Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
10/10/2017

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Με οριακή πλειοψηφία η διοίκηση επέβαλε την αγορά του ακινήτου της οδού Ροδόπης

Συνεδρίασε σήμερα το βράδυ (9 Οκτωβρίου 2017), το Δ.Σ του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), με κύριο θέμα την έγκριση αγοράς του ακινήτου ιδιοκτησίας Κυριακόπουλου & Ζεκυριά επί της οδού Ολύμπου & Ροδόπης.

Από την προηγούμενη ήδη συνεδρίαση είχαν διαφανεί οι δυσκολίες και η αδυναμία των εισηγητών να προσκομίσουν κρίσιμα και «εκ των ουκ άνευ» πληροφοριακά στοιχεία για την κατάσταση του ακινήτου. Τα ερωτήματα που είχαμε θέσει για την καταλληλότητα του κτηρίου έμειναν και πάλι αναπάντητα. Η επωδός της διοίκησης ήταν ότι «υπάρχει το πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού, το οποίο απαντά στα ερωτήματά μας».

Απαντά όμως;

Απαντά στο ερώτημα αν το ακίνητο καλύπτει το νέο αντισεισμικό κανονισμό του 2010;

Απαντά στο ερώτημα τήρησης των προδιαγραφών περί «σύγχρονου κτηρίου»;

Απαντά στο ερώτημα του τι είδους ενεργειακό πιστοποιητικό διαθέτει;

Απαντά στο ερώτημα αν καλύπτει τις ειδικές προδιαγραφές για χρήση ΑΜΕΑ;

Απαντά στο ερώτημα αν το ακίνητο είναι ακόμα μισθωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ίδιο το κόμμα δηλώνει με ανακοίνωσή του, και τι προτίθεται να πράξει επ’ αυτού η Διοίκηση;

Απαντά στο ερώτημα της μη ύπαρξης τεκμηριωμένης τεχνικής έκθεσης καταλληλότητας εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;

Άραγε η επίκληση και μόνον μιας επιτροπής διαγωνισμού, την οποία η διοίκηση όρισε, λύνει το ζήτημα του ρόλου που επιφυλάσσει η πλειοψηφία προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΒ, το αν και κατά πόσο αυτά ενημερώνονται, ώστε να λάβουν ορθές αποφάσεις;

Μήπως απαντήθηκε το ερώτημα, πόσα επιπλέον χρήματα θα απαιτηθούν για τις προφανείς παρεμβάσεις, ώστε το κτήριο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του χρήσης. (Η πρόεδρος πάντως διαβεβαίωσε ότι τόσο η κατασκευή του ασανσέρ όσο και των ραμπών ΑΜΕΑ θα βαρύνει τον πωλητή. Οψόμεθα.)

Σε τι από όλα αυτά απαντά το «αόρατο» πρακτικό;


Εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για μία διάτρητη απόφαση, η οποία δεν μπορεί να υποστηριχτεί. Η Διοίκηση -και κάθε διοίκηση- οφείλει να σέβεται επί της ουσίας τη νομιμότητα, όχι «κατά περίπτωση».

Τελικά, και παρά τα αναπάντητα ερωτήματα, η πρόταση-εισήγηση μπήκε σε ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν οριακό. Υπέρ ψήφισαν μόνον οι 7 εκπρόσωποι της πλειοψηφίας. Υπήρξαν 3 «κατά» και 3 «παρών».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η για δεύτερη φορά απουσία από τη συζήτηση του θέματος, τόσο του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όσο και εκείνου της παράταξης «Βριλήσσια, Ανοικτή πόλη». Προφανώς, κάποιοι επιλέγουν να μην εμφανίζονται στα δύσκολα... (σσ. Στο Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε ότι ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απουσίαζε δικαιολογημένα, λόγω ενός -περαστικού ευτυχώς- ατυχήματος. Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε ότι η θέση του συνδυασμού του είναι αρνητική στην αγορά του κτηρίου).


Η "Δράση" θα συνεχίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τη διερεύνηση και τον έλεγχο καταλληλότητας του ακινήτου, αλλά και περί της νομιμότητας της απόφασης που ελήφθη, έως ότου υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα.


Οι εκπρόσωποι της "Δράσης" στον ΠΑΟΔΗΒ
Μάρκος Κρητικός, Λεωνίδας Ιωαννίδηςreaders  984


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...
Πέθανε χθες η Βιολέττα Κωνσταντινίδου17/10/2018 Τάκης Μάτσας
Ένα δάκρυ και ένα "γιατί". Η Βιολέττα μας,ένα λου λούδι,που ξάφνου "έφυγε" ολάνθιστο. Ένας άνθρωπος εξαιρετικός,πολιτισμένος,ευγενής,ευφυής. Μια πολύ καλή μας φίλη,ένα αγαπημένο μας πρόσωπο,σύντροφος του Ρήγα,αγαπημένου μας φίλου για πολλά χρόνια. Τι να πρωτοθυμηθούμε γι'αυτό το "παιδί",γι'αυτή την άριστη επιστήμονα,την ψύχραιμη στα δύσκολα,που αγάπησε τη ζωή και προσπαθούσε να τη "ρουφήξει"παρόλες τις υποχρεώσεις που προέκυπταν απ'την οικογένεια και την εργασία της. Αξιοπρεπέστατη,λιτή και ουσιαστική στα λόγια της,"παραμυθητική"και γενναιόδωρη στους φίλους της,σ'όσους συζητούσαν μαζί της και χρειάζονταν τη βοήθειά της. Εναι πολύ δύσκολο ν'αποχαιρετήσεις ένα δικό σου άνθρωπο στο "φευγιό" του,πόσο μαλλον τη Βιολέττα μας.Καθόλου τυχαίο τ'όνομά της.Άδικο και μεγάλη απώλεια. "Άξιον εστί το δάκρυ μας" Τάκης-Αθηνά


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου