Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
9/1/2018

Η δημοτική σύμβουλος Θάλεια Πορφύρη για την εκδήλωση της «Δράσης»

Σημείωμα για την ομιλία του Λαοκράτη Βάσση


Στο πλαίσιο του (ευτυχώς) μικρού μας Δήμου, οι ανθρώπινες - κοινωνικές σχέσεις, παρά το γενικευμένο και μεθοδευμένο κλίμα ρευστοποίησης και απαξίωσής τους, σε κάποιο βαθμό εξακολουθούν να λειτουργούν. Έτσι, παρά τις πολιτικές, παραταξιακές ή άλλες διαφορές, ένας κρίσιμος κύκλος πολιτών, αιρετών ή μη, συνειδητά ή ως κάτι αυτονόητο, αντιλαμβάνεται την όποια παρέμβασή του ενταγμένη σε (πέραν των διαχωριστικών) διεργασίες, που συντελούνται αφανώς και ενδυναμώνουν τον αναγκαίο «δημόσιο χώρο» στο προάστιο. Με άλλα λόγια, η πόλη γίνεται πόλη μόνον όταν αποκτά «εσωτερική ζωή», υπερβαίνοντας το άθροισμα των ατομικοτήτων ή των συλλογικοτήτων της και επιτρέπει την ώσμωση μεταξύ όσων νοιάζονται για την τύχη της. Η κα Θάλεια Πορφύρη* είναι μια τέτοια περίπτωση. Την ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία της και αναρτούμε το σημείωμά της, επειδή, πώς να το κάνουμε, προσφέρει πάντα χαρά η αναγνώριση εκ μέρους του «Άλλου»!

Μ.Π.
«Το να μπορείς να επιλέξεις τον κατάλληλο άνθρωπο, ως ομιλητή, για κάποια εκδήλωση που διοργανώνεις, είναι ταλέντο, είναι χάρισμα. Δείχνει δε σεβασμό προς το κοινό, δείχνει το στόχο του τι θα προσφέρεις, σε ποιους και γιατί, δείχνει εγγυημένη επιτυχία!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά λοιπόν, την Κυριακή, συνάντησα , στην κοπή της Πίτας της Δράσης, τον κ. Λαοκράτη Βάσση, (Δάσκαλο, πτυχιούχο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και Νεοελληνιστή Φιλόλογο,(πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ως κεντρικό ομιλητή με θέμα: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Είναι ένας επιστήμονας αναγνωρισμένου κύρους και έργου, με έντονη παρουσία στην πνευματική ζωή του τόπου μας. Ο λόγος του πάντα μεστός, καθηλωτικός και πραγματευόμενος θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και γενικότερα σύγχρονου προβληματισμού.

Η παρουσία του γέννησε μέσα μου έντονα συναισθήματα και ζωντάνεψε αναμνήσεις, αφού συνυπήρξαμε σε διαμαρτυρίες, πορείες και διαδηλώσεις τόσο για το Κυπριακό Θέμα, όσο και για τα δύσκολα χρόνια της επταετίας.

Ήταν ο μπροστάρης των φοιτητικών μας εκδηλώσεων, ο οραματιστής που μας ενέπνεε, ο ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας της σκέψης και των ιδεών. Ήταν όμως και από τους πρώτους που συνελήφθη (από τη Φιλοσοφική), μαζί με τον Πολύκαρπο (από την Ακαδημία).

Ταλαιπωρήθηκε πολύ. Δεν υπέστειλε όμως ποτέ τη σημαία του αγώνα! Δεν εξαργύρωσε ποτέ τις ιδέες του με προνόμια ή θέσεις. Γι΄ αυτό και χαίρει της βαθιάς εκτίμησής μου, του απόλυτου σεβασμού και θαυμασμού μου.

Συγχαρητήρια, λοιπόν στη "Δράση" και ιδιαίτερα στον Επικεφαλής της κ. Γιάννη Τσούτσια (οικοδεσπότη και εορτάζοντα), για το ποιοτικό και ουσιαστικό πρωϊνό που μας χάρισαν. Ο στόχος τους επετεύχθη! Η καταπληκτική ομιλία του κ. Λαοκράτη Βάσση μας γέμισε σκέψεις και προβληματισμούς.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! και πάντα επιτυχείς δράσεις!»

Θάλεια Πορφύρη
*Το σημείωμα αυτό αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό της Θ.Π. σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης. H εκπαιδευτικός κα Θάλεια Πορφύρη είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων, εξελέγη με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας αλλά εδώ και λίγο διάστημα συμβάλει στις συνεδριάσεις ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.


readers  479


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Όμορφη και παράξενη πατρίδα/ ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά/ κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται/ μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται / Όμορφη και παράξενη πατρίδα / ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά/ κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα / μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς/ ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύραννους.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου