Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
5/6/2018

Άρχισαν οι εκτοπίσεις φορέων από το δημόσιο ακίνητο του Ελληνικού

Εκατοντάδες εκατομμύρια επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τις λαϊκές τάξεις, οι οποίες δοκιμάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές

Το κίνημα κατά της υφαρπαγής του δημόσιου ακινήτου του Ελληνικού, έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια, αμέσως μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα έχει αποδομηθεί σε πολλά επίπεδα η φερομένη ως επένδυση, η οποία θα έχει τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κόστος για την Αττική και τους κατοίκους της.

Αυτές τις μέρες, με τα τελεσίγραφα που αποστέλλει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προς τους δημόσιους φορείς και το Κοινωνικό Ιατρείο για άμεση μετεγκατάστασή τους, μπορεί να γίνει κατανοητό ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι το λεγόμενο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) είναι πολλαπλά επιζήμιο. Γιατί ενώ η Lamda Development δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ και δεν πρόκειται να καταβάλλει παρά μετά τη λήξη 11 αναβλητικών αιρέσεων, το δημόσιο ξεκινά να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις μετεγκαταστάσεις - μεταξύ αυτών το Αμαξοστάσιο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, το ΕΛΚΕΘΕ, η τροχαία, το αστυνομικό τμήμα και άλλες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην αναλγησία που χαρακτηρίζει την εκδίωξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στο οποίο κόπηκε τρομοκρατικά για 5 ώρες το ηλεκτρικό ρεύμα με κίνδυνο να καταστραφούν πολλά, υψηλού κόστους φάρμακα. Το ιατρείο, που λειτουργεί από το 2011, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική δομή αλληλεγγύης, αναγνωρισμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπόδειγμα και για το δημόσιο σύστημα υγείας. 7.366 άτομα έχουν βοηθηθεί σε 64.025 περιπτώσεις, ενώ εκατοντάδες φορείς έχουν λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά - μεταξύ αυτών και δημόσια νοσοκομεία. Η συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους γιατρούς και εθελοντές καθώς και στους ασθενείς είναι αμέριστη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τίμημα που θα καταβάλει ο επενδυτής είναι απολύτως αναντίστοιχο με την πραγματική αξία του ακινήτου. Σύμφωνα με τις δύο πραγματογνωμοσύνες που διέταξε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Δραγάτσης, στην πρώτη περίπτωση πραγματογνωμοσύνης η πραγματική αξία του ακινήτου είναι 4 φορές πάνω από το καταβαλλόμενο τίμημα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το τίμημα των 576 εκατ. ευρώ σε παρούσα αξία που θα πρέπει να καταβάλλει η επενδύτρια εταιρεία είναι τουλάχιστον 2.5 φορές μικρότερο με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου. Επίσης, το δημόσιο θα καταβάλλει, εκτός από το κόστος της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών, και το τίμημα των συνοδών έργων (υπογειοποίηση Ποσειδώνος κλπ.).

Ο αγώνας κατά της υφαρπαγής του δημόσιου ακινήτου του Ελληνικού εστιάζεται σήμερα στην αποτροπή των εξώσεων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο χώρο. Άλλωστε, η υπόθεση εκκρεμοδικεί στο ΣτΕ και θα ακολουθήσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ θέματα, όπως η προκήρυξη του καζίνο, έχουν πολύ δρόμο για να ολοκληρωθούν.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ | 04.06.2018
Πληροφορίες: Χρήστος Κορτζίδης, 6937131389, Ελένη Πορτάλιου, 6937178060readers  478


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Η Ιστορία Ενός Ανθρώπου / Σπύρου Αραβανή
Κάποια μέρα έφθασε σε ένα πανδοχείο. Ζήτησε δωμάτιο. Η ξενοδόχος απόρησε: -Κύριε, φαίνεστε τόσο κουρασμένος και ταλαίπωρος! Από πού έρχεστε; -Έρχομαι από τα βάθη της ψυχής. -Και πού πηγαίνετε; -Πηγαίνω ως την άκρη της ζωής. -Κι όλη αυτή η σκόνη στα παπούτσια σας, τι είναι; -Σημάδια για το δρόμο μου. -Φοβάστε μη χαθείτε; -Φοβάμαι μη ξεχάσω.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου