Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
5/11/2017

Το Cine-Δράση πάει εκδρομή!

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στους Αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Θηβών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, εκτός από κτήριο-κόσμημα, είναι και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Στην αυλή υπάρχει και ο επισκέψιμος μεσαιωνικός πύργος. Εκτός από την ξενάγηση στο Μουσείο θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Λουκά στο παλιό νεκροταφείο της πόλης και τον λόφο Καστέλια όπου είχε αναπτυχθεί αρχαίο νεκροταφείο με τον περίφημο "δίδυμο τάφο".

Και θα κλείσουμε, καιρού επιτρέποντος, με έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης για να σας ξεναγηθούμε στα αρχαία ερείπια του μυκηναϊκού ανακτόρου. Βέβαια το ποδαράτο στην πόλη θα εξαρτηθεί και από τον καιρό.

Στη συνέχεια θα καταλήξουμε σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής που είναι φημισμένες για τα υπέροχα φαγητά (κρεατικά, πίτες κλπ) για να επιδοθούμε στο προσφιλές σπορ της κρασοκατάνυξης!


Μεγάλο ατού της εκδρομής είναι η ακούραστη και άκρως κατατοπιστική ξεναγός Γιάννα Δουράμπεη

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά άτομο
Ώρα συγκέντρωσης 8:30΄ έως 9:00μμ
Ώρα αναχώρησης: 9:00μμ, αυστηρά!
Σημείο Συνάντησης: ΤΥΠΕΤ, είσοδος πάρκου από την οδό Μπακογιάννη.

Δηλώσεις συμμετοχής:
- Κάθε Πέμπτη στις προβολές στις κ.κ. Μαρία Στίγκα και Βάλια Παπαπαναγοπούλου
- στο email: cinedrasi2011@gmail.com


readers  477


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Χαλίλ Γκιμπράν
Ένας μονάχα άνθρωπος αλήθεια δεν ξεθάβει Δυο θέλει / Ένας να την πεί / κι άλλος να καταλάβει.


Τα σχόλια σας...
Άγριοι καιροί6/1/2018 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος υψηλός, νηφάλιος, με τον πλατύ ορίζοντα της Ιστορίας από το απροσδιόριστο πριν στο πιθανό κοντινό μετά. Για τη γέννηση και το θάνατο της Επανάστασης την στριμωγμένη μέσα στον στενό χρόνο και χώρο των μεγάλων ελπίδων και την τεράστια πολυεπίπεδη λαϊκή συμμετοχή. Την αναγκαιότητα μιας φωτισμένης και ταυτόχρονα ταπεινής ηγεσίας τη πάντα δεμένη με την ελεύθερη λαϊκή θέληση και συμπαράταξη. Την ικανότητά της για τούτο. Να σέβεται, να ενθαρρύνει, να πολλαπλασιάζει και να ενσωματώνει τους ενεργούς πολίτες. Να πλοηγεί το κίνημα ανάμεσα στις συμπληγάδες της συγκεντρωμένης δύναμης για την απόκρουση των επιθέσεων της ανθεκτικής και πολύτροπης αντίδρασης και τη Δημοκρατία. Αυτά τα λόγια του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα με την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στην πάμπτωχη και ξεπουλημένη μέχρι το νερό της βροχής στις στέγες των σπιτιών Βολιβίας, τα είδαμε, τα βλέπουμε με όσες πληροφορίες έφτασαν και φτάνουν μέχρι σήμερα σ' εμάς, να γίνονται πράξη!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου