Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
16/4/2018

Μέχρι και τη ζαρντινιέρα;

Ανησυχητικά δείγματα μικροπολιτικής από τη διοίκηση εν όψει προεκλογικής χρονιάς

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, τοποθετήθηκαν στο διαχωριστικό της Λ. Πεντέλης, στο ύψος της οδού Ομήρου, τρείς ογκώδεις ανθοστόλιστες ζαρντινιέρες. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή διοίκηση, όπως και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αντιμετώπισαν με θυμηδία και ως απροκάλυπτα προεκλογική αυτήν την ενέργεια.

Οι ζαρντινιέρες ήταν όμορφες, αλλά χωρίς φροντίδα, γρήγορα ξεράθηκαν. Μετά φυτεύτηκαν τρεις μικρές ελίτσες, αλλά ούτε αυτές θα επιζούσαν, χωρίς την παρέμβαση του από μηχανής θεού - συνταξιούχου κηπουρού, θαμώνα της πλατείας Ελευθερίας, που κουβαλούσε νερό με δοχεία για να τις ποτίσει το περσινό καλοκαίρι. Την ίδια τύχη είχαν εξάλλου, παρά τις δηλώσεις των αρμοδίων περί «ενίσχυσης του πρασίνου», αρχικά οι εναέριες γλάστρες και πρόσφατα οι ανθοστήλες που τοποθετήθηκαν στην πλ. Αναλήψεως...

Άνοιξη του 2018 και το «κόλπο» με τις ζαρντινιέρες ξαναζωντανεύει!

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εισηγείται αυτή την εβδομάδα η διοίκηση, προβλέπεται η «προμήθεια ζαρτινιερών και φύτευση στο διάζωμα της Λ. Πεντέλης του Δήμου Βριλησσίων», ποσού 24.800€ -στο γνωστό όριο των απ’ ευθείας αναθέσεων!

Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τους «άλλους» για φτηνά προεκλογικά έργα, τώρα τα υιοθετούν, ακόμη χειρότερα μάλιστα, καθώς οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και η κοροϊδία καθίσταται πιο προφανής και γι’ αυτό προκλητική.

Την ώρα που η αξιοπιστία της πολιτικής καταρρέει και η αμφισβήτηση απέναντι στους θεσμούς γενικεύεται, τι άλλο από θυμό κι απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει, σε όσους τουλάχιστον αναζητούν με σοβαρότητα μια ουσία στην παρέμβαση του δήμου, αυτή η συνεχιζόμενη πρακτική των διοικούντων;

Μα, τόση κριτική για μια ζαρντινιέρα, ίσως αντιτείνει κάποιος.

Δεν είναι τo θέμα η ζαρντινιέρα, ούτε αυτή είναι η μόνη αφορμή για να επισημάνουμε ότι η δημοτική πλειοψηφία ρέπει όλο και περισσότερο προς τον λαϊκισμό με ορίζοντα την προεκλογική περίοδο.

Είναι ο συμβολισμός που αναδύεται, μια ακόμη δαπάνη που θα «ξεραθεί», είναι η εμβληματική ομοιότητα των πρώην και των νυν μπροστά στο φαίνεσθαι, το «όλοι ίδιοι είναι» και κανείς δεν καταλαβαίνει, το ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα κάποιοι αδυνατούν να αναζητήσουν διέξοδο, έστω, να επιχειρήσουν έναν άλλο «τρόπο» πολιτικής και εμμένουν στη συνταγή του εντυπωσιασμού και της μικρο-πολιτικής, αυτής που μας κρατά δέσμιους στην παρακμή και στην κρίση. Είναι οι διαφορετικές διοικήσεις που τείνουν να επαναλαμβάνονται και να αρκούνται σε πανομοιότυπες τακτικές.

Αυτό τελικά επισημαίνουμε: Βάλτε φρένο στην ατζέντα της επιφανειακότητας, σήμερα αυτή δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή!Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗΥΓ.

Στην ίδια αναμόρφωση του προϋπολογισμού προγραμματίζονται και άλλες αναθέσεις «αισθητικής αναβάθμισης» του προαστίου: π.χ. «Πρότυπο αισθητική διαμόρφωση και υποστηρικτικές υπηρεσίες μικρής κλίμακας ανάντη της ρεματιάς Βριλησσού με διαμόρφωση - φυτοτεχνική ανάπλαση της χειμάριας και παραχειμάριας Ζώνης Βριλησσίων -Χαλανδρίου». Ποσό 14.800,00€.


readers  739


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 16 Απρ 2018, 23:37
Τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου είναι ιερά και ιερή τους πρέπει η θυσία! Αυτό εγώ το ξέρω, εσύ;
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Φραντς Κάφκα
Η πεποίθηση είναι σαν τη λαιμητόμο. Το ίδιο ανάλαφρη, το ίδιο βαριά.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου