Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
3/2/2018

Όταν τ' αστέρια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου


... Και πως τελειώνει η ιστορία μπαμπά... Έλα, πες μου πως τελειώνει η ιστορία;
- Η ιστορία...
- Ναι, έλα πες μου, πως τελειώνει...
- Καλά, ξάπλωσε και θα σου πω. Η ιστορία τελειώνει όπως αρχίζει.

Ήτανε μια φορά ένα πουλί, που πέταγε και ζούσε ευτυχισμένο. Ένα πρωινό αποκοιμήθηκε σ' ένα δέντρο κι έπεσε στο ποτάμι. Μα ήθελε τόσο πολύ να ζήσει, που έγινε ψάρι και συνέχισε χαρούμενο απολαμβάνοντας την χαρά των ματιών του.


Με τον καιρό στέρεψε το ποτάμι κι αναγκάστηκε να βγει στην στεριά.
Ήτανε όμως τόσο μεγάλη η πίστη του στην ζωή, που σύρθηκε σύρθηκε και σιγά σιγά κατάφερε να σταθεί όρθιο και να περπατήσει.

Σύντομα όμως η χαρά και η πίστη άρχισαν να το εγκαταλείπουν. Του έλειπε ο αέρας και το νερό. Τα βάθη και τα ύψη της ύπαρξης.
Δεν μπορούσε πια ούτε να δεί, ούτε και να αισθανθεί άλλο πέρα απο τον εαυτό του. Έτσι φυλακίστηκε μέσα σ' αυτόν.

Γρήγορα η δυστυχία του έγινε αφόρητη.
Απελπισμένο, ένα πρωινό ανέβηκε σ' ένα ψηλό βουνό, έκλεισε τα μάτια και πέταξε προς την θάλασσα.

Κανένας, ποτέ, δεν έμαθε τι απέγινε.
Μόνο κάποιοι ναυτικοί ζαλισμένοι απ' το ποτό, μιλούν για ξάστερες νύχτες που τ' αστέρια δακρύζουν και πέφτουν στην θάλασσα.

- Και γίνονται ψάρια που φωσφορίζουν μπαμπά;
- Μπορεί, ποιος ξέρει, ίσως και πουλιά.

Καληνύχτα.ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ: Ivan Konstantinovich Aivazovski, Πρωινό. 1851.


readers  341


Σχόλια (2)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 7 Φεβ 2018, 15:07
Πέταξε για την Ιθάκη του...

Βικτώρια Θ. 4 Φεβ 2018, 08:45
Πολύ ωραίο φίλε μου, πολύ ωραίο!!!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα / και τους καημούς που σκέπασε καπνός / η ξενιτιά τα βρήκε αδελφωμένα. / Κι οι ξαφνικές χαρές που ήρθαν για μένα / ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός / κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.


Τα σχόλια σας...
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Βαγγέλης Κανίδης
Απαράδεκτο οι μαθητές να μαθαίνουν ότι υπάρχουν τέτοιες έννοιες και δεξιότητες όπως "να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α". Θα πρέπει να μαθαίνουν ότι όλα πρέπει τα προσφέρει το κράτος και οι πολυχρονεμένοι μας ηγέτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι γνωριμίες για ένα μόνιμο διορισμό. Μέχρι να το πετύχουμε αγωνιζόμαστε με καταλήψεις και καταστροφές ώστε να μας τον προσφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Α να μην το ξεχάσουμε και μια πρόωρη σύνταξη. Τα marketing, bussines plan είναι γία τους κουτόφραγκους που όταν εμείς κτίζαμε παρθενώνες κ.λπ κ.λπ
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Θεόδωρος Ε. Παντούλας
H αλήθεια είναι ότι έχω μικρή διδακτική εμπειρία αλλά δεν θυμάμαι να συνάντησα σε κανένα εγχειρίδιο παιδαγωγικής όρους ή εκφράσεις σαν αυτές του Δελτίου Τύπου: "να μάθουν την έννοια του επιχειρείν", "Marketing", "σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο", "εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών", "γνώσεις Επιχειρηματικότητας", "εμπορικό κέντρο" κ.λπ. Δεν αποκλείεται να έχω μείνει πίσω. Αποκλείω όμως την περίπτωση η γλώσσα μας να γράφεται με κατά βούληση ατονικό σύστημα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου