Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/12/2018

Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος και η Ναταλία Ρασούλη στα Βριλήσσια

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 8:15΄μμ στο ΤΥΠΕΤ

Το Cine-Δράση στο ξεκίνημα του 2019 μπαίνει και το ίδιο στον 9ο χρόνο της δραστήριας ζωής του. Με αυτή την ευκαιρία καλεί όλους τους Βριλησσιώτες σε μια υπέροχη, χαλαρή και ΔΩΡΕΑΝ μουσική εκδήλωση.


Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 8:15΄μμ, στο ΤΥΠΕΤ θα είναι μαζί μας ο συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος, ένας καλλιτέχνης με πολύχρονη παρουσία στο μουσικό στερέωμα και η τραγουδίστρια Ναταλία Ρασούλη για να παίξουν μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο και όχι μόνον!

«Η μουσική, καταγράφει και φωτογραφίζει την καθημερινότητα έτσι και εγώ μέσω της μουσικής περιγράφω τη ζωή καθώς αυτή τρέχει, ελπίζοντας ότι το κοινό που την ακούει, θα βρει τον εαυτό του σε αυτές τις “φωτογραφίες”».

Έτσι περιγράφει ο Σταύρος Σοφιανόπουλος τη μουσική που θα ακούσουμε για μια βραδιά στις 10 Ιανουαρίου στο ΤΥΠΕΤ από τον ίδιο και τους εξαιρετικούς μουσικούς του συνεργάτες.

Η Ναταλία Ρασούλη θα συνοδεύσει τον συνθέτη στο τραγούδι σε παλιά και νέα κομμάτια του, ο Αχιλλέας Περσίδης και ο Αριστείδης Χατζησταύρου θα είναι στις κιθάρες, ο Στέφανος Γιαννόπουλος στο τσέλο, η Σοφία Μαυρογενίδου στο φλάουτο και ο Σταύρος Σοφιανόπουλος στο πιάνο. Στην ενορχήστρωση είναι ο Χρήστος Ξενάκης.

Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος γράφει μουσική που παίζεται από μικρή κλασική ορχήστρα, αντλεί την έμπνευση του από την δυτική τάση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, όπως την καλλιέργησε η γενιά του '30. Είναι γνωστός από τις προηγούμενες δουλειές του:

• 2003, Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, soundtrack της ομώνυμης ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου.

• 2004, Ο χορός του Πυθέα, 10 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις.

• 2006, Το Κέρασμα, 9 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και δύο τραγούδια.

• 2010, Κ. Π. Καβάφης, μια ανάγνωση, μουσική.

• 2017, Σημειώσεις, 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις.

• 2018, 8 νέα τραγούδια (ανέκδοτη δουλειά)Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων cine - Δράση


readers  192


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Νίκος Καρούζος
...αυτό που βλέπεις / δεν κατάγεται απ' την όραση


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου