Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/11/2017

Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

Mια απολαυστική εκδρομή

Τα είχαμε όλα για να απολαύσουμε μια διαφορετική μέρα.

Έναν εξαιρετικό προορισμό:
τους αρχαιολογικούς χώρους και το υπέροχο ως σύγχρονο αρχιτεκτόνημα, αλλά κυρίως εξ αιτίας του πλούσιου και σπάνιου περιεχόμενου του, νέο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας.

Μια εξαιρετική ξεναγό
, την Γιάννα Δουράμπεη, που ξέρει το θέμα της και δεν διστάζει να μοιραστεί τις γνώσεις της με ένα κοινό που περιελάμβανε από ανθρώπους με σπουδές αρχαιολογίας, μέχρι αυτούς που διέθεταν μόνον τις σχολικές γνώσεις για την ιστορία της Θήβας. Μια ξεναγό που ξέφευγε συνεχώς από τα τετριμμένα, ανέδειξε ακόμα και «αιρετικές» διαστάσεις θεμάτων που αφορούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το σπουδαιότερο ευγενική και ακούραστη μέχρι που έκλεισε η φωνή της. Μια στάση στο Λόφο Μεγάλο Καστέλι για να ξεναγηθούμε στο θαλαμωτό τάφο «Οιδίποδος Παίδων», μια ακόμα στον ναό του Ευαγγελιστή έδειξαν από την αρχή ότι η ξενάγηση θα ήταν εξαιρετικά ξεχωριστή.

Εκπληκτικούς συνταξιδιώτες, φίλους του Cine-Δράση, ανθρώπους κάθε ηλικίας, ήρεμους και καθόλου γκρινιάρηδες στις αδυναμίες μιας πρώτης εκδρομής. Όλοι τους ήταν εκπληκτικό ακροατήριο για την ξεναγό και απέδειξαν ότι ξέρουν να περνούν καλά στην ξενάγηση, στον περίπατο, στην ταβέρνα και να ξεδίνουν στο κατάλληλο περιβάλλον. Γιατί ναι, εκεί στην ταβέρνα, λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, τα «δώσαμε όλα» χορεύοντας από ποντιακούς χορούς μέχρι τσιφτετέλια, συρτούς και ζεϊμπέκικο. Ήταν όλοι τους υπέροχοι.

Έναν εξαιρετικό οδηγό, τον Σπύρο. Χαλαρός, αποφασιστικός, πέρασε με επιτυχία τις συμπληγάδες των δέντρων της Μπακογιάννη, μας πήγε και μας έφερε με ασφάλεια. Θα τον προτιμήσουμε και στην επόμενη βόλτα μας.

Και τέλος (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας) δύο καταπληκτικές διοργανώτριες της εκδρομής. Την αεράτη Μαρία Στίγκα που έκλεισε πούλμαν και φρόντισε την ταβέρνα και τη σεμνή Βάλλια Παπαπαναγοπούλου που σήκωσε με επιτυχία όλο το βάρος της συγκέντρωσης των εκδρομέων και της διαχείρισης των χρημάτων.

Περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα (που λέει και το τραγούδι)

Και ναι, θα το ξανακάνουμε!


readers  241


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Χαλίλ Γκιμπράν
Ένας μονάχα άνθρωπος αλήθεια δεν ξεθάβει Δυο θέλει / Ένας να την πεί / κι άλλος να καταλάβει.


Τα σχόλια σας...
Άγριοι καιροί6/1/2018 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος υψηλός, νηφάλιος, με τον πλατύ ορίζοντα της Ιστορίας από το απροσδιόριστο πριν στο πιθανό κοντινό μετά. Για τη γέννηση και το θάνατο της Επανάστασης την στριμωγμένη μέσα στον στενό χρόνο και χώρο των μεγάλων ελπίδων και την τεράστια πολυεπίπεδη λαϊκή συμμετοχή. Την αναγκαιότητα μιας φωτισμένης και ταυτόχρονα ταπεινής ηγεσίας τη πάντα δεμένη με την ελεύθερη λαϊκή θέληση και συμπαράταξη. Την ικανότητά της για τούτο. Να σέβεται, να ενθαρρύνει, να πολλαπλασιάζει και να ενσωματώνει τους ενεργούς πολίτες. Να πλοηγεί το κίνημα ανάμεσα στις συμπληγάδες της συγκεντρωμένης δύναμης για την απόκρουση των επιθέσεων της ανθεκτικής και πολύτροπης αντίδρασης και τη Δημοκρατία. Αυτά τα λόγια του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα με την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στην πάμπτωχη και ξεπουλημένη μέχρι το νερό της βροχής στις στέγες των σπιτιών Βολιβίας, τα είδαμε, τα βλέπουμε με όσες πληροφορίες έφτασαν και φτάνουν μέχρι σήμερα σ' εμάς, να γίνονται πράξη!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου