Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/11/2017

Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

Mια απολαυστική εκδρομή

Τα είχαμε όλα για να απολαύσουμε μια διαφορετική μέρα.

Έναν εξαιρετικό προορισμό:
τους αρχαιολογικούς χώρους και το υπέροχο ως σύγχρονο αρχιτεκτόνημα, αλλά κυρίως εξ αιτίας του πλούσιου και σπάνιου περιεχόμενου του, νέο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας.

Μια εξαιρετική ξεναγό
, την Γιάννα Δουράμπεη, που ξέρει το θέμα της και δεν διστάζει να μοιραστεί τις γνώσεις της με ένα κοινό που περιελάμβανε από ανθρώπους με σπουδές αρχαιολογίας, μέχρι αυτούς που διέθεταν μόνον τις σχολικές γνώσεις για την ιστορία της Θήβας. Μια ξεναγό που ξέφευγε συνεχώς από τα τετριμμένα, ανέδειξε ακόμα και «αιρετικές» διαστάσεις θεμάτων που αφορούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το σπουδαιότερο ευγενική και ακούραστη μέχρι που έκλεισε η φωνή της. Μια στάση στο Λόφο Μεγάλο Καστέλι για να ξεναγηθούμε στο θαλαμωτό τάφο «Οιδίποδος Παίδων», μια ακόμα στον ναό του Ευαγγελιστή έδειξαν από την αρχή ότι η ξενάγηση θα ήταν εξαιρετικά ξεχωριστή.

Εκπληκτικούς συνταξιδιώτες, φίλους του Cine-Δράση, ανθρώπους κάθε ηλικίας, ήρεμους και καθόλου γκρινιάρηδες στις αδυναμίες μιας πρώτης εκδρομής. Όλοι τους ήταν εκπληκτικό ακροατήριο για την ξεναγό και απέδειξαν ότι ξέρουν να περνούν καλά στην ξενάγηση, στον περίπατο, στην ταβέρνα και να ξεδίνουν στο κατάλληλο περιβάλλον. Γιατί ναι, εκεί στην ταβέρνα, λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, τα «δώσαμε όλα» χορεύοντας από ποντιακούς χορούς μέχρι τσιφτετέλια, συρτούς και ζεϊμπέκικο. Ήταν όλοι τους υπέροχοι.

Έναν εξαιρετικό οδηγό, τον Σπύρο. Χαλαρός, αποφασιστικός, πέρασε με επιτυχία τις συμπληγάδες των δέντρων της Μπακογιάννη, μας πήγε και μας έφερε με ασφάλεια. Θα τον προτιμήσουμε και στην επόμενη βόλτα μας.

Και τέλος (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας) δύο καταπληκτικές διοργανώτριες της εκδρομής. Την αεράτη Μαρία Στίγκα που έκλεισε πούλμαν και φρόντισε την ταβέρνα και τη σεμνή Βάλλια Παπαπαναγοπούλου που σήκωσε με επιτυχία όλο το βάρος της συγκέντρωσης των εκδρομέων και της διαχείρισης των χρημάτων.

Περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα (που λέει και το τραγούδι)

Και ναι, θα το ξανακάνουμε!


readers  266


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα / και τους καημούς που σκέπασε καπνός / η ξενιτιά τα βρήκε αδελφωμένα. / Κι οι ξαφνικές χαρές που ήρθαν για μένα / ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός / κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.


Τα σχόλια σας...
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Βαγγέλης Κανίδης
Απαράδεκτο οι μαθητές να μαθαίνουν ότι υπάρχουν τέτοιες έννοιες και δεξιότητες όπως "να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α". Θα πρέπει να μαθαίνουν ότι όλα πρέπει τα προσφέρει το κράτος και οι πολυχρονεμένοι μας ηγέτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι γνωριμίες για ένα μόνιμο διορισμό. Μέχρι να το πετύχουμε αγωνιζόμαστε με καταλήψεις και καταστροφές ώστε να μας τον προσφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Α να μην το ξεχάσουμε και μια πρόωρη σύνταξη. Τα marketing, bussines plan είναι γία τους κουτόφραγκους που όταν εμείς κτίζαμε παρθενώνες κ.λπ κ.λπ
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Θεόδωρος Ε. Παντούλας
H αλήθεια είναι ότι έχω μικρή διδακτική εμπειρία αλλά δεν θυμάμαι να συνάντησα σε κανένα εγχειρίδιο παιδαγωγικής όρους ή εκφράσεις σαν αυτές του Δελτίου Τύπου: "να μάθουν την έννοια του επιχειρείν", "Marketing", "σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο", "εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών", "γνώσεις Επιχειρηματικότητας", "εμπορικό κέντρο" κ.λπ. Δεν αποκλείεται να έχω μείνει πίσω. Αποκλείω όμως την περίπτωση η γλώσσα μας να γράφεται με κατά βούληση ατονικό σύστημα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου