Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/6/2018

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΞΑΝΑ...

Και από τα Βριλήσσια μέχρι το Ελληνικό!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγµατοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου, ο γιατρός Γιώργος Βήχας ανήγγειλε ότι υπό την πίεση των κινητοποιήσεων που έγιναν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, (διαδήλωση στις Βρυξέλλες µπρος στη έδρα της ΕΕ και την Ελληνική πρεσβεία, παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο µε πρωτοβουλία της Γερµανίδας ευρωβουλευτή Rebecca Holms), η απόφαση έξωσης του Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού ανακλήθηκε και η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα βρει κατάλληλο χώρο ώστε το ιατρείο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Στη "Δράση" είµαστε διπλά χαρούµενοι, αφού στη θετική εξέλιξη συµβάλλαµε - έστω και λίγο - κι εµείς, αφού το άρθρο του Olivier Delorme "Το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού στο δρόµο της διάλυσης" που δηµοσιεύσαµε στις 6 Ιουνίου 2018* σε απόδοση από τα γαλλικά του Σταύρου Λάβδα, (περισσότερες από 7200 επισκέψεις), αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του γιατρού Βήχα στο facebook, πήρε ακόμη μεγαλύτερη δηµοσιότητα και βοήθησε στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολλών συµπολιτών µας.

Η σχετική ανάρτηση του γιατρού Γιώργου Βήχα στην ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) έχει ως εξής:

"Μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE) συνεχίζει χωρίς εμπόδια την λειτουργία του στο χώρο του Ελληνικού, όπου στεγάζεται από το τέλος του 2011. Αυτό σημαίνει ότι δεν οφείλει προς το παρόν να εκκενώσει άρον-άρον το χώρο έως τις 30 τρέχοντος, όπως απαιτούσε το τελεσίγραφο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε που ελήφθη στις 31 Μαΐου 2018.

Και η πιο σημαντική εξέλιξη είναι, ότι καταγράφεται η υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι θα στηρίξει την μετεγκατάστασή του ΜΚΙΕ σε κατάλληλο χώρο για να συνεχίσει το έργο του. Οι λύσεις που θα προταθούν θα συζητηθούν με τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού, αναφορικά με την καταλληλότητα του νέου χώρου, ο οποίος θα επιτρέψει να συνεχιστεί η προσφορά του ιατρείου προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συνανθρώπους μας.

Τα καλά νέα έφθασαν στο ΜΚΙΕ πριν και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο ΜΚΙΕ, όπου έγινε εκτεταμένη αναφορά για το πολυσχιδές έργο του ΜΚΙΕ αυτά τα χρόνια. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι επισκέψεις άνεργων / άπορων / ανασφάλιστων πολιτών στο ιατρείο ξεπερνούν τις 64.150, ενώ οι ωφελούμενοι του ιατρείου, τα φυσικά πρόσωπα υπολογίζονται στα 7.266 άτομα.

Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι γεγονός ότι στο άκουσμα του τελεσίγραφου της Ελληνικό Α.Ε, όλοι δήλωναν σοκαρισμένοι. Πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσιεύει άμεσα επιστολή στήριξης. Ακολουθούν με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά εκατοντάδες πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, προσωπικότητες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, κοινωνικά ιατρεία, συνδικάτα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με ψηφίσματα, δημοσιεύματα, αφιερώματα, επιστολές και μηνύματα προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Όλοι εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους και απαιτούν την εξεύρεση λύσης για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Επισημαίνουμε, την κίνηση συμπαράστασης που έγινε στις Βρυξέλλες μπροστά στο ελληνικό προξενείο από συνδικάτα του Βελγίου μαζί με Συλλόγους υποστήριξης της χώρας μας, την στήριξη περισσοτέρων από 130 Πανεπιστημιακών και ιατρών από Αγγλία και Γερμανία αλλά και την δυναμική παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ευρωβουλευτή και πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων κυρία Ρεμπέκα Χάρμς, ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη. Αυτό το κύμα συμπαράστασης που τόση δύναμη μας έδωσε για τον δίκαιο αγώνα που μόλις είχαμε ξεκινήσει, επιβεβαίωνε την ορθότητα της απόφασής μας για συνέχιση λειτουργίας και αναδείκνυε την μεγάλη αξία και σημασία του συνολικού πολυσχιδούς έργου μας, όχι μόνο για τους ωφελούμενούς μας αλλά και για την συνοχή της κοινωνία μας.

Εκφράζουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας σε όλες και όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη τους που την εκφράζουν με ευαισθησία και αποφασιστικότητα. Η Αλληλεγγύη είναι το πιό δυνατό μας όπλο! Υποσχόμαστε ότι, και με τη δική σας συμπαράσταση, θα συνεχίσουμε μέσα από το ΜΚΙΕ την πορεία μας στο δρόμο της ανθρωπιάς, του αλληλοσεβασμού, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της αντίστασης."

(http://www.mkiellinikou.org/blog/2018/06/17/mkie-5/)Γ. Τ.


*http://drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=3404


readers  602


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Νίκος Καρούζος
...αυτό που βλέπεις / δεν κατάγεται απ' την όραση


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου