Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/12/2017

Αφιέρωμα στην κυκλοφοριακή μελέτη από την εφημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου

Φιλοξενούνται οι απόψεις του δημάρχου και των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης


Κυκλοφόρησε το 13ο φύλλο της εφημερίδας της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Βριλησσίων, (Δεκέμβριος 2017), όπου στη σελίδα 4 και 5 φιλοξενούνται οι απόψεις του δημάρχου Βριλησσίων κ. Ξένου Μανιατογιάννη, του επικεφαλής της «Νέας Πνοής» κ. Ιωαννίδη και του Γιάννη Τσούτσιας επικεφαλής της «Δράσης για μια Άλλη Πόλη» για το ζήτημα της «κυκλοφοριακής μελέτης», που απασχολεί έντονα τον εμπορικό κόσμο του προαστίου μας.

Στο σχετικό δημοσίευμα της -μοναδικής πλέον έντυπης έκδοσης που κυκλοφορεί στα Βριλήσσια- που φέρει τίτλο «Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η κυκλοφοριακή μελέτη» και υπότιτλο «Στόχος ένα ήσυχο προάστιο... αλλά με ανήσυχους πολίτες», φιλοξενείται άρθρο που παρουσιάζονται οι θέσεις του δημάρχου με τίτλο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τα Βριλήσσια», αντιστοίχως του κ. Ιωαννίδη με τίτλο «Τα Βριλήσσια δεν είναι Φιλοθέη – Ψυχικό, αλλά διαθέτουν σημαντικό αριθμό καταστημάτων» και της «Δράσης» με τίτλο «Δράση για μια Άλλη Πόλη: Πολυδάπανο το σχέδιο και στην πραγματικότητα ανεφάρμοστο!»

Αναδημοσιεύουμε και στην ιστοσελίδα μας την αναφορά στη θέση της «Δράσης»:


Μετά από χρόνια αναμονής για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, (διάστημα κατά το οποίο δεν κατασκευάστηκε ούτε ένα πεζοδρόμιο στα Βριλήσσια), η διοίκηση παρουσίασε ένα σχέδιο, όχι να αντιμετωπιστούν τα διαπιστωμένα προβλήματα της πόλης, αλλά για να μετατραπεί το προάστιο σε έναν δήμο τύπου Φιλοθέης – Ψυχικού! Για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός και να αποτραπεί η διέλευση «ξένων» οχημάτων από το εσωτερικό των Βριλησσίων, προγραμματίζεται -σε ορίζοντα δεκαετίας- η μετατροπή 24 τοπικών οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, (συνολικά 20 χλμ. δρόμων), 7,6 χλμ. νέων ποδηλατοδρόμων και ένα δαιδαλώδες σύστημα κίνησης μονοδρομήσεων, αντιδρομήσεων και πολυδάπανων «γεωμετρικών διαμορφώσεων» που θα αυξήσει τον χρόνο μετακίνησης και τον αριθμό των διασταυρώσεων μέσα στο προάστιο, πράγμα που ελάχιστη σχέση έχει με τη «βιώσιμη κινητικότητα», τον περιορισμό δηλ. της επιβάρυνσης από το κυκλοφοριακό.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτές τις ρυθμίσεις δημιουργείται μία σχιζοφρενική κυκλοφορία που αυξάνει την κατανάλωση βενζίνης, διαχέοντας την όχληση στο προάστιο. Η αλήθεια είναι ότι οι πολλοί ελιγμοί προκαλούν αποπροσανατολισμό των οδηγών και αύξηση του κινδύνου ατυχημάτων. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούνται πολίτες δυο κατηγοριών: Αυτοί που θα μένουν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και οι «άλλοι», που απλώς θα υποστούν τις συνέπειες.
Ακόμη χειρότερα, το πολυδάπανο αυτό σχέδιο είναι στην πραγματικότητα ανεφάρμοστο!

Πρώτον, επειδή τα Βριλήσσια δεν είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας, έχουν τοπική αγορά, πάνω από 6000 άτομα εργάζονται στο προάστιο. Δεύτερον, επειδή η Λ. Πεντέλης, που εξυπηρετεί και γειτονικούς δήμους και τα νοσοκομεία της περιοχής, είναι ήδη υπερκορεσμένη για να δεχθεί επιπλέον κυκλοφορία. Τρίτον, γιατί η κατάργηση της διαμπερούς κίνησης αφορά μόνο στους κάθετους προς την Αττική Οδό δρόμους και όχι και στους καθέτους της Λ. Πεντέλης. Τέταρτο, γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, ποιος μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο, αυτές οι παρεμβάσεις δεκαετίας, χωρίς εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων, να καταλήξουν σε ένα έργο ημιτελές, που θα αφήσει πίσω του περισσότερα προβλήματα από όσα επιχείρησε να λύσει;

Πρόκειται τελικά για μια αυθαίρετη πολιτική επιλογή, με στόχο να εμφανίσει η διοίκηση ένα πρόγραμμα «αναμόρφωσης» του προαστίου εν όψει εκλογών, δεσμεύοντας όλες τις δυνάμεις του δημοτικού μηχανισμού σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί το κεντρικό πρόβλημα σήμερα στα Βριλήσσια, δεν είναι το κυκλοφοριακό...Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»


readers  346


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Όμορφη και παράξενη πατρίδα/ ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά/ κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται/ μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται / Όμορφη και παράξενη πατρίδα / ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά/ κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα / μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς/ ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύραννους.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου