Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/5/2018

Ευρύτερο ενδιαφέρον για την κριτική της «Δράσης» στον «Κλεισθένη»

Και εκτός Βριλησσίων οι αναφορές στη δημοτική μας Κίνηση για το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση

Δύο αναφορές στη "Δράση" στον έντυπο Τύπο αυτό το Σαββατοκύριακο. Όχι φυσικά στις ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες, αλλά σε δύο έντυπα με σημαντική απήχηση και σταθερή παρουσία, ιδιαίτερα στο χώρο της αριστεράς.

Η κριτική της Κίνησης για το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, προκάλεσε το ενδιαφέρον τόσο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Δρόμος της αριστεράς, όσο και της μηνιαίας Ρήξη που αναδημοσίευσαν σε εκτενή αφιερώματα για τον "Κλεισθένη" το σχετικό κείμενο από την ιστοσελίδα μας. Και τα δυο έντυπα κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων Τύπου σε όλη την Ελλάδα. Τα ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους!

Ας σημειωθεί ότι η θέση της «Δράσης» για τον «Κλεισθένη» έχει συζητηθεί πέραν των Βριλησσίων, όχι γιατί αποτελεί μια πλήρη και ολοκληρωμένη κριτική στο νομοσχέδιο, όσο γιατί «ανοίγει» γόνιμα ζητήματα για τον θεσμό -αν και δεν τα εξαντλεί- για περαιτέρω προβληματισμό, συζήτηση και προαγωγή τους, υπό την οπτική των αυτοδιοικητικών τοπικών συλλογικοτήτων και Κινήσεων.

Ήδη η «Δράση» προσκλήθηκε να συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες σε σχετική συζήτηση του Κοινωνικού & πολιτιστικού χώρου «Παίρνω Αμπάριζα». Το Παίρνω Αμπάριζα είναι ένας χώρος αλληλεγγύης και συμμετοχής στο Γαλάτσι, όπου άτομα, φορείς και συλλογικότητες στο πλαίσιο λειτουργίας του, συνευρίσκονται, διοργανώνουν πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και δράσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κλπ.


Είναι πάντα σε επίγνωσή μας εξάλλου, ότι κάθε αυθεντική συλλογικότητα αποτελεί όψη ευρύτερων και βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και όχι αποκλειστικά μια τοπική ιδιομορφία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι διαφορετικές τοπικές εμπειρίες και οι κατακτημένες πρακτικές, να υπερβαίνουν την τοπικότητα, να διαχέονται, να επενδύονται, να "συνομιλούν" με τον κοινό αυτοδιοικητικό «χώρο».
*Σημείωση: Για τεχνικούς λόγους η ιστοσελίδα δέχεται μια μόνο φωτογραφία ανά άρθρο. Έτσι αναγκαστικά εμφανίζεται μόνο το ένα από τα δυο προαναφερόμενα δημοσιεύματα. Και οι δυο φωτο στο facebook.com/groups/drasivrilissia


readers  400


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Η Ιστορία Ενός Ανθρώπου / Σπύρου Αραβανή
Κάποια μέρα έφθασε σε ένα πανδοχείο. Ζήτησε δωμάτιο. Η ξενοδόχος απόρησε: -Κύριε, φαίνεστε τόσο κουρασμένος και ταλαίπωρος! Από πού έρχεστε; -Έρχομαι από τα βάθη της ψυχής. -Και πού πηγαίνετε; -Πηγαίνω ως την άκρη της ζωής. -Κι όλη αυτή η σκόνη στα παπούτσια σας, τι είναι; -Σημάδια για το δρόμο μου. -Φοβάστε μη χαθείτε; -Φοβάμαι μη ξεχάσω.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου