Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/4/2018

Μια, δυο, τρεις, πολλές ζαρντινιέρες!

Άδικα κατηγόρησε η «Δράση» τη δημοτική αρχή!

Τελικά, άδικα κατηγορήσαμε τη διοίκηση! Δεν προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τρεις ζαρντινιέρες στο διάζωμα της Λ. Πεντέλης, σαν αυτές με τις εγκαταλειμμένες ελίτσες στο ύψος της οδού Ομήρου, αλλά πολλές περισσότερες, τμηματικά και κατά μήκος ολόκληρης της λεωφόρου!

Όπως πληροφορηθήκαμε, με αφορμή ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αν και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής, η διοίκηση θα υλοποιήσει με κάποιο τρόπο αυτό που πάντα ήθελε (!), την αισθητική αναβάθμιση της Λ. Πεντέλης, γι’ αυτό και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις φύτευσης με το προβλεπόμενο ποσό των 24.800 ευρώ.

Αδίκως εξάλλου κατηγορήσαμε τον κ. δήμαρχο για έργα βιτρίνας, διότι όπως ο ίδιος εξήγησε στο Δ.Σ., βρισκόμαστε ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές, συνεπώς είναι άδικο να χαρακτηρίζεται ένα έργο προεκλογικό τόσο μακριά από το φθινόπωρο του 2019, οπότε και (εικάζεται ότι) θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές». Βεβαίως εμείς χαρακτηρίσαμε την επιλογή προεκλογική λόγω της «φιλοσοφίας» της αλλά και αναφερόμενοι στον χρόνο υλοποίησής της, όχι στον χρόνο που αποφασίζεται. Υπενθυμίζουμε εξάλλου, ότι η σημερινή διοίκηση ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, οπότε αναμένουμε να δούμε, πότε τελικά θα εγκατασταθούν οι ζαρντινιέρες για να... ηρεμήσουμε.

Συμπερασματικά, είναι απορίας άξιον γιατί η «Δράση» βρήκε πάλι αφορμή να γκρινιάξει για τις αισθητικές παρεμβάσεις που οραματίζεται η διοίκηση στη Λ. Πεντέλης, αφού ως γνωστόν, στους δημόσιους χώρους, στα πάρκα, στις κτηριακές εγκαταστάσεις και στις φυτεύσεις του προαστίου, κυριαρχεί η υψηλή αισθητική, ενώ γίνεται συστηματικά η αναγκαία συντήρηση ή μάλλον «νέα έργα», κατά σύμπτωση, στο τέλος της εκάστοτε τετραετίας (τώρα πενταετίας), αλλά είπαμε, αυτό είναι σύμπτωση.

Τέλος, μπροστά στην αισθητική αναβάθμιση της Λ. Πεντέλης, (η οποία ελπίζουμε να προσφέρει και σκίαση στα σταθμευμένα αυτοκίνητα), τι είναι 24.800 ευρώ, τα οποία π.χ. δεν χρειάζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που δεν διαθέτει ακόμη κωδικό οικονομικής ενίσχυσης για να μειωθούν οι εκκλήσεις προς τους δημότες για είδη πρώτης ανάγκης...


Η «κίτρινη» Δράση


readers  346


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιώργος Χειμωνάς
Μοναχά ο θάνατος βγάζει στο φως την ευγενική καταγωγή των ανθρώπων. Αυξάνει το χαμηλό φώς της ζωής τυφλώνοντας.


Τα σχόλια σας...
Φάκελος «Ανακύκλωση στα Βριλήσσια». ΜΕΡΟΣ 3ο. 13/8/2018 Κωνσταντίνα
Με την καινούργια νομοθεσία (4497/17) δίνεται η δυνατότητα και στους δήμους να είναι διαχειριστές των ανακυκλώσιμων και όχι απλά συλλέκτες, να μη χρειάζεται να απευθυνθούν σε ιδιώτες και να μπορούν να συνεργαστούν με φορείς και την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, ενώ με τις καινούργιες συμβάσεις είναι υποχρεωτικό να επιστρέφει μέρος της αξίας των υλικών που ανακυκλώνονται στους δήμους. Ο δήμος μας τι έσοδα έχει απο τα ανακυκλώσιμα ;
Στο Μάτι με τους εθελοντές29/7/2018 Μάρκος
Μαρίνα μου χωρίς υποτίμηση στα στοιχεία που παραθέτεις για τη στάση των εκπροσώπων του δήμου, αυτό που κυρίως διακρίνεις στους εντεταλμένους ''υπεύθυνους'' νομίζω δεν είναι τόσο η ανικανότητα ή ανοργανοσιά αλλά η πλήρης αναντιστοιχία τους με τη διάθεση προσφοράς των εθελοντών.Η διεκπεραιωτική αγγαρεία χωρίς ψυχή. Ευτυχώς, βρίσκονται σε αναντιστοιχία μ΄όλους αυτούς τους ανώνυμους, καθημερινούς αφανείς ήρωες που δίνουν περίσσεια ψυχής.,


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου