Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
30/6/2018

Μια δαπάνη για το τίποτα!

Κατέρρευσε το προστατευτικό δίχτυ που τοποθετήθηκε στον Υδατόπυργο!

Πριν ένα μήνα περίπου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων, μετά από υπόδειξη της Περιφέρειας Αττικής, συνέταξε μελέτη για «την υλοποίηση της δημόσιας σύμβασης μίσθωσης «ΜΙΣΘΩΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ». Το αντικείμενο της δράσης ήταν η μίσθωση για ένα (1) μήνα, μεταφορά και εγκατάσταση, απεγκατάσταση και απομάκρυνση σκαλωσιάς από προκατασκευασμένα και τυποποιημένα ορθογωνικά πλαίσια από σωλήνες χάλυβα ή αλουμινίου, καθώς και διάτρητου πυκνού πλαστικού καλύμματος περιμετρικά του υδατόπυργου, από την στάθμη + 17,25 (+ 1,00) μ. έως την στάθμη + 5,75 (+ 1,00) μ..» Η εν λόγω διαδικασία εκτελέσθηκε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 118 του Ν.4412/2016, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά. Η διάρκεια της σύμβασης ορίσθηκε από την υπογραφή του συμφωνητικού και έως ενός (1) μηνός. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανήλθε στο ποσό των 800,00 € πλέον Φ.Π.Α. 24% ποσού 192,00 €, ήτοι η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 992,00 €. *

Όπως εξηγήθηκε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, εν όψει της... -επί χρόνια- προγραμματιζόμενης αποκατάστασης του υπό κατάρρευση υδατόπυργου – τοπόσημου των Βριλησσίων, κρίθηκε η αναγκαία η τοποθέτηση προστατευτικού διχτυού για να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος από την πτώση - αποκόλληση μικρών κομματιών / χαλικιών από το διαβρωμένο εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου.

Για να τοποθετηθεί το «πυκνό κάλυμμα», ήταν αυτονόητα αναγκαία η μίσθωση σκαλωσιάς, παρεμπιπτόντως με δαπάνη 992 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή με το ύψος της τελικής δαπάνης να εξαρτάται από το διάστημα παραμονής / ενοικίασης της κατασκευής.

Δεν πέρασε όμως ένας μήνας από την εφαρμογή του προστατευτικού καλύμματος και αυτό έχει σχιστεί, ακυρώνοντας τον σκοπό της τοποθέτησής του και την προστασία των διερχομένων.

Αναμένουμε συνεπώς τις ενέργειες της διοίκησης και της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τόσο για την υλοποίηση του σκοπού της απ’ ευθείας ανάθεσης, όσο και για την διασφάλιση του δημοτικού προϋπολογισμού από δαπάνες άνευ αντικρίσματος. Διότι η σκαλωσιά χρειάστηκε για να τοποθετηθεί το δίχτυ, όταν αυτό δεν λειτουργεί ως μέθοδος προστασίας, τότε προς τι η δαπάνη;Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ


* Πρακτικό της υπ’ αριθ. 27/30.05.2018 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Βριλησσίων Αριθμός Απόφασης 282/2018: Έγκριση πραγματοποίησης της δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ύψους 992,00 € σε βάρος του Κ.Α. 20.6236.01 για την σύναψη της δημόσιας σύμβασης «ΜΙΣΘΩΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ»readers  851


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 30 Ιουν 2018, 21:41
Μπουλντόζα!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Μάνος Ελευθερίου
Όταν ρυθμίσετε λοιπόν τη διαθήκη / και το μερίδιο δοθεί του καθενός / εμένα αφήστε μου το δρόμο που μου ανήκει / αυτόν που διάλεξα να πάρω μοναχός.


Τα σχόλια σας...
Πέθανε χθες η Βιολέττα Κωνσταντινίδου24/10/2018 Μαγκυ Γαιτανου
Ειμαι...ημουν θεραπευομενη της Βιολεττας πολλα χρονια.Σημερα περιμενα με αγωνια να της μιλησω στην καθιερωμενη μας συνεδρια απο το skype ...και δεν της μιλησα ποτε...Ετσι εμαθα για τον χαμο του πιο κοντινου μου ανθρωπου.Του πιο κοντινου στην ψυχη μου,αυτου που με ακουσε,με αντεξε,με καταλαβε και με βοηθησε στις πιο δυσβασταχτες στιγμες μου. Σημερα ειμαι καλα και αυτη που ειμαι χαρη σ'εκεινη. Βιολεττα,θα σε κραταω παντα μεσα μου με αγαπη.Ενα απλο "ευχαριστω" που μοιαζει ομως τοσο λιγο. Καλο ταξιδι.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου