Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/11/2017

Δεν πάμε κατευθείαν στο 2019;

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 - άτεχνες πολιτικές

Συζητείται την επόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018. Γράφαμε πέρσι, τέτοια εποχή, με αφορμή τη συζήτηση για το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα: «Τα Τεχνικά Προγράμματα των δήμων, σε μεγάλο βαθμό, καταλήγουν «ασκήσεις επί χάρτου». Έργα και μελέτες εγγράφονται και επανεγγράφονται και περνάνε χρόνια μέχρι να υλοποιηθούν, αν υλοποιηθούν. Υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες να αντιτάξει κανείς: Η ασυνέπεια της πολιτείας απέναντι στην αυτοδιοίκηση, η συνεχής μείωση των αποδιδόμενων πόρων, η μείωση προσωπικού κλπ. Είναι στην ευχέρεια της κάθε δημοτικής παράταξης αν θα σταθεί στις δικαιολογίες ή θα αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια αυτής της πραγματικότητας».

Αυτή είναι μόνον η μία πλευρά, σε ότι αφορά τη διαμόρφωση των Τεχνικών Προγραμμάτων και του προϋπολογισμού, ίσως η λιγότερο σοβαρή. Πιο σοβαρό θα ήταν να συζητήσουμε γενικότερα τον τρόπο που οι δημοτικές αρχές αποφασίζουν για τη διάθεση των δημοτικών πόρων, του νοήματος της αυτοδιοίκησης, αλλά επ' αυτού θα δοθεί σύντομα η ευκαιρία. Γιατί το έχουμε ξεκαθαρίσει: Μια διοίκηση δεν κρίνεται μόνο για τα «έργα» της αλλά και από το κατά πόσο συμβάλλει στη συγκρότηση του δήμου ως συναινετικής και -όσο είναι δυνατό- αυτορρυθμιζόμενης κοινότητας. Σε μια εποχή όπου ο δημότης αποσύρεται, ιδιωτεύει, απογοητεύεται, αδιαφορεί, η ανάταξη του διαλυτικού κλίματος αποτελεί το πρωτεύον, το πιο κρίσιμο και το πιο επείγον ζήτημα για τις δημοτικές εξελίξεις.

Εφέτος βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανομοιότυπη κατάσταση. Η διοίκηση Μανιατογιάννη συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων διοικήσεων, να αποφασίζει χωρίς κεντρικό νήμα στις παρεμβάσεις της, χωρίς καμιά συζήτηση με τους φορείς της πόλης και τις δημοτικές παρατάξεις, τσαλαβουτώντας πότε στα «παλιά», πότε σε νέα σχέδια - υποσχέσεις, με το βλέμμα της στραμμένο στην προεκλογική χρονιά, για ευνόητους λόγους.

Υποτίθεται ότι κάθε Τεχνικό Πρόγραμμα συζητείται και προετοιμάζεται ήδη από το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και κάθε Δημοτική Υπηρεσία υποβάλει σχέδια ανά τομέα και τις εκτιμήσεις της για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Περί τον Σεπτέμβρη αυτά «λογιστικοποιούνται» με τη συνδρομή των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενημερώνονται οι φορείς της πόλης και τα δεδομένα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση, πριν οδηγηθούν προς την Εκτελεστική Επιτροπή, την Οικονομική Επιτροπή και συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Όλη αυτή η λογικά αυτονόητη διαδρομή για να παραχθεί ένα πραγματικό και όχι εικονικό ετήσιο σχέδιο δράσης, ουδέποτε ακολουθείται. Ακόμη και η υποχρεωτική κατά τον «Καλλικράτη» διαβούλευση, που για πρώτη φορά έγινε εφέτος, διάρκειας μιας ώρας, ήταν για γέλια, ενώ οι εισηγήσεις της διοίκησης δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους 3-4 ημέρες πριν την τελική συνεδρίαση.

Έτσι, για μια ακόμη χρονιά, προκύπτει ένα αποτέλεσμα ανάλογο της ποιότητας της διαδικασίας που το παρήγαγε: Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, που δεν αποτελεί συμπύκνωση των τοπικών προτεραιοτήτων και προβληματισμών, ανάξιο να συζητηθεί σοβαρά. Το γιατί, θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια...

Πάμε λοιπόν να διερευνήσουμε κάποια βασικά «έργα» που προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά, ανατρέχοντας παράλληλα στα ψηφισμένα Τεχνικά Προγράμματα των τελευταίων χρόνων:


ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ»: Θα είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017. Εμφανίζεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 (συντάχθηκε τον Νοέμβριο του 2015), όπου αναφέρεται: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. Προϋπολογισμού 190.000€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ, που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Βριλησσίων, αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός. Το έργο εκτιμάται να δημοπρατηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί στις αρχές του 2017».

Το ίδιο έργο, αφού δεν δημοπρατήθηκε το 2016, ξαναμπαίνει στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, αυτό δηλ. που συντάχθηκε στα τέλη του 2016: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, Προϋπολογισμού 240.000€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Βριλησσίων, αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός. ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου εξαμήνου του 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του εντός το 1ου τριμήνου του 2018».

Και αφού ούτε στις αρχές του 2018 πρόκειται να ολοκληρωθεί, ξαναμπαίνει και στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα (2018)
: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. Προϋπολογισμού 390.000€, αυτή τη φορά μαζί με την επισκευή του Υδατόπυργου: «Έργο που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του Υδατόπυργου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Βριλησσίων, αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 4ου τριμήνου 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός του 4ου τριμήνου του 2018 και η αποπληρωμή του εντός του 1ου τριμήνου του 2019».

Εντωμεταξύ το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ», υπάρχει ως αυτοτελές στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016. Προϋπολογισμού 150.000,00. ΝΕΟ ΕΡΓΟ, που περιλαμβάνει διάφορες εργασίες (οικοδομικές και Η/Μ εγκαταστάσεων) που αφορούν στην συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υδατόπυργου, με πρόβλεψη: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ 2016, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟ 2017».

Το ίδιο έργο, αφού δεν έγινε το 2016 ξαναμπαίνει στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ 150.000,00. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωσή του εντός του 3ου τριμήνου του 2017».

Μετά από τρία δηλαδή συνεχόμενα τεχνικά προγράμματα, της ίδιας διοίκησης, τόσο ο υδατόπυργος παραμένει ετοιμόρροπος, όσο και το κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων με τα σίδερα του σκυροδέρματος στις εξωτερικές κολώνες να χάσκουν.


Τα δεδομένα είναι σαφή: Στο Τ.Π. του 2016 η πρόβλεψη ήταν ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, στο Τ.Π. του 2017 η πρόβλεψη αναθεωρήθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2018, στο τρέχων Τ.Π. αναθεωρείται για το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Εσείς, πότε πιστεύετε ότι αυτό θα υλοποιηθεί;

Και κάτι ακόμη: Το ίδιο έργο εμφανίζεται μέχρι και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011, επί προηγούμενης διοίκησης, που συντάχθηκε πριν επτά χρόνια! «2011: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ 45.000€. Εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του κλειστού γυμνστηρίου Βριλησσίων. Αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός». Αλλά και το 2014: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΨΕΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΡΓΟ - ΚΤΗΡΙΑΚΑ 80.000€. Εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών των εξωτερικών όψεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Βριλησσίων, αποκατάσταση ρηγματώσεων και επαναχρωματισμός».

Προς τι λοιπόν η συζήτηση;


ΈΡΓΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΔΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Τα ίδια κι εδώ: Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016:
«250.000€ ΝΕΟ ΕΡΓΟ, που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών και βελτιώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ευρίσκονται στις οδού ΟΛΥΜΠΟΥ και ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Αποκατάσταση περιφράξεων και περιτοιχίσεων, χώρων υγιεινής, αθλητικών δαπέδων, πυλώνων φωτισμού, μονώσεων δωμάτων κ.λ.π. Εκτιμάται ότι η απαιτούμενη πίστωση ανέρχεται σε 250.000 €. Το έργο εκτιμάται να δημοπρατηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί στις αρχές του 2017».

Τεχνικό Πρόγραμμα 2017: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΔΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ, 250.000,00, ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), Έργο που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστα-σης φθορών και βελτιώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ευρίσκονται στις οδού ΟΛΥΜΠΟΥ και ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Αποκατάσταση περιφράξεων και περιτοιχίσεων, χώρων υγιεινής, αθλητικών δαπέδων, πυλώνων φωτισμού, μονώσεων δωμάτων κ.λ.π. ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Έργο, εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου εξαμήνου του 2017. Προβλέπεται η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του εντός το 1ου τριμήνου του 2018».

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018:
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟ 220.000€. «Έργο που αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης φθορών και βελτιώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ευρίσκονται στις οδούς ΟΛΥΜΠΟΥ και ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Αποκατάσταση περιφράξεων και περιτοιχίσεων, χώρων υγιεινής, αθλητικών δαπέδων, πυλώνων φωτισμού, μονώσεων δωμάτων κ.λ.π. ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2018. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός του 4ου τριμήνου του 2018 και η αποπληρωμή του εντός του 1ου τριμήνου του 2019».

Πάλι δηλαδή από τις αρχές του 2017, φθάνουμε στην -κατά σύμπτωση, ίδια- πρόβλεψη ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2018! Εντωμεταξύ, οι μικροί αθλητές - χρήστες των «γηπέδων» έχουν μεγαλώσει!!ΕΡΓΟ ΤΡΙΤΟ: ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Τεχνικό Πρόγραμμα 2016:
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. 1.000.000€. «ΝΕΟ ΕΡΓΟ, που αφορά: 1) Στην κατασκευή δεξαμενής ανάσχεσης ομβρίων σε τμήμα του προαύλιου χώρου των κτηρίων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου και του πεζοδρομίου επί της οδού Ταϋγέτου, συνολικού ωφέλιμου όγκου 1323,69 m3. 2) Στην κατασκευή διαπερατού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ταϋγέτου συνολικής επιφάνειας 300 m2, απέναντι από τα σχολεία ο οποίος θα προσφέρει ανάσχεση των ομβρίων υδάτων και διήθηση προς τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. 3) Στην κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και στα δύο κτίρια του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με πιστώσεις που ήδη έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου του 2015 ((5η Αναμόρφωση 2015). Εκτιμάται η έγκριση της μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής το πρώτο τρίμηνο του 2016 και η δημοπράτηση του έργου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016. Προβλεπόμενος χρόνος εκτέλεσης του έργου οκτώ μήνες. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του πρώτου τριμήνου του 2017».

Τεχνικό Πρόγραμμα 2017:
«ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με πιστώσεις που ήδη έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου του 2015 ((5η Αναμόρφωση 2015). Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2017. Προβλεπόμενος χρόνος εκτέλεσης του έργου οκτώ μήνες. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2018».

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018:
ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. «'Έργο που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με πιστώσεις που ήδη έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου. Εκτιμάται η δημοπράτηση του έργου εντός του 1ου τριμήνου του 2018. Προβλεπόμενος χρόνος εκτέλεσης του έργου οκτώ μήνες. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου εντός του 4ου τριμήνου του 2018».
Πάλι φθάνουμε στο μαγικό τέταρτο τρίμηνο του 2018!


ΕΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Εμφανίζεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 που συντάχθηκε στα τέλη του 2013
: «Ανάπλαση Οδού Σπάρτης Δήμου Βριλησσίων σε Οδό Ήπιας Κυκλοφορίας», του οποίου την σχετική μελέτη έχει εκπονήσει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχει προϋπολογισμό 1.094.700 € και αφορά στην ανάπλαση της οδού Σπάρτης του Δήμου Βριλησσίων, από την οδό Ομήρου έως την οδό Σισμανογλείου και την μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Πάλι τα ίδια στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 1.107.000€. ΝΕΟ ΕΡΓΟ, που αφορά στην ανάπλαση της οδού Σπάρτης σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με περιορισμό των θέσεων στάθμευσης, οριοθέτηση αυτών, κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Με το έργο προβλέπεται βελτίωση τόσο των συνθηκών του αστικού περιβάλλοντος της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας, όσο και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, με την ανάπλαση αυτού του σημαντικού άξονα κίνησης των πεζών (και ιδιαίτερα των μικρών και ευαίσθητων ηλικιών), κατά μήκος του οποίου υπάρχουν μόνο κατοικίες και το 4ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων,,, Το έργο δύναται να δημοπρατηθεί εντός του α' εξαμήνου του 2016 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017».

Και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017
: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 1.116.000,00€. ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, Έργο, εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έως το 1ο τρίμηνο του 2018».

Και στο φετινό! (2018): 30.7323.04 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΥ 1.066.000€
Το έργο αναφέρεται με τα παραπάνω στοιχεία στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, 16/11/2017), όχι όμως και στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. (12-10-2017)


ΕΡΓΟ ΠΕΜΠΤΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014: Το έργο «Ανάπλαση οδού Ταϋγέτου», του οποίου την σχετική μελέτη έχει εκπονήσει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχει προϋπολογισμό περίπου 950.000 € και η συνολική δαπάνη υλοποίησής του εκτιμάται σε 600.000€. Περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Ταϋγέτου, από την οδό Δίρφυς έως την Λεωφόρο Πεντέλης, με στόχο την ηπιοποίηση της κυκλοφορίας και την βελτίωση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, ιδιαιτέρως δε των μαθητών, πεζή ή με το ποδήλατο.

Το έργο δεν εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

Επανεμφανίζεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017
: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. 1.054.000,00 ΝΕΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ), αφορά στην ανάπλαση της οδού Ταϋγέτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με περιορισμό των θέσεων στάθμευσης, οριοθέτηση αυτών, κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Εκτιμάται η δημοπράτησή του εντός του 1ου τριμήνου του 2017 και η ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έως το 1ο τρίμηνο του 2018.

Και αφού δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε το 1ο τρίμηνο του 2018
, το έργο ξαναμπαίνει και στο φετινό πρόγραμμα: 30.7323.05 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΣΕ ΟΔΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ 1.004.000,00. Το έργο αναφέρεται με τα παραπάνω στοιχεία στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, 16/11/2017), όχι όμως και στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας (12-10-2017). Εντωμεταξύ, η οδός Ταϋγέτου, όπου βρίσκονται δύο σχολεία, δεν έχει ακόμη πεζοδρόμιο!Αναφέραμε ενδεικτικά πέντε μόνον παραδείγματα (μεταξύ πολλών άλλων), που αφορούν σε μεγάλα έργα που επανεμφανίζονται στα Τεχνικά Προγράμματα του δήμου (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) της τελευταίας τριετίας, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί, χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση. Το καλοπροαίρετο ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί κανείς να «ψηφίσει» αυτά τα έργα για τέταρτη συνεχόμενη (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) φορά;

Μήπως καλύτερα να συζητήσουμε κατευθείαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, της προεκλογικής δηλαδή χρονιάς
, οπότε ίσως υλοποιηθούν όσα ψηφίζονται, σε κάποιο, έστω, ικανοποιητικό βαθμό;
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη»


readers  677


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Όταν ρυθμίσετε λοιπόν τη διαθήκη / και το μερίδιο δοθεί του καθενός / εμένα αφήστε μου το δρόμο που μου ανήκει / αυτόν που διάλεξα να πάρω μοναχός.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου