Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/7/2018

Εξαιρετική η "πρώτη" του "Πάμε Σινεμά στα Βριλήσσια" !

Τα πρακτικά ζητήματα επείγει να λυθούν για να διασφαλιστεί η καθιέρωση του "θεσμού"

Εξαιρετική η πρώτη των κινηματογραφικών προβολών χθες βράδυ 20 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας, που μετατράπηκε σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό σκηνικό για σινεμά. Εξαιρετική και η ποιότητα ήχου - προβολής. Και αρκετός κόσμος για πρώτο βράδυ, (60 θεατές) χωρίς ιδιαίτερη κινητοποίηση, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί. Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες που είδαν επιτέλους μια εκδήλωση να δίνει τόνο στην παραμελημένη πλατεία "τους". Και ακόμη πιο ευχαριστημένοι οι θεατές που απόλαυσαν την όλη ιδέα.

Οργανωτικά όμως, η συνεργασία με τον Δήμο είχε τα προβλήματά της, αφού η υλοποίηση του σχεδιασμού βασίζεται, σε ότι αφορά το πρακτικό της μέρος, αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική εργασία των μελών του Cine – Δράση. Έτσι, 4-5 μέλη του Cine, (που δεν διάγουν και την πρώτη φάση της νεότητάς τους), δεσμεύονται επί 10 ημέρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τη μία το βράδυ, (6 ώρες καθημερινά), να μεταφέρουν τις 100 καρέκλες που διαθέτει η Κινηματογραφική Λέσχη από το φορτηγό στο χώρο προβολής, και μετά την προβολή, να περιμένουν τους τεχνικούς να ολοκληρώσουν την αποσύνδεση και τη μεταφορά των μηχανημάτων στο φορτηγό, για να ξαναφορτώσουν τις καρέκλες!Με άλλα λόγια, το όλο εγχείρημα βασίζεται στον εθελοντισμό και την αντοχή λίγων ανθρώπων. Και το ζητούμενο δεν είναι να προστεθούν ακόμη κάποιοι εθελοντές, (ούτε να μεταφέρουν καρέκλες οι αντιδήμαρχοι), αλλά να αναλάβει ευθύνη ο μηχανισμός του δήμου. Να συμπεριληφθεί στον όλο σχεδιασμό η ανάθεση ευθύνης σε 2 υπαλλήλους του δήμου, έστω έναν, ώστε να διασφαλιστεί η εκτέλεση του έργου και μην εξαρτώνται όλα από το πόσο θα «αντέξουν» τα μέλη του Cine - Δράση.

Αυτό το ζήτημα είχε τεθεί ρητά προς τη διοίκηση. Υπεύθυνοι από την πλευρά της υπήρξαν πολλοί, σε ότι αφορά την οργάνωση τους εγχειρήματος και την επίλυση των προϋποθέσεών του, αλλά σε ότι αφορά το πρακτικό μέρος δεν διατέθηκε κανείς.

Μπορεί λοιπόν η όλη ιδέα να είναι εξαιρετική, όμως αντιλαμβάνεται κανείς, ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να διασφαλισθεί η επέκταση και η καθιέρωσή της.

Ένας σχεδιασμός δεν νοείται να βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στον εθελοντισμό. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει άμεσα η διοίκηση.Για το Cine-Δράση
Λεωνίδας Ιωαννίδηςreaders  730


Σχόλια (1)


Τακης Ματσας 23 Ιουλ 2018, 14:30
"Σε διαθήκη με σημαίες και συνθήματα ,εγώ

Είμαι ελευθερος αέρας που φυσά,εγώ έχω φιλους

τα βουνά κι όλα τα κυματα, εγώ έχω αδέλφια τα
ποτάμια,τα πουλιά." Mανος Ελευθερίου.
Καλό ταξίδι.Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ρόντγκερτ Μπρέγκμαν
Με ενθαρρύνει η δυσαρέσκεια, γιατί η δυσαρέσκεια απέχει έναν ολόκληρο κόσμο από την αδιαφορία.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2018 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου