Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
18/10/2018

Σε λειτουργία η δανειστική βιβλιοθήκη και η ταινιοθήκη της «Δράσης»!

Ένας στόχος υλοποιείται - μία ανάγκη ικανοποιείται!

Η Βιβλιοθήκη και η Ταινιοθήκη της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη» είναι γεγονός, έτοιμες, ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, μετά από μια ακόμη συστηματική προσπάθεια! Ξεκινάμε από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου με μια γιορταστική εκδήλωση εγκαινίων.

Χιλιάδες βιβλία ποιότητας. Νέες εκδόσεις ή συλλεκτικές. Ξένη Λογοτεχνία και Ελληνική, Ιστορία, Ιστορικές Βιογραφίες, Κοινωνιολογία, Πολιτική Οικονομία, Φιλοσοφία, Δοκίμια, Μελέτες, Κριτικές Ψυχολογία, Εκλαϊκευμένη Ψυχολογία και Αυτοβοήθεια, Εγκυκλοπαίδειες, Οικολογία, Γεωγραφία, Τουριστικοί Οδηγοί, Περιήγηση, Λεξικά, Τέχνη, Βιβλία για Υπολογιστές και Επιχειρήσεις, είναι μερικοί από τους τομείς που καλύπτονται από τη συλλογή μας.

Περισσότερα από 1200 εξαιρετικά DVD. Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής και παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής. Ταινίες που δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο και που ο καθένας θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει. Φιλμ κάθε κατηγορίας: αστυνομικά, φιλμ νουάρ, κοινωνικά, πολιτικά, πολεμικά από κάθε γωνιά της γης. Κάποια έχουν παιχτεί στις προβολές του Cine-Δράση, κάποια όχι.

Τόσο τα βιβλία όσο και τα DVD, είναι προσφορά από έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που μένουν στα Βριλήσσια αλλά και σε κάθε γωνιά της Αττικής. Άλλα προσφέρθηκαν από εκδοτικούς οίκους και εταιρίες. Ο χώρος αυτού του σημειώματος δεν αρκεί για να τους αναφέρουμε όλους. Και δεν θα θέλαμε να ξεχάσουμε κανέναν.

Προσφορές συνδημοτών μας, κυρίως, αποτελούν και τα έπιπλα, οι σκάλες και οι βιβλιοθήκες, πάνω στις οποίες τοποθετήθηκαν τα DVD και τα βιβλία. Κυρίως όμως είναι προσφορά οι εκατοντάδες ώρες δουλειάς που χρειάστηκαν για να συγκεντρωθούν, να ταξινομηθούν, να καταγραφούν και να μπουν στη θέση τους τα βιβλία και τα φιλμ.

Η "Δράση για μια Άλλη Πόλη" θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς:

- Όλους όσοι συνέβαλαν στο να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα με την προσφορά των βιβλίων, των ταινιών ή του αναγκαίου εξοπλισμού. Είναι η Εύη, η Γιάννα, ο Σάμης, ο Ηλίας, ο Κώστας, η Νατάσσα, η Μάρω, ο Νικόλας. Είναι και οι ανώνυμοι που άφηναν κάθε τόσο βιβλία στον κήπο του στεκιού μας!

- Όλους όσοι δούλεψαν επί πολλούς μήνες (και συνεχίζουν!) επίμονα και συστηματικά για να γίνει η καταγραφή και τακτοποίηση. Είναι η Σωτηρούλα, η Άννα, ο Άγγελος, η Τασία, η Ελένη, ο Λεωνίδας, ο Γιάννης.

Από την 3η Νοεμβρίου και μετά, η Βιβλιοθήκη και η Ταινιοθήκη θα λειτουργούν αρχικά κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00 - 8:00μμ.

Βιβλία και ταινίες μπορούν να δανείζονται όλοι οι Βριλησσιώτες, που αγαπούν το διάβασμα και το σινεμά.

Τόσο τα βιβλία, όσο και τα DVD, δανείζονται δωρεάν. Μοναδική υποχρέωση του δανειζόμενου είναι να αφήνει στους υπεύθυνους τα στοιχεία του. Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο είναι υποχρεωτικά, η ηλεκτρονική διεύθυνση προαιρετική, απαραίτητη όμως για να παίρνει ο αναγνώστης ενημερώσεις, εφόσον ενδιαφέρεται.

Τα βιβλία δανείζονται για ένα μήνα. Τα DVD για μία εβδομάδα. Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να δανείζεται μέχρι δύο βιβλία και ο κάθε σινεφίλ μέχρι 3 DVD. Τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες λειτουργίας θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μείνει στο χώρο, να ξεφυλλίσει βιβλία για να διαπιστώσει αν τον ενδιαφέρουν, να συζητήσει για ταινίες και οτιδήποτε άλλο τον ενδιαφέρει.

Και βέβαια, συνεχίζουμε να δεχόμαστε προσφορές αλλά και προτάσεις για την ολοκλήρωση και τη βελτίωση της Βιβλιοθήκης και της Ταινιοθήκης μας.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι και πάλι αποδεικνύεται, πως για πολλά πράγματα από αυτά που κάνουν ομορφότερη την καθημερινότητα μας, δεν χρειάζεται μόνο χρήμα και κόπος. Συχνά αρκεί το μεράκι και η διάθεση για προσφορά, ιδίως όταν αυτή προσφέρεται όχι μεμονωμένα αλλά από περισσότερους.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι, όπως είχαμε αποφασίσει και προ τετραετίας, όταν για πρώτη φορά η «Δράση» λειτούργησε δανειστική βιβλιοθήκη στο στέκι της, πως και αυτή προσπάθεια ΣΥΜΒΟΛΗΣ της δημοτικής μας κίνησης τίθεται στη διάθεση του Δήμου, όταν με το καλό αυτός υλοποιήσει (όχι πάντως όπως – όπως) τις διακηρύξεις των διοικήσεων για τη λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Βριλήσσια, κατάλληλα εξοπλισμένης, στον ανάλογο χώρο και με το ανάλογο προσωπικό.*

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, και χάρις στον κόπο λίγων συνδημοτών μας, το στέκι της «Δράσης» έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα ζεστό χώρο που κάθε συγκάτοικος μπορεί να επισκεφτεί και να παραμείνει εκεί!


Σας περιμένουμε!


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια
*ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

- Να αναβαθμιστεί η βιβλιοθήκη του 2ου Λυκείου.
Πρόταση της «Δράσης» στο δημοτικό συμβούλιο. (21/02/2011)
http://drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxId=1884

- Ο Δήμος Βριλησσίων απέκτησε δανειστική βιβλιοθήκη, πριν λειτουργήσει η δημοτική! Ξεκίνησε η δανειστική βιβλιοθήκη της «Δράσης». (22/7/2014)
http://drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxId=2519readers  1251


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Νίκος Καρούζος
...αυτό που βλέπεις / δεν κατάγεται απ' την όραση


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου