Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
6/3/2018

Το συντριβάνι και το χρυσόψαρο

Το ίδιο πάντα ζήτημα. Με αφορμή μια εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής

Ιδού μια ακόμη τυπική εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων, που περιλαμβάνει πρόταση -απ’ ευθείας ανάθεση- προμήθειας και τοποθέτησης υλικών, εκτιμώμενης αξίας 24.738€, με σκοπό την αποκατάσταση της λίμνης στο Πάρκο της Ναυτικής Βάσης...

"Πρόσκληση για την 12η/2018 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, 9 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πραγματοποίησης της προμήθειας και τοποθέτησης υλικών για την συντήρηση της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου στο πάρκο «Μαρία Κάλλας»

Το πάρκο «Μαρία Κάλλας» είναι ο σημαντικότερος δημόσιος χώρος της πόλης με επιφάνεια 18 περίπου στρεμμάτων, μαζί δε με τον γειτονικό αδιαμόρφωτο χώρο της πρώην ναυτικής βάσης, συνιστούν τον σημαντικότερο ελεύθερο χώρο του Δήμου, συνολικής επιφανείας περί τα 50 στρέμματα. Η υλοποίηση της εν λόγω δημόσιας σύμβασης αφορά στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού με στόχο την διατήρηση της καθαριότητας της λίμνης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 213/2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περί κοινού λεξιλογίου για τις δημόσιες συμβάσεις (CPV) τα υπό προμήθεια είδη ταξινομούνται με CPV υπό τους κάτωθι αριθμητικούς κωδικούς:

- 03311000-2 με τίτλο "Ψάρια"
- 14212120-7 με τίτλο "Κροκάλες"
- 43328000-8 με τίτλο "Υδραυλικές εγκαταστάσεις"

Η προμήθειας και τοποθέτηση υλικών για την συντήρηση της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου στο πάρκο «Μαρία Κάλλας», θα εκτελεσθεί με απευθείας ανάθεση, μετά την αποστολή πρόσκλησης για την υποβολή προσφοράς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118 του Ν.4412/2016. Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, αποκλειστικά βάσει της τιμής. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 19.950€ πλέον Φ.Π.Α. 24% το ποσόν των 4.788€, ήτοι συνολική δαπάνη 24.738€.
"


Το πρόβλημα εδώ, δεν είναι τόσο το αναφερόμενο κόστος για ψάρια, κροκάλες και για το σιντριβάνι της λιμνούλας, σε σύγκριση μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, με τις συνεχείς εκκλήσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου για είδη πρώτης ανάγκης ή με άλλες ενδεχομένως προτεραιότητες του δήμου μας.

(Εξάλλου, υπάρχουν πολλές άλλες ανάλογες αφορμές - αναθέσεις για προβληματισμό, όπως π.χ. αυτές της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε η ψήφιση πίστωσης ύψους 21.749,74€ για την «Προμήθεια εξοπλισμού ηχογράφησης πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» και ταυτόχρονα η ψήφιση πίστωσης ύψους 21.675,20€ για την «Προμήθεια διαδραστικού συστήματος προβολής και εκπομπής εικόνας», πάλι για το Δ.Σ.).

Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΙ η σημερινή διοίκηση, αφήνει πρώτα επί τέσσερα χρόνια τον χώρο της Ναυτικής Βάσης εγκαταλειμμένο να μετατρέπεται σταδιακά σε μια κατάσταση τριτοκοσμική, αφήνει τη λιμνούλα του πάρκου να καταστρέφεται και να καταλήγει σε βούρκο σπασμένων υλικών (και τα ψάρια να... αποδημήσουν), αδιαφορώντας παράλληλα για τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και των δημοτών και για τα τοπικά δημοσιεύματα, και στο τέλος, όταν έρθει ο καιρός... δηλαδή η προεκλογική περίοδος, έρχεται να αναπλάσει αυτό που η ίδια άφησε να καταστραφεί, για να εμφανίσει στους δημότες μια καινούργια λιμνούλα με σιντριβάνια και ευτυχισμένα χρυσόψαρα!

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: Το βασικό πρόβλημα στον Δήμο είναι η συστηματική απουσία φροντίδας και συντήρησης των δημοτικών υποδομών, και να μας συγχωρούν οι διοικούντες, όμως αυτό δεν οδηγεί διαρκώς σε νέα, μικρά ή μεγάλα έργα και προμήθειες, αλλά σε μια συνεχή -δυστυχώς αφανή- συστηματική προσπάθεια.


Το βασικό πρόβλημα εντέλει, είναι να σταματήσουν οι διοικήσεις να θεωρούν τους δημότες χρυσόψαρα.Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  598


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Όμορφη και παράξενη πατρίδα/ ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά/ κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται/ μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται / Όμορφη και παράξενη πατρίδα / ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά/ κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα / μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς/ ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύραννους.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου