Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
1/6/2018

Οι θλιμμένες κοπέλες της ζωής μας. Ή νιάτα χωρίς μέλλον;

Η Βριλησσιώτισα Ιφιγένεια Καμμένου* στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κυριολεκτικά στο παραπέντε, λίγο πριν αρχίσουν να κατεβάζουν τα έργα, παρακολούθησα την έκθεση ζωγραφικής των αποφοίτων της Σχολής Vellios School of Art στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εκεί, σε δυο ορόφους, ήταν εκτεθειμένα έργα 8 νέων ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα με αυτό που είδα. Νέοι καλλιτέχνες στο ξεκίνημα ακόμα της καριέρας τους εξέθεταν έργα που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά φτασμένων ζωγράφων. Όχι σαν εκείνα που συνήθως συναντάμε σε εκθέσεις ανθρώπων που μόλις παίρνουν το βάπτισμα της τέχνης τους, αλλά πίνακες εκφραστικοί, που με άνεση αποτύπωναν το κλίμα της εποχής. Μουντά αλλά όχι σκοτεινά χρώματα, θλιμμένες μορφές που λες ότι κουβαλάνε το βάρος της εποχής, την αβεβαιότητα του μέλλοντος τους. Τόσο που ένα δυο έργα με έντονα χρώματα μάλλον εξέφραζαν την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού τους, παρά αποτύπωναν το κλίμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ξεχώρισα από αυτά τα έργα της Ιφιγένειας Καμμένου. Και όχι γιατί η Ιφιγένεια είναι ένα δικό μας παιδί. Κόρη της Βίκυ Μαλλίρη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Cine- Δράση και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τη Δράση για μια Άλλη Πόλη. Καλλιτέχνης και η ίδια, η Βίκυ, επιμελείται όλα τα έντυπα της Λέσχης μας από το ξεκίνημά της και πολλά της Δράσης, φαίνεται ότι προίκισε την νέα κοπέλα με το ταλέντο και την δημιουργικότητα της. Ξεχώρισα τα έργα της γιατί ατμοσφαιρικά, με δύναμη, εσωτερικότητα αλλά και με ήρεμο στυλ, ίσως για να μην ταράξει τον ύπνο της δικής μας γενιάς που φρόντισε να μην έχει η δική της μέλλον, περιγράφει στους πίνακες της την θλίψη των κοριτσιών και των αγοριών που μόλις αρχίζουν τη ζωή τους στην Ελλάδα της κρίσης, με όραμα αλλά χωρίς προοπτική. Μορφές που σχεδόν διαχέονταν στο περιβάλλον τους, πίνακες ανθρωποκεντρικοί, νοσταλγικοί, δεν χάνονταν, αλλά ήταν αναγνωρίσιμοι ανάμεσα στο σύνολο των έργων που εκτίθονταν, γεγονός που αποδεικνύει ότι η νεαρή καλλιτέχνης έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει το δικό της, προσωπικό στυλ.

Συγκρατείστε το όνομα. Θα το ξανασυναντήσουμε!


*Η Ιφιγένεια Καμμένου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Είναι τελειόφοιτη του "Vellios School of Art" στο τμήμα Mixed Media Fine Arts. Ζωγραφίζει έξι χρόνια κυρίως με λάδια και τα τελευταία δύο έχει προσηλωθεί στη γλυπτική.Μ.Π.


readers  217


Σχόλια (1)


Σμαράγδα Καζασιδου 2 Ιουν 2018, 11:15
Μπράβο !!! και στις τρεις ,τη νεαρή καλλιτέχνη, τη μητέρα της και στην κριτικό!!!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιώργος Χειμωνάς
Μοναχά ο θάνατος βγάζει στο φως την ευγενική καταγωγή των ανθρώπων. Αυξάνει το χαμηλό φώς της ζωής τυφλώνοντας.


Τα σχόλια σας...
Φάκελος «Ανακύκλωση στα Βριλήσσια». ΜΕΡΟΣ 3ο. 13/8/2018 Κωνσταντίνα
Με την καινούργια νομοθεσία (4497/17) δίνεται η δυνατότητα και στους δήμους να είναι διαχειριστές των ανακυκλώσιμων και όχι απλά συλλέκτες, να μη χρειάζεται να απευθυνθούν σε ιδιώτες και να μπορούν να συνεργαστούν με φορείς και την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, ενώ με τις καινούργιες συμβάσεις είναι υποχρεωτικό να επιστρέφει μέρος της αξίας των υλικών που ανακυκλώνονται στους δήμους. Ο δήμος μας τι έσοδα έχει απο τα ανακυκλώσιμα ;
Στο Μάτι με τους εθελοντές29/7/2018 Μάρκος
Μαρίνα μου χωρίς υποτίμηση στα στοιχεία που παραθέτεις για τη στάση των εκπροσώπων του δήμου, αυτό που κυρίως διακρίνεις στους εντεταλμένους ''υπεύθυνους'' νομίζω δεν είναι τόσο η ανικανότητα ή ανοργανοσιά αλλά η πλήρης αναντιστοιχία τους με τη διάθεση προσφοράς των εθελοντών.Η διεκπεραιωτική αγγαρεία χωρίς ψυχή. Ευτυχώς, βρίσκονται σε αναντιστοιχία μ΄όλους αυτούς τους ανώνυμους, καθημερινούς αφανείς ήρωες που δίνουν περίσσεια ψυχής.,


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου