Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
13/1/2019

Είδωλα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Τι να λέει η σελήνη, τι να φταίει η σελήνη...

Συλλογιζόταν, καθώς εκείνη έλαμπε άφθαρτη, ακλόνητα εντυπωσιακή επάνω στα πάθη του, τρυπώντας τα μάτια του με ασημένια βέλη που βίαια εισχωρούσαν στα έγκατα του νου του,
ξεσκίζοντας ελπίδες από καιρό παραδομένες.

Κοίταξε το ρολόι του - ο χρόνος τον είχε προσπεράσει; - το κοίταξε ξανά, όχι δεν έκανε λάθος, η ώρα είχε κρεμαστεί απ' τα μαλλιά του τραβώντας τον με λύσσα στα λημέρια της.

Ως πότε, αναρωτήθηκε κοιτάζοντας την θεά, που σαν ολόγιομος καθρέφτης αντανακλούσε τις σκέψεις του.

Ως πότε! Ούρλιαξε τρομάζοντας τον εαυτό του που δεν τον αναγνώριζε.

Έσκυψε κι άρπαξε πέτρα πετώντας την με μένος στο φωτεινό καθρέφτη, πήρε κι άλλη, κι άλλη ουρλιάζοντας, βρίζοντας τον εαυτό του που εμπιστεύθηκε τον χρόνο, μέχρι που ξαπλώθηκε στο χώμα κάθιδρος κι είδε ψηλά το πρόσωπό του να πνίγεται στα νέφη.
ΠΙΝΑΚΑΣ: Edward Burne Jones, Luna (Σελήνη), 1872-75.


ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ


readers  144


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης
Όμορφη και παράξενη πατρίδα/ ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά/ κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται/ μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται / Όμορφη και παράξενη πατρίδα / ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα / Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά/ κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα / μπαίνει σ’ ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς/ ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύραννους.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου