Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/1/2018

Νέο ατύχημα ανάμεσα σε παιδιά στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα της "Δράσης"

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε μια ακόμα σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτων στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου - Ταϋγέτου. Εκείνη την ώρα σχολούσαν τα σχολεία της οδού Ταϋγέτου και τα αυτοκίνητα μετά τη σύγκρουση εκτινάχτηκαν ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές. Τα παιδιά βάδιζαν στη μέση του οδοστρώματος, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια στην Ταϋγέτου, και κυριολεκτικά γλίτωσαν από θαύμα.

Από το 2010 που έγινε η σκανδαλώδης αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πίσω από το Jumbo περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά από το επικίνδυνο σταυροδρόμι και έχουν γίνει 60 συνολικά ατυχήματα.

Ο προηγούμενος και ο τωρινός δήμαρχος Βριλησσίων, αρνήθηκαν πεισματικά να φτιάξουν τα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία της Ταϋγέτου και ούτε μια φορά δεν ήρθαν να δουν από κοντά τις συνέπειες των ατυχημάτων, παρόλο που τους ειδοποιούσαν οι κάτοικοι.

Ο δήμαρχος πιθανότατα θα επικαλεστεί την πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, για να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το πρόβλημα. Μα μιλάμε για ένα πεζοδρόμιο λίγων μέτρων έξω από σχολεία, που σχετίζεται με την κοινή λογική, παρά με μελέτες. Είναι απίστευτο να χρειαζόμαστε 8 χρόνια και περίπλοκες μελέτες για να μια ευτελή κατασκευή που αφορά στην ασφάλεια παιδιών.

Η εφαρμογή της μελέτης θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε θα ξανασυμβούν κι άλλα ατυχήματα. Ο δήμαρχος πρέπει να στείλει αύριο συνεργεία να κατασκευάσουν το πεζοδρόμιο. Να αφήσει τις δικαιολογίες ότι δήθεν κάποιοι μπλοκάρουν το έργο. Ποιοι είναι αυτοί που τον εμποδίζουν και γιατί δεν τους κατονομάζει; Αν δεν τολμάει να φτιάξει ούτε ένα πεζοδρόμιο έξω από σχολεία τι δήμαρχος είναι;


Σας ευχαριστώ που μου δίνετε βήμα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου

Γιώργος Ζαφειρόπουλος
Δημότης Βριλησσίωνreaders  1151


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Χαλίλ Γκιμπράν
Ένας μονάχα άνθρωπος αλήθεια δεν ξεθάβει Δυο θέλει / Ένας να την πεί / κι άλλος να καταλάβει.


Τα σχόλια σας...
Άγριοι καιροί6/1/2018 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος υψηλός, νηφάλιος, με τον πλατύ ορίζοντα της Ιστορίας από το απροσδιόριστο πριν στο πιθανό κοντινό μετά. Για τη γέννηση και το θάνατο της Επανάστασης την στριμωγμένη μέσα στον στενό χρόνο και χώρο των μεγάλων ελπίδων και την τεράστια πολυεπίπεδη λαϊκή συμμετοχή. Την αναγκαιότητα μιας φωτισμένης και ταυτόχρονα ταπεινής ηγεσίας τη πάντα δεμένη με την ελεύθερη λαϊκή θέληση και συμπαράταξη. Την ικανότητά της για τούτο. Να σέβεται, να ενθαρρύνει, να πολλαπλασιάζει και να ενσωματώνει τους ενεργούς πολίτες. Να πλοηγεί το κίνημα ανάμεσα στις συμπληγάδες της συγκεντρωμένης δύναμης για την απόκρουση των επιθέσεων της ανθεκτικής και πολύτροπης αντίδρασης και τη Δημοκρατία. Αυτά τα λόγια του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα με την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες στην πάμπτωχη και ξεπουλημένη μέχρι το νερό της βροχής στις στέγες των σπιτιών Βολιβίας, τα είδαμε, τα βλέπουμε με όσες πληροφορίες έφτασαν και φτάνουν μέχρι σήμερα σ' εμάς, να γίνονται πράξη!


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου