Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/5/2018

Ευρύτερο ενδιαφέρον για την κριτική της «Δράσης» στον «Κλεισθένη»

Και εκτός Βριλησσίων οι αναφορές στη δημοτική μας Κίνηση για το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση

Δύο αναφορές στη "Δράση" στον έντυπο Τύπο αυτό το Σαββατοκύριακο. Όχι φυσικά στις ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες, αλλά σε δύο έντυπα με σημαντική απήχηση και σταθερή παρουσία, ιδιαίτερα στο χώρο της αριστεράς.

Η κριτική της Κίνησης για το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, προκάλεσε το ενδιαφέρον τόσο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Δρόμος της αριστεράς, όσο και της μηνιαίας Ρήξη που αναδημοσίευσαν σε εκτενή αφιερώματα για τον "Κλεισθένη" το σχετικό κείμενο από την ιστοσελίδα μας. Και τα δυο έντυπα κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων Τύπου σε όλη την Ελλάδα. Τα ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους!

Ας σημειωθεί ότι η θέση της «Δράσης» για τον «Κλεισθένη» έχει συζητηθεί πέραν των Βριλησσίων, όχι γιατί αποτελεί μια πλήρη και ολοκληρωμένη κριτική στο νομοσχέδιο, όσο γιατί «ανοίγει» γόνιμα ζητήματα για τον θεσμό -αν και δεν τα εξαντλεί- για περαιτέρω προβληματισμό, συζήτηση και προαγωγή τους, υπό την οπτική των αυτοδιοικητικών τοπικών συλλογικοτήτων και Κινήσεων.

Ήδη η «Δράση» προσκλήθηκε να συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες σε σχετική συζήτηση του Κοινωνικού & πολιτιστικού χώρου «Παίρνω Αμπάριζα». Το Παίρνω Αμπάριζα είναι ένας χώρος αλληλεγγύης και συμμετοχής στο Γαλάτσι, όπου άτομα, φορείς και συλλογικότητες στο πλαίσιο λειτουργίας του, συνευρίσκονται, διοργανώνουν πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και δράσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κλπ.


Είναι πάντα σε επίγνωσή μας εξάλλου, ότι κάθε αυθεντική συλλογικότητα αποτελεί όψη ευρύτερων και βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και όχι αποκλειστικά μια τοπική ιδιομορφία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι διαφορετικές τοπικές εμπειρίες και οι κατακτημένες πρακτικές, να υπερβαίνουν την τοπικότητα, να διαχέονται, να επενδύονται, να "συνομιλούν" με τον κοινό αυτοδιοικητικό «χώρο».
*Σημείωση: Για τεχνικούς λόγους η ιστοσελίδα δέχεται μια μόνο φωτογραφία ανά άρθρο. Έτσι αναγκαστικά εμφανίζεται μόνο το ένα από τα δυο προαναφερόμενα δημοσιεύματα. Και οι δυο φωτο στο facebook.com/groups/drasivrilissia


readers  156


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιώργος Χειμωνάς
Μοναχά ο θάνατος βγάζει στο φως την ευγενική καταγωγή των ανθρώπων. Αυξάνει το χαμηλό φώς της ζωής τυφλώνοντας.


Τα σχόλια σας...
Φάκελος «Ανακύκλωση στα Βριλήσσια». ΜΕΡΟΣ 3ο. 13/8/2018 Κωνσταντίνα
Με την καινούργια νομοθεσία (4497/17) δίνεται η δυνατότητα και στους δήμους να είναι διαχειριστές των ανακυκλώσιμων και όχι απλά συλλέκτες, να μη χρειάζεται να απευθυνθούν σε ιδιώτες και να μπορούν να συνεργαστούν με φορείς και την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, ενώ με τις καινούργιες συμβάσεις είναι υποχρεωτικό να επιστρέφει μέρος της αξίας των υλικών που ανακυκλώνονται στους δήμους. Ο δήμος μας τι έσοδα έχει απο τα ανακυκλώσιμα ;
Στο Μάτι με τους εθελοντές29/7/2018 Μάρκος
Μαρίνα μου χωρίς υποτίμηση στα στοιχεία που παραθέτεις για τη στάση των εκπροσώπων του δήμου, αυτό που κυρίως διακρίνεις στους εντεταλμένους ''υπεύθυνους'' νομίζω δεν είναι τόσο η ανικανότητα ή ανοργανοσιά αλλά η πλήρης αναντιστοιχία τους με τη διάθεση προσφοράς των εθελοντών.Η διεκπεραιωτική αγγαρεία χωρίς ψυχή. Ευτυχώς, βρίσκονται σε αναντιστοιχία μ΄όλους αυτούς τους ανώνυμους, καθημερινούς αφανείς ήρωες που δίνουν περίσσεια ψυχής.,


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου