Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
5/1/2018

Ζεστή γιορτή μεταξύ γειτόνων!

Καλωσορίζοντας το 2018 με το Cine-Δράση

Στην αρχή ήταν μια τρυφερή ταινία το «Γλυκό φασόλι» με αντικείμενο την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλοκατανόηση, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Απρόσμενα πολύς ο κόσμος για μια τόσο κρύα βραδιά, δεν έφτασαν οι καρέκλες και κάποιοι βρεθήκαμε να παρακολουθούμε απορροφημένοι μεν, όρθιοι δε, ένα φιλμ διάρκειας δύο περίπου ωρών.

Στη συνέχεια ήρθε το κόψιμο μιας καλοφτιαγμένης, νοστιμότατης πίτας από τα χεράκια της Ελένης και του Χάρη Δούκα. Χεράκια έμπειρα και δοτικά που προσφέρουν πάντα το καλύτερο, είτε πρόκειται για προτάσεις ταινίας είτε για κεράσματα. Στο φλουρί αντιστοιχούσε το βιβλίο «Το Σενάριο Ουσία, Δομή, Ύφος και Βασικές Αρχές» του Robert McKee (επιμέλεια Εύα Στεφανή, εκδόσεις Πατάκης). Ελπίζουμε η τυχερή της βραδιάς Δήμητρα Αδάμ να το ευχαριστηθεί.

Μετά ήταν η μουσική και το τραγούδι από μια καλοκουρδισμένη ομάδα που ανέλαβε εθελοντικά και αφιλοκερδώς να ψυχαγωγήσει τους φίλους του Cine-Δράση. Στην αρχική παρέα από τους Βασίλη Μιχαηλίδη (λαούτο, τραγούδι), Κώστα Γκελέσο (νησιώτικη λίρα, τσαμπούνα, τραγούδι) και Κώστα Παπχριστοδούλου (τσαμπούνα, τραγούδι), προστέθηκε ο Αλέξανδρος Κλειδωνάς (λίρα) που έφτασε απροσδόκητα για να ενισχύσει το συγκρότημα.

Δεν έπαιξαν βέβαια ρεμπέτικο που μας είχαν υποσχεθεί. Οι χορευτές της παρέας περιόρισαν το ρεπερτόριο στα παραδοσιακά τραγούδια που προσφέρονται περισσότερο για ομαδικό χορό. Γιατί χορέψαμε πολύ, από συρτό μέχρι Ικαριώτικο, τόσο που μετακινήσαμε τραπέζια και καρέκλες για να μεγαλώσει η πίστα.

Στο ευχάριστο κλίμα συνέβαλαν καταλυτικά, το άφθονο κρασί, τα τσίπουρα και τα χειροποίητα κεράσματα. Ήταν πολλά και από πολλούς. Εκτός από τη Βάλια και τη Μαρία με τις πίτες τους, τον Μάρκο, την Τασία, τον Λεωνίδα, τον Κώστα και τη Νασία με τα ποτά τους, κάποιοι έβαλαν τα δυνατά τους για να ευχαριστηθούμε οι υπόλοιποι. Ήταν η Μόλυ Εγγολφοπούλου με τα αρμένικα μπουρεκάκια της με χειροποίητο φύλλο, η Θάλεια Πορφύρη με τους μοναδικούς σπιτικούς κουραμπιέδες της (τους Καστοριανούς σαλιάρους), η Μαρτίν Περικέ με τις πικάντικες πατατούλες της, η Ματούλα με την παστουρμαδόπιτά της.

Και αυτοί είναι ελάχιστοι μόνον από τους «χορηγούς»!

Ας μας συγχωρήσουν οι λοιποί φίλοι που δεν συγκρατήσαμε τα ονόματά τους. Δεν τους ξεχνάμε, αλλά ακόμα δεν τους γνωρίζουμε όλους για να αναφέρουμε ονομαστικά ποιοί έφεραν τα ντιπ, ποιοι τα μελομακάρονα σοκολάτας, ποιοι τα τυριά, το ψωμί, την παντζαροσαλάτα, το ξινολάχανο!

Όλα τα παραπάνω έφτιαξαν μια όμορφη, ζωηρή και χαρούμενη βραδιά. Ο νέος χρόνος καλωσορίστηκε όπως έπρεπε. Πρωτίστως με καλή παρέα, ποιοτικό κινηματογράφο, καλή μουσική, πολύ χορό, κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη .Και του χρόνου!


Μ.Π.


readers  269


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα / και τους καημούς που σκέπασε καπνός / η ξενιτιά τα βρήκε αδελφωμένα. / Κι οι ξαφνικές χαρές που ήρθαν για μένα / ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός / κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.


Τα σχόλια σας...
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Βαγγέλης Κανίδης
Απαράδεκτο οι μαθητές να μαθαίνουν ότι υπάρχουν τέτοιες έννοιες και δεξιότητες όπως "να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α". Θα πρέπει να μαθαίνουν ότι όλα πρέπει τα προσφέρει το κράτος και οι πολυχρονεμένοι μας ηγέτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι γνωριμίες για ένα μόνιμο διορισμό. Μέχρι να το πετύχουμε αγωνιζόμαστε με καταλήψεις και καταστροφές ώστε να μας τον προσφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Α να μην το ξεχάσουμε και μια πρόωρη σύνταξη. Τα marketing, bussines plan είναι γία τους κουτόφραγκους που όταν εμείς κτίζαμε παρθενώνες κ.λπ κ.λπ
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Θεόδωρος Ε. Παντούλας
H αλήθεια είναι ότι έχω μικρή διδακτική εμπειρία αλλά δεν θυμάμαι να συνάντησα σε κανένα εγχειρίδιο παιδαγωγικής όρους ή εκφράσεις σαν αυτές του Δελτίου Τύπου: "να μάθουν την έννοια του επιχειρείν", "Marketing", "σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο", "εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών", "γνώσεις Επιχειρηματικότητας", "εμπορικό κέντρο" κ.λπ. Δεν αποκλείεται να έχω μείνει πίσω. Αποκλείω όμως την περίπτωση η γλώσσα μας να γράφεται με κατά βούληση ατονικό σύστημα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου