Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
14/1/2018

Νέο ατύχημα ανάμεσα σε παιδιά στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα της "Δράσης"

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε μια ακόμα σοβαρή σύγκρουση αυτοκινήτων στο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου - Ταϋγέτου. Εκείνη την ώρα σχολούσαν τα σχολεία της οδού Ταϋγέτου και τα αυτοκίνητα μετά τη σύγκρουση εκτινάχτηκαν ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές. Τα παιδιά βάδιζαν στη μέση του οδοστρώματος, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια στην Ταϋγέτου, και κυριολεκτικά γλίτωσαν από θαύμα.

Από το 2010 που έγινε η σκανδαλώδης αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως πίσω από το Jumbo περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά από το επικίνδυνο σταυροδρόμι και έχουν γίνει 60 συνολικά ατυχήματα.

Ο προηγούμενος και ο τωρινός δήμαρχος Βριλησσίων, αρνήθηκαν πεισματικά να φτιάξουν τα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία της Ταϋγέτου και ούτε μια φορά δεν ήρθαν να δουν από κοντά τις συνέπειες των ατυχημάτων, παρόλο που τους ειδοποιούσαν οι κάτοικοι.

Ο δήμαρχος πιθανότατα θα επικαλεστεί την πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, για να πείσει ότι ενδιαφέρεται για το πρόβλημα. Μα μιλάμε για ένα πεζοδρόμιο λίγων μέτρων έξω από σχολεία, που σχετίζεται με την κοινή λογική, παρά με μελέτες. Είναι απίστευτο να χρειαζόμαστε 8 χρόνια και περίπλοκες μελέτες για να μια ευτελή κατασκευή που αφορά στην ασφάλεια παιδιών.

Η εφαρμογή της μελέτης θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε θα ξανασυμβούν κι άλλα ατυχήματα. Ο δήμαρχος πρέπει να στείλει αύριο συνεργεία να κατασκευάσουν το πεζοδρόμιο. Να αφήσει τις δικαιολογίες ότι δήθεν κάποιοι μπλοκάρουν το έργο. Ποιοι είναι αυτοί που τον εμποδίζουν και γιατί δεν τους κατονομάζει; Αν δεν τολμάει να φτιάξει ούτε ένα πεζοδρόμιο έξω από σχολεία τι δήμαρχος είναι;


Σας ευχαριστώ που μου δίνετε βήμα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου

Γιώργος Ζαφειρόπουλος
Δημότης Βριλησσίωνreaders  1330


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου