Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
15/2/2018

"Ανταποδοτικά σε όσους μαζεύουν οργανικά απορρίμματα". Αρκεί αυτό;

Ακόμη μια πρόσκληση. Του Λάμπη Λαζάνη.

«Ανταποδοτικά οφέλη σε όσους μαζεύουν οργανικά απορρίμματα». Αρκεί αυτό;

Ναι, για την κομποστοποίηση σαν ένταξη, αποκεντρωμένη στις γειτονιές της πόλης, ενός φυσικού-βιολογικού «προτσές». Αλλά όταν στη «Δράση για μια Άλλη Πόλη» κάνουμε λόγο για Συνοικιακή κομποστοποίηση εννοούμε, πέρα από το βιολογικό κι εκτός από το κοινωνικό-οικονομικό, κι ένα τρίτο πολιτικό-πολιτισμικό «προτσές» κατά το οποίο οι καταναγκασμοί και αυτοματισμοί των δύο πρώτων θα ερμηνεύονται και μερικώς θα υπερβαίνονται από το εκάστοτε συλλογικό υποκείμενο (ομάδα από γείτονες) που θα «αναλαμβάνει» την όλη διαδικασία.

Αυτό το συλλογικό υποκείμενο είμαστε εμείς στις κατά τόπους γειτονιές μας: δηλαδή όχι μόνο ένα αναγκαίο «εμείς» γενικό και λίγο-πολύ αόριστο και ρευστό, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα παρόντα σε συγκεκριμένους τόπους όπως εσύ και άλλοι γείτονές σου ή εγώ και άλλοι γείτονές μου (το θέτω έτσι από τη στιγμή που κατοικούμε στον ίδιο Δήμο αλλά σε διαφορετικές πολεοδομικές ενότητες και γειτονιές).

Κρίνοντας υπό αυτή την έννοια και αντίληψη την συνειδητή ανάληψη, οι δημότες παραμένουμε ασθμαίνοντας πίσω από τα πράγματα και τις καταστάσεις και είναι επόμενο και η Δημοτική Αρχή να σύρεται και αυτή πίσω από άλλα πράγματα και καταστάσεις όπως αυτά ορίζονται από την Περιφέρεια, το νομοθετικό πλαίσιο, τις αγορές, τις Κυβερνήσεις, ερευνητικά κέντρα, «θεσμούς» και πάει λέγοντας!

Στο ανεστραμμένο κόσμο μας, το «αόρατο χέρι της αγοράς» αλλά και της Διοίκησης φοράει ένα γάντι «γυρισμένο» (με την μέσα πλευρά έξω και την έξω-μέσα) το οποίο οι απανταχού κάτοικοι-δημότες χρειάζεται να το επαναφέρουμε σωστά (με την μέσα πλευρά μέσα και την έξω-έξω) ώστε σε αυτό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα δικά μας χέρια, αλλά και εξωτερικά από αυτό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις πράξεις μας και συνολικά την επέμβασή μας στον Κόσμο, είτε την άμεση είτε την έμμεση κι εξ αντανακλάσεως.

Επείγει επομένως, όσον αφορά εμένα και τους εδώ γείτονες, ας πούμε την Ολυμπία, τον Αλέξη, τον Πάνο, τον Ηλία, τον Γιάννη ή όποιον γείτονα ενδιαφέρεται, να ορίσουμε συναντήσεις 1 ώρα κάθε βδομάδα ή έστω το μήνα με αντικείμενο το στήσιμο μιας «μονάδας», σε οσοδήποτε εμβρυακή μορφή, Συνοικιακής κομποστοποίησης. Χωρίς αυτή τη «μαγιά» καμία Συνοικιακή δεν πρόκειται να έχει προοπτική, ακόμη κι αν ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος ( ο Α. Μαυραγάνης εν προκειμένω) έχει τις καλύτερες προθέσεις.

Γι’ αυτό ακόμη κι αν η «Δράση για μια Άλλη Πόλη» ήταν πλειοψηφική στην Δ. Αρχή, πάλι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς τη μαγιά, γιατί όσο κι αν η Δημ. Αρχή αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της μαγιάς δεν είναι σε θέση να την δημιουργήσει κιόλας.

Η κατασκευή μαγιάς είναι ύψιστο πολιτικό θέμα που μας αφορά άμεσα σαν κατοίκους, δημότες, πολίτες, με την πορεία του να τέμνει και να υπερβαίνει τους κύκλους των προεκλογικών, εκλογικών ή μετεκλογικών περιόδων.Λάμπης Λαζάνηςreaders  263


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα / και τους καημούς που σκέπασε καπνός / η ξενιτιά τα βρήκε αδελφωμένα. / Κι οι ξαφνικές χαρές που ήρθαν για μένα / ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός / κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.


Τα σχόλια σας...
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Βαγγέλης Κανίδης
Απαράδεκτο οι μαθητές να μαθαίνουν ότι υπάρχουν τέτοιες έννοιες και δεξιότητες όπως "να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α". Θα πρέπει να μαθαίνουν ότι όλα πρέπει τα προσφέρει το κράτος και οι πολυχρονεμένοι μας ηγέτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι γνωριμίες για ένα μόνιμο διορισμό. Μέχρι να το πετύχουμε αγωνιζόμαστε με καταλήψεις και καταστροφές ώστε να μας τον προσφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Α να μην το ξεχάσουμε και μια πρόωρη σύνταξη. Τα marketing, bussines plan είναι γία τους κουτόφραγκους που όταν εμείς κτίζαμε παρθενώνες κ.λπ κ.λπ
2 ομάδες, 1 στόχος, πολλές εμπειρίες8/3/2018 Θεόδωρος Ε. Παντούλας
H αλήθεια είναι ότι έχω μικρή διδακτική εμπειρία αλλά δεν θυμάμαι να συνάντησα σε κανένα εγχειρίδιο παιδαγωγικής όρους ή εκφράσεις σαν αυτές του Δελτίου Τύπου: "να μάθουν την έννοια του επιχειρείν", "Marketing", "σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο", "εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών", "γνώσεις Επιχειρηματικότητας", "εμπορικό κέντρο" κ.λπ. Δεν αποκλείεται να έχω μείνει πίσω. Αποκλείω όμως την περίπτωση η γλώσσα μας να γράφεται με κατά βούληση ατονικό σύστημα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου