσιαστική στα λόγια της,"παραμυθητική"και γενναιόδωρη στους φίλους της,σ'όσους συζητούσαν μαζί της και χρειάζονταν τη βοήθειά της. Εναι πολύ δύσκολο ν'αποχαιρετήσεις ένα δικό σου άνθρωπο στο "φευγιό" του,πόσο μαλλον τη Βιολέττα μας.Καθόλου τυχαίο τ'όνομά της.Άδικο και μεγάλη απώλεια. "Άξιον εστί το δάκρυ μας" Τάκης-Αθηνά


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου