Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/11/2018

Και πολύ μας διοικήσατε με τόσες… δυσκολίες!

Τεχνικό πρόγραμμα 2019: Μια διαφωτιστική συζήτηση.

Η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 του Δήμου Βριλησσίων, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, πήρε μια διαφορετική τροπή.

Αφορμή, η τοποθέτηση του Γιάννη Τσούτσια («Δράση»), που απέφυγε να εστιάσει στην κριτική ενός εμφανώς αδύναμου τεχνικού προγράμματος –συρραφή έργων που δεν υλοποιήθηκαν- υπέρ μιας συζήτησης για το ζήτημα των διαχρονικά αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην εκτέλεση των έργων.

Στην πρόκληση ανταποκρίθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Βερροιόπουλος και Παπασπηλίου αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, που για πρώτη φορά αναγνώρισε το πρόβλημα, αποδίδοντάς το στην υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και στις πολλές νομοθετικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις ερμηνείες του δημάρχου, η επισήμανση και μόνο του ζητήματος έχει την αξία της. Γιατί έρχεται να προστεθεί στην επίσης κοινά διαπιστωμένη εκτίμηση για την έλλειψη υποδομών στο δήμο μας, (χώροι άθλησης, πολιτισμού, βιβλιοθήκη, εξυπηρέτησης κοινού κλπ).

Με άλλα λόγια, εν έτει 2018, γίνεται σαφές, ότι όλες οι τελευταίες διοικήσεις, όχι μόνον δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν υποδομές για το προάστιο, αλλά ούτε και προνόησαν ώστε ο Δήμος να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο δυνατοτήτων, να συντηρεί τα υπάρχοντα, να υλοποιεί όσα αποφασίζονται, να διασφαλίζει την ποιότητα όσων έργων διενεργούνται.

Τίποτε από αυτά -που η «Δράση» επισημαίνει χρόνια- δεν έχει εκτιμηθεί σοβαρά για να αντιμετωπιστεί.

Εξ ου και τα ... παράλογα:

Παρά τα όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ., παρά δηλαδή την αποδοχή της δυσκολίας του Δήμου να αποκαταστήσει π.χ. έστω τις φθορές του υδατόπυργου, (ένα έργο «της πλάκας», που εκκρεμεί επί χρόνια, για να μην αναφερθούμε σε άλλο), έρχεται ο ίδιος δήμαρχος, ο οποίος μετείχε της συζήτησης, να δηλώσει ότι θα επιμείνει στην «Φιλοθεοποίηση» των Βριλησσίων, δηλαδή σε παρεμβάσεις τεράστιας έκτασης, τεράστιου κόστους και βάθους δεκαετίας!

Και τον ακολουθεί και ο εκ των «αντιπάλων» του πρώην υπουργός και επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. στα Βριλήσσια, που υπόσχεται την μετατροπή της Ναυτικής Βάσης σε Ελληνικό και της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία Αναλήψεως!

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου! Και Ναόν θα σας φέρουμε!


Να γιατί το διαχρονικό πρόβλημα δεν είναι τελικά η αναξιοπιστία των Προγραμμάτων και των Υπηρεσιών αλλά των πολιτικών.Και κάτι τελευταίο...

Ενώ η διοίκηση δυσκολεύεται να εξασφαλίσει και την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και πολλούς μήνες και ενώ έχει αγοραστεί ο εξοπλισμός, -κάτι δηλ. που ένας δεκαπεντάχρονος θα κατάφερνε σε λίγες ώρες με ελάχιστο κόστος- την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινούνται βιντεάκια με τις τοποθετήσεις του δημάρχου, προφανώς ως απάντηση στα βιντεάκια που ανεβάζουν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. από τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Είναι τόσο εμφανής η πρόθεση της πλειοψηφίας να αναζωπυρώσει τον καυγά μεταξύ νυν και τέως, που κάποιες στιγμές όλα στο δημοτικό συμβούλιο μοιάζουν σκηνοθετημένα για να βιντεοσκοπηθούν...

Και μας μιλούν για σοβαρότητα και αξιοπιστία...


Έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό...Α.Α.readers  613


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης, 1964
Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος Και παίρνει τα λόγια μου στις σκοτεινές του τις σπηλιές Και στις φώκιες τις μικρές τα ψιθυρίζει Τις νύχτες που κλαιν των ανθρώπων τα βάσανα. Χαράζω τις φλέβες μου και κοκκινίζουν τα όνειρα Και τσέρκουλα γίνονται στις γειτονιές των παιδιών Και σεντόνια στις κοπέλες που αγρυπνούνε Κρυφά για ν' ακούν των ερώτων τα θαύματα. Ζαλίζει τ' αγιόκλημα και κατεβαίνω στον κήπο μου Και θάβω τα πτώματα των μυστικών μου νεκρών Και το λώρο το χρυσό των προδομένων Αστέρων τους κόβω να περάσουν στην άβυσσο. Σκουριάζουν τα σίδερα και τιμωρώ τον αιώνα τους Εγώ που δοκίμασα τις μυριάδες αιχμές Κι από γιούλια και ναρκίσσους το καινούργιο Μαχαίρι ετοιμάζω που αρμόζει στους Ήρωες. Γυμνώνω τα στήθη μου και ξαπολυούνται οι άνεμοι Κι ερείπια σαρώνουνε τις χαλασμένες ψυχές Κι απ' τα νέφη τα πυκνά της καθαρίζουν Τη γη, να φανούν τα Λιβάδια τα Πάντερπνα!


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου