Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
10/2/2018

Στο διαδίκτυο η εκδήλωση της "Δράσης" για το "Γεωπολιτικό Μνημόνιο"

Ολόκληρη η εισήγηση του Δ. Κωνσταντακόπουλου στο κανάλι της Δράσης στο youtube

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο ΤΥΠΕΤ, συζητήσαμε με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο για «To Γεωπολιτικό Μνημόνιο (Μακεδονία, Κύπρος, Αιγαίο κλπ.)» με στόχο τον κοινό προβληματισμό και το άνοιγμα μιας ακόμη συζήτησης στην πόλη μας, μάλιστα σε μια περίοδο που τα ζητήματα αυτά κυριάρχησαν (και θα κυριαρχήσουν και πάλι), στην ειδησιογραφία και την πολιτική σκηνή της χώρας.Η συζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά γόνιμη, συμπεριέλαβε μια συνολική ιστορική ανάλυση και ερμηνεία για τα γεωπολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, με άξονα την Κύπρο, το Αιγαίο και το Μακεδονικό και την πολιτική των «μεγάλων δυνάμεων», αλλά στη συνέχεια, ιδίως κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επεκτάθηκε και σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της χώρας των τελευταίων χρόνων. (μνημόνια, έθνος – κράτος, αμερικάνικη πολιτική, ευρωζώνη, αριστερά και κυβέρνηση, εθνισμός κα).

Υπενθυμίζουμε, για την κατανόηση του κλίματος της συζήτησης, ότι αυτή χρονικά πραγματοποιήθηκε μεταξύ του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για το Μακεδονικό.

Ολόκληρη η εκδήλωση διαθέσιμη στο διαδίκτυο, στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο Youtube, (από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας μας, πατάτε στο σχετικό εικονίδιο), σε 5 αρχεία - αποσπάσματα.

Στο Μέρος 1ο https://youtu.be/ie0a5Y3yCPg
και στο Μέρος 2ο https://youtu.be/PeMrgh8ZyHA,
συνολικής διάρκειας περίπου 60 λεπτών, η εισήγηση του Δ. Κωνσταντακόπουλου για το θέμα, (μέχρι το 29.30 του 2ου μέρους).

Στο Μέρος 3ο https://youtu.be/Od25ISzxCtE (πολύ μικρό, 2.27 λεπτά),
στο Μέρος 4ο https://youtu.be/DS0wj438UEs (30.27 λεπτά)
και στο Μέρος 5ο https://youtu.be/bZrGQLw-pfE (17.24 λεπτά),
συνολικά δηλ. επί περίπου 50 λεπτά, καταγράφεται η πολύ ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε της εισήγησης. Η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή, αντίστοιχα και η ποιότητα των ερωτήσεων, οι οποίες συμπεριέλαβαν όλες τις «αυτονόητες» ανησυχίες και τα ανοιχτά ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα αυτήν της αριστεράς.

Αξίζει να παρακολουθήσετε σ’ ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 14.00 λεπτό του 4ου μέρους, το ξέσπασμα του εισηγητή σε παρατήρηση ακροατή ότι η κριτική του έναντι της σημερινής κυβέρνησης είναι υπερβολική... Η απάντηση είναι "όλα τα λεφτά"...

Θα επανέλθουμε απομαγνητοφωνώντας τα κυριότερα σημεία της εισήγησης.readers  240


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιώργος Χειμωνάς
Μοναχά ο θάνατος βγάζει στο φως την ευγενική καταγωγή των ανθρώπων. Αυξάνει το χαμηλό φώς της ζωής τυφλώνοντας.


Τα σχόλια σας...
Φάκελος «Ανακύκλωση στα Βριλήσσια». ΜΕΡΟΣ 3ο. 13/8/2018 Κωνσταντίνα
Με την καινούργια νομοθεσία (4497/17) δίνεται η δυνατότητα και στους δήμους να είναι διαχειριστές των ανακυκλώσιμων και όχι απλά συλλέκτες, να μη χρειάζεται να απευθυνθούν σε ιδιώτες και να μπορούν να συνεργαστούν με φορείς και την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, ενώ με τις καινούργιες συμβάσεις είναι υποχρεωτικό να επιστρέφει μέρος της αξίας των υλικών που ανακυκλώνονται στους δήμους. Ο δήμος μας τι έσοδα έχει απο τα ανακυκλώσιμα ;
Στο Μάτι με τους εθελοντές29/7/2018 Μάρκος
Μαρίνα μου χωρίς υποτίμηση στα στοιχεία που παραθέτεις για τη στάση των εκπροσώπων του δήμου, αυτό που κυρίως διακρίνεις στους εντεταλμένους ''υπεύθυνους'' νομίζω δεν είναι τόσο η ανικανότητα ή ανοργανοσιά αλλά η πλήρης αναντιστοιχία τους με τη διάθεση προσφοράς των εθελοντών.Η διεκπεραιωτική αγγαρεία χωρίς ψυχή. Ευτυχώς, βρίσκονται σε αναντιστοιχία μ΄όλους αυτούς τους ανώνυμους, καθημερινούς αφανείς ήρωες που δίνουν περίσσεια ψυχής.,


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου