Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/11/2018

Και πολύ μας διοικήσατε με τόσες… δυσκολίες!

Τεχνικό πρόγραμμα 2019: Μια διαφωτιστική συζήτηση.

Η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 του Δήμου Βριλησσίων, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, πήρε μια διαφορετική τροπή.

Αφορμή, η τοποθέτηση του Γιάννη Τσούτσια («Δράση»), που απέφυγε να εστιάσει στην κριτική ενός εμφανώς αδύναμου τεχνικού προγράμματος –συρραφή έργων που δεν υλοποιήθηκαν- υπέρ μιας συζήτησης για το ζήτημα των διαχρονικά αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην εκτέλεση των έργων.

Στην πρόκληση ανταποκρίθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Βερροιόπουλος και Παπασπηλίου αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, που για πρώτη φορά αναγνώρισε το πρόβλημα, αποδίδοντάς το στην υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και στις πολλές νομοθετικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις ερμηνείες του δημάρχου, η επισήμανση και μόνο του ζητήματος έχει την αξία της. Γιατί έρχεται να προστεθεί στην επίσης κοινά διαπιστωμένη εκτίμηση για την έλλειψη υποδομών στο δήμο μας, (χώροι άθλησης, πολιτισμού, βιβλιοθήκη, εξυπηρέτησης κοινού κλπ).

Με άλλα λόγια, εν έτει 2018, γίνεται σαφές, ότι όλες οι τελευταίες διοικήσεις, όχι μόνον δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν υποδομές για το προάστιο, αλλά ούτε και προνόησαν ώστε ο Δήμος να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο δυνατοτήτων, να συντηρεί τα υπάρχοντα, να υλοποιεί όσα αποφασίζονται, να διασφαλίζει την ποιότητα όσων έργων διενεργούνται.

Τίποτε από αυτά -που η «Δράση» επισημαίνει χρόνια- δεν έχει εκτιμηθεί σοβαρά για να αντιμετωπιστεί.

Εξ ου και τα ... παράλογα:

Παρά τα όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ., παρά δηλαδή την αποδοχή της δυσκολίας του Δήμου να αποκαταστήσει π.χ. έστω τις φθορές του υδατόπυργου, (ένα έργο «της πλάκας», που εκκρεμεί επί χρόνια, για να μην αναφερθούμε σε άλλο), έρχεται ο ίδιος δήμαρχος, ο οποίος μετείχε της συζήτησης, να δηλώσει ότι θα επιμείνει στην «Φιλοθεοποίηση» των Βριλησσίων, δηλαδή σε παρεμβάσεις τεράστιας έκτασης, τεράστιου κόστους και βάθους δεκαετίας!

Και τον ακολουθεί και ο εκ των «αντιπάλων» του πρώην υπουργός και επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. στα Βριλήσσια, που υπόσχεται την μετατροπή της Ναυτικής Βάσης σε Ελληνικό και της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία Αναλήψεως!

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου! Και Ναόν θα σας φέρουμε!


Να γιατί το διαχρονικό πρόβλημα δεν είναι τελικά η αναξιοπιστία των Προγραμμάτων και των Υπηρεσιών αλλά των πολιτικών.Και κάτι τελευταίο...

Ενώ η διοίκηση δυσκολεύεται να εξασφαλίσει και την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες και ενώ έχει αγοραστεί ο εξοπλισμός, -κάτι δηλ. που ένας δεκαπεντάχρονος θα κατάφερνε σε λίγες ώρες με ελάχιστο κόστος- την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινούνται βιντεάκια με τις τοποθετήσεις του δημάρχου, προφανώς ως απάντηση στα βιντεάκια που ανεβάζουν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. από τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Είναι τόσο εμφανής η πρόθεση της πλειοψηφίας να αναζωπυρώσει τον καυγά μεταξύ νυν και τέως, που κάποιες στιγμές όλα στο δημοτικό συμβούλιο μοιάζουν σκηνοθετημένα για να βιντεοσκοπηθούν...

Και μας μιλούν για σοβαρότητα και αξιοπιστία...


Έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό...Α.Α.readers  470


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ποιός θα μου μιλήσει όταν θα 'χω κουραστεί απ'τα ξεφτισμένα τα μεγάλα λόγια ποιος θα με γνωρίσει όταν θα 'χω σκεπαστεί απ'τις ώρες που 'φτυσαν τα νευρικά ρολόγια.


Τα σχόλια σας...
Σκέψεις για την πολιτισμική ανασυγκρότηση της χώρας18/4/2019 Λ.Λ.
Σημειώσεις από το προηγούμενο σχόλιο: 1- Δες, το βιβλίο του αστροφυσικού Martin Rees: Our Final Hour: A Scientist's Warning, ή τη διάλεξή του στο διαδίκτυο όπου ρωτά αν ο 21ος αιώνας μας θα είναι ο τελευταίος. 2- Αν υπάρχει, και πάντως μετά από ένα ταξίδι διάρκειας τουλάχιστον 5-6 ετών και βέβαια με ταχύτητα γειτνιάζουσα εκείνης του φωτός, κατά τον Stephen Hawking. 3- Ο ίδιος (Stephen Hawking) στον οποίο κατά καιρούς φαίνεται πως έθεταν το ερώτημα, βλέποντας την επιταχυνόμενη καταστροφή της κατοικησιμότητας της Γης, απαντούσε κάθε φορά κατεβάζοντας το χρονικό περιθώριο, από τα 1000 ως 600 στα 100 ως 50 χρόνια, στην ουσία μηδενίζοντας τις προσδοκίες για μια βιώσιμη «διαστημική απόδραση» της ανθρωπότητας γιατί, σε τόσο λίγα χρόνια, οι φονταμενταλιστές της Προόδου ούτε μια μίζερη αποικία στον απείρως πιο αφιλόξενο Ερμή δεν προλαβαίνουν να της κατασκευάσουν.
Σκέψεις για την πολιτισμική ανασυγκρότηση της χώρας16/4/2019 Λάμπης Λαζάνης
Ναι, εξαιρετικό. Με αγάπη και πόνο ψυχής πρέπει να μιλάμε, υποβλητικά όχι επιβλητικά, όπως λέει, κι όχι μόνο προς τους νέους (θα προσέθετα) αλλά και προς τους ενήλικες που η εποχή μας τους θέλει μάλλον ανώριμους. Πάντως όταν ο πόνος μιλάει είναι πιο πειστικός, και η αιτία πιστεύω είναι η εξής: είμαστε μέλη μιας -στη συντριπτική της πλειοψηφία κι ανεξαρτήτως τόπου- σακατεμένης ανθρωπότητας ή οδεύουσας προς ανεπανόρθωτο σακάτεμα όπως και η ίδια κάνει στο οικοσύστημα του πλανήτη που την εξέθρεψε και την υποβαστάζει· η εξάντληση των πόρων, «το απόθεμα» ή «οι εφεδρείες» όπως εδώ γράφει ο Καραποστόλης αναφερόμενος στα πολιτισμικά αποθέματα κι εφεδρείες μας, αφορά εξ ίσου και τις υλικές, βιολογικές, κοινωνικές, χωροχρονικές εφεδρείες όλου του πλανήτη. "Η Γη έχει γίνει υπερβολικά μικρή για την Πρόοδο" διαπιστώνει από πλευράς του ο Βιριλιό, και πράγματι το κλειστοφοβικό άγχος, ο πυρετός που έπληττε κάποτε τους πολιορκημένους μέσα στις περίκλειστες από τείχη πόλεις τους, σήμερα δεν εξαιρεί κανέναν. Όλα δείχνουν πως η αντίστροφη μέτρηση του μηδενισμού επιταχύνεται παρά τα αναχώματα που ορθώνονται από την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Η οικολογία γίνεται ξαφνικά εσχατολογική επιστήμη με την έννοια ότι το υποκείμενό της κινδυνεύει να εκλείψει, μαζί με το αντικείμενο της μελέτης του, μέσα σε λίγες δεκαετίες(1) δηλαδή μέσα στη διάρκεια ζωής μιας και μόνο γενιάς θνητών: Κι αυτό, εκεί που (υπό συνήθεις συνθήκες ανθρώπινης παρουσίας στη Γη, ας πούμε αυτές που ίσχυαν προ της βιομηχανικής επανάστασης) ο αναμενόμενος χρόνος ζωής του πλανήτη (της βιόσφαιράς του) θα παρέμενε της τάξης όχι δεκαετιών αλλά δισεκατομμυρίων ετών, όπως μας βεβαιώνουν σήμερα οι αστροφυσικοί, χρονικό διάστημα που χωράει μέσα του πολλά εκατομμύρια γενεές μπροστά μας... Δηλαδή, με άλλα λόγια, στη γενιά μας και σε αυτή των παιδιών μας που τώρα καταρτίζονται πέφτει το ασήκωτο βάρος να αποφασίσουμε για τις εκατομμύρια ερχόμενες γενιές, για το ΑΝ και πώς θα υπάρξουν! για το αν και προς ποιά χαρακτηριστικά θα "προγραμματιστεί" το νέο ανθρώπινο είδος που θα είναι ικανό, είτε να ενδιαιτάται σε έναν στο εξής ακατοίκητο για τους «παλαιούς ανθρώπους» πλανήτη, είτε να μεταβεί σε άλλον εκτός του ηλιακού μας συστήματος!(2) Κι αυτή την απόφαση, στο βαθμό που το πιο πάνω ερώτημα ούτε μας τίθεται ούτε βέβαια μας εκτίθεται στην παρανοϊκότητά του (3), τη λαβαίνουμε καθημερινά απαντώντας έμπρακτα "ναι σε όλα" ή "σχεδόν ναι σε σχεδόν όλα" για την τιμή των όπλων, των δικών μας υποτίθεται αλλά στην πραγματικότητα των ισχυρών, καταβάλλοντας σε θανατηφόρες δόσεις, πότε με σοβαροφάνεια πότε χαζοχαρούμενα, το αβάστακτο τίμημα της ανυπαρξίας, μέσα στη σημερινή πολιτισμική συνθήκη μας που είναι συγγενική με αυτή της πνευματικής αυτοκτονίας, όπως διαπιστώνει, σωστά κατά τη γνώμη μου, ο Καραποστόλης. Αλλά δεν είναι μοιραίο μετά την πνευματική να επέρχεται και η σωματική κατάρρευση; κατά το "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι";


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου