Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
10/1/2018

ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ από και για το ΣΙΝΕΜΑ μέρος 13ο!

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου /2018, 8:00μμ, Πίνδου 30 & Μαραθώνος

Την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η 13η συζήτηση με θέμα «Βλέπουμε, Συζητάμε, Μαθαίνουμε από και για το Σινεμά» - «100 και κάτι χρόνια ελληνικού σινεμά-Ο ελληνικός εικοστός αιώνας μέσα από το κινηματογραφικό πανί».
Η συζήτηση αυτή θα είναι η πρώτη για το 2018 και η προτελευταία του κύκλου που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22/1/2018.

Στον 13ο κύκλο περνάμε, πλέον στον 21ο αιώνα και συζητάμε τις αναζητήσεις και εξελίξεις στο ελληνικό σινεμά στη διάρκεια των πρώτων δέκα χρόνων της νέας χιλιετίας. Μας απασχολεί η δουλειά σκηνοθετών όπως οι Γιάννης Φάγκρας, Γιάννης Οικονομίδης, Φίλιππος Τσίτος, Βασίλης Κατσίκης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αλέξης Αλεξίου, ενώ θα αναφερθούμε σε τομείς όπως η τηλεοπτική διαφήμιση στην Ελλάδα, η ακμή και παρακμή της ελληνικής τηλεόρασης, το ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Εισηγητής ο Παναγιώτης Δενδραμής*

Τέλος, όπως πάντα, θα παρακολουθήσουμε εκτενή αποσπάσματα από τις ταινίες «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000), «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή (2000), «Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω» του Γιάννη Φάγκρα (2001), «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη (2003), «CCTV-Cameromania» του Βασίλη Κατσίκη (2004), «Τσίου...» του Βριλησσιώτη Μάκη Παπαδημητράτου (2005), «Ιστορία 52» του Αλέξη Αλεξίου (2008), «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου (2009), «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα (2009) και άλλες.


Οι συζητήσεις για το σινεμά, «100 και κάτι χρόνια ελληνικού σινεμά - Ο ελληνικός εικοστός αιώνας μέσα από το κινηματογραφικό πανί», γίνονται κάθε Δευτέρα στις 8:00μμ, στο στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος. Mε αυτές, το Cine-Δράση επιχειρεί να εμβαθύνει στην ιστορία του εγχώριου κινηματογράφου και τη διαδραστική του σχέση με την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Οι διαλέξεις περιλαμβάνουν εισήγηση και προβολή αποσπασμάτων από ταινίες.

*Ο Παναγιώτης Δενδραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια όμως ακολούθησε σπουδές σχετικές με τον κινηματογράφο. Αρχικά στη σχολή Σταυράκου και έπειτα στο μεταπτυχιακό Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, κάμεραμαν, μοντέρ και βοηθός παραγωγής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Tο δωμάτιο» συμμετείχε στο φεστιβάλ Δράμας το 2009. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία της Αττικής, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την οπτικοακουστική κουλτούρα και τα μέσα της. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή πάνω στον ελληνικό κινηματογράφο.Διοργανωτής: Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση


readers  296


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Όταν ρυθμίσετε λοιπόν τη διαθήκη / και το μερίδιο δοθεί του καθενός / εμένα αφήστε μου το δρόμο που μου ανήκει / αυτόν που διάλεξα να πάρω μοναχός.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου