Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
3/2/2018

Όταν τ' αστέρια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου


... Και πως τελειώνει η ιστορία μπαμπά... Έλα, πες μου πως τελειώνει η ιστορία;
- Η ιστορία...
- Ναι, έλα πες μου, πως τελειώνει...
- Καλά, ξάπλωσε και θα σου πω. Η ιστορία τελειώνει όπως αρχίζει.

Ήτανε μια φορά ένα πουλί, που πέταγε και ζούσε ευτυχισμένο. Ένα πρωινό αποκοιμήθηκε σ' ένα δέντρο κι έπεσε στο ποτάμι. Μα ήθελε τόσο πολύ να ζήσει, που έγινε ψάρι και συνέχισε χαρούμενο απολαμβάνοντας την χαρά των ματιών του.


Με τον καιρό στέρεψε το ποτάμι κι αναγκάστηκε να βγει στην στεριά.
Ήτανε όμως τόσο μεγάλη η πίστη του στην ζωή, που σύρθηκε σύρθηκε και σιγά σιγά κατάφερε να σταθεί όρθιο και να περπατήσει.

Σύντομα όμως η χαρά και η πίστη άρχισαν να το εγκαταλείπουν. Του έλειπε ο αέρας και το νερό. Τα βάθη και τα ύψη της ύπαρξης.
Δεν μπορούσε πια ούτε να δεί, ούτε και να αισθανθεί άλλο πέρα απο τον εαυτό του. Έτσι φυλακίστηκε μέσα σ' αυτόν.

Γρήγορα η δυστυχία του έγινε αφόρητη.
Απελπισμένο, ένα πρωινό ανέβηκε σ' ένα ψηλό βουνό, έκλεισε τα μάτια και πέταξε προς την θάλασσα.

Κανένας, ποτέ, δεν έμαθε τι απέγινε.
Μόνο κάποιοι ναυτικοί ζαλισμένοι απ' το ποτό, μιλούν για ξάστερες νύχτες που τ' αστέρια δακρύζουν και πέφτουν στην θάλασσα.

- Και γίνονται ψάρια που φωσφορίζουν μπαμπά;
- Μπορεί, ποιος ξέρει, ίσως και πουλιά.

Καληνύχτα.ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ: Ivan Konstantinovich Aivazovski, Πρωινό. 1851.


readers  541


Σχόλια (2)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 7 Φεβ 2018, 15:07
Πέταξε για την Ιθάκη του...

Βικτώρια Θ. 4 Φεβ 2018, 08:45
Πολύ ωραίο φίλε μου, πολύ ωραίο!!!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Όταν ρυθμίσετε λοιπόν τη διαθήκη / και το μερίδιο δοθεί του καθενός / εμένα αφήστε μου το δρόμο που μου ανήκει / αυτόν που διάλεξα να πάρω μοναχός.


Τα σχόλια σας...
Πώς να αντέξουμε τόση «προοδευτικότητα»; 19/11/2018 Μάρη Τασία
Συμφωνώ απόλυτα!....Αυτοδιοίκηση σημαίνει αυθεντικές προσπάθειες που γεννιούνται μέσα στην κοινότητα, όχι με αφετηρία την κομματική ένταξη αλλά τη διάθεση προσφοράς και συμμετοχής στο καθημερινό γίγνεσθαι της πόλης. Αυτοδιοίκηση σημαίνει πρωτοβουλίες που κατακτούν την αυτονομία τους στην πράξη και με κόστος, όχι τσάμπα και κατά δήλωση του επικεφαλής τους στις ιστοσελίδες και τα ραδιόφωνα. Αυτοδιοίκηση σημαίνει συλλογικότητες στηριγμένες στις δυνάμεις τους, στους δικούς τους αγώνες και δραστηριότητες, επί τέσσερα και όχι ΑΝΑ τέσσερα χρόνια, εις μάτην κάθε «τοπικής»! Και , πρέπει να παραδεχτούμε , ότι η "ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη" , παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της, έδωσε το χώρο, το χρόνο, τις ιδέες , το μεράκι,τους ανθρώπους της και έβαλε τη σφραγίδα της προς αυτή την άλλη προοπτική. *Από τη ΔΡΑΣΗ ξεπήδησε και μετεξελίχθηκε σε Κινηματογραφική Λέσχη το cine ΔΡΑΣΗ, με καθοριστική συνεισφορά στην πνευματική και πολιτιστική ζωή των Βριλησσίων. * Από τη ΔΡΑΣΗ ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια (22/7/14) μια πολύ αξιόλογη δανειστική βιβλιοθήκη με 500 τίτλους βιβλίων και σήμερα υπό την αιγίδα πλέον της κινηματογραφικής λέσχης έχει τα τριπλάσια βιβλία και είναι και δανειστική ταινιοθήκη! *Λόγω της ΔΡΑΣΗΣ σώζονται έστω και λίγα από τα δέντρα της Λεωφόρου Πεντέλης *Οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ πρωτοστάτησαν σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, περίθαλψης και πρόληψης,ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Κι όλα αυτά όχι με κινήσεις-πυροτεχνήματα , αλλά σταθερά , με συνέπεια , συνεχώς από την ίδρυση της δημοτικής μας κίνησης μέχρι σήμερα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου