Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
16/4/2018

Μέχρι και τη ζαρντινιέρα;

Ανησυχητικά δείγματα μικροπολιτικής από τη διοίκηση εν όψει προεκλογικής χρονιάς

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκαν στο διαχωριστικό της Λ. Πεντέλης, στο ύψος της οδού Ομήρου, τρείς ογκώδεις ανθοστόλιστες ζαρντινιέρες. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή διοίκηση, όπως και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιμετώπισαν με θυμηδία και ως απροκάλυπτα προεκλογική αυτήν την ενέργεια.

Οι ζαρντινιέρες ήταν όμορφες, αλλά χωρίς φροντίδα, γρήγορα ξεράθηκαν. Μετά φυτεύτηκαν τρεις μικρές ελίτσες, αλλά ούτε αυτές θα επιζούσαν, χωρίς την παρέμβαση του από μηχανής θεού - συνταξιούχου κηπουρού, θαμώνα της πλατείας Ελευθερίας, που κουβαλούσε νερό με δοχεία για να τις ποτίσει το περσινό καλοκαίρι. Την ίδια τύχη είχαν εξάλλου, παρά τις δηλώσεις των αρμοδίων περί «ενίσχυσης του πρασίνου», αρχικά οι εναέριες γλάστρες και πρόσφατα οι ανθοστήλες που τοποθετήθηκαν στην πλ. Αναλήψεως...

Άνοιξη του 2018 και το «κόλπο» με τις ζαρντινιέρες ξαναζωντανεύει!

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εισηγείται αυτή την εβδομάδα η διοίκηση, προβλέπεται η «προμήθεια ζαρτινιερών και φύτευση στο διάζωμα της Λ. Πεντέλης του Δήμου Βριλησσίων», ποσού 24.800€ -στο γνωστό όριο των απ’ ευθείας αναθέσεων!

Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τους «άλλους» για φτηνά προεκλογικά έργα, τώρα τα υιοθετούν, ακόμη χειρότερα μάλιστα, καθώς οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και η κοροϊδία καθίσταται πιο προφανής και γι’ αυτό προκλητική.

Την ώρα που η αξιοπιστία της πολιτικής καταρρέει και η αμφισβήτηση απέναντι στους θεσμούς γενικεύεται, τι άλλο από θυμό κι απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει, σε όσους τουλάχιστον αναζητούν με σοβαρότητα μια ουσία στην παρέμβαση του δήμου, αυτή η συνεχιζόμενη πρακτική των διοικούντων;

Μα, τόση κριτική για μια ζαρντινιέρα, ίσως αντιτείνει κάποιος.

Δεν είναι τo θέμα η ζαρντινιέρα, ούτε αυτή είναι η μόνη αφορμή για να επισημάνουμε ότι η δημοτική πλειοψηφία ρέπει όλο και περισσότερο προς τον λαϊκισμό με ορίζοντα την προεκλογική περίοδο.

Είναι ο συμβολισμός που αναδύεται, μια ακόμη δαπάνη που θα «ξεραθεί», είναι η εμβληματική ομοιότητα των πρώην και των νυν μπροστά στο φαίνεσθαι, το «όλοι ίδιοι είναι» και κανείς δεν καταλαβαίνει, το ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα κάποιοι αδυνατούν να αναζητήσουν διέξοδο, έστω, να επιχειρήσουν έναν άλλο «τρόπο» πολιτικής και εμμένουν στη συνταγή του εντυπωσιασμού και της μικρο-πολιτικής, αυτής που μας κρατά δέσμιους στην παρακμή και στην κρίση. Είναι οι διαφορετικές διοικήσεις που τείνουν να επαναλαμβάνονται και να αρκούνται σε πανομοιότυπες τακτικές.

Αυτό τελικά επισημαίνουμε: Βάλτε φρένο στην ατζέντα της επιφανειακότητας, σήμερα αυτή δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή!Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗΥΓ.

Στην ίδια αναμόρφωση του προϋπολογισμού προγραμματίζονται και άλλες αναθέσεις «αισθητικής αναβάθμισης» του προαστίου: π.χ. «Πρότυπο αισθητική διαμόρφωση και υποστηρικτικές υπηρεσίες μικρής κλίμακας ανάντη της ρεματιάς Βριλησσού με διαμόρφωση - φυτοτεχνική ανάπλαση της χειμάριας και παραχειμάριας Ζώνης Βριλησσίων -Χαλανδρίου». Ποσό 14.800,00€.


readers  682


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 16 Απρ 2018, 23:37
Τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου είναι ιερά και ιερή τους πρέπει η θυσία! Αυτό εγώ το ξέρω, εσύ;
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Όταν ρυθμίσετε λοιπόν τη διαθήκη / και το μερίδιο δοθεί του καθενός / εμένα αφήστε μου το δρόμο που μου ανήκει / αυτόν που διάλεξα να πάρω μοναχός.


Τα σχόλια σας...
Πώς να αντέξουμε τόση «προοδευτικότητα»; 19/11/2018 Μάρη Τασία
Συμφωνώ απόλυτα!....Αυτοδιοίκηση σημαίνει αυθεντικές προσπάθειες που γεννιούνται μέσα στην κοινότητα, όχι με αφετηρία την κομματική ένταξη αλλά τη διάθεση προσφοράς και συμμετοχής στο καθημερινό γίγνεσθαι της πόλης. Αυτοδιοίκηση σημαίνει πρωτοβουλίες που κατακτούν την αυτονομία τους στην πράξη και με κόστος, όχι τσάμπα και κατά δήλωση του επικεφαλής τους στις ιστοσελίδες και τα ραδιόφωνα. Αυτοδιοίκηση σημαίνει συλλογικότητες στηριγμένες στις δυνάμεις τους, στους δικούς τους αγώνες και δραστηριότητες, επί τέσσερα και όχι ΑΝΑ τέσσερα χρόνια, εις μάτην κάθε «τοπικής»! Και , πρέπει να παραδεχτούμε , ότι η "ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη" , παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της, έδωσε το χώρο, το χρόνο, τις ιδέες , το μεράκι,τους ανθρώπους της και έβαλε τη σφραγίδα της προς αυτή την άλλη προοπτική. *Από τη ΔΡΑΣΗ ξεπήδησε και μετεξελίχθηκε σε Κινηματογραφική Λέσχη το cine ΔΡΑΣΗ, με καθοριστική συνεισφορά στην πνευματική και πολιτιστική ζωή των Βριλησσίων. * Από τη ΔΡΑΣΗ ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια (22/7/14) μια πολύ αξιόλογη δανειστική βιβλιοθήκη με 500 τίτλους βιβλίων και σήμερα υπό την αιγίδα πλέον της κινηματογραφικής λέσχης έχει τα τριπλάσια βιβλία και είναι και δανειστική ταινιοθήκη! *Λόγω της ΔΡΑΣΗΣ σώζονται έστω και λίγα από τα δέντρα της Λεωφόρου Πεντέλης *Οι άνθρωποι της ΔΡΑΣΗΣ πρωτοστάτησαν σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, περίθαλψης και πρόληψης,ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Κι όλα αυτά όχι με κινήσεις-πυροτεχνήματα , αλλά σταθερά , με συνέπεια , συνεχώς από την ίδρυση της δημοτικής μας κίνησης μέχρι σήμερα.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου