Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
7/2/2019

Σοβαρή καταγγελία των περιοίκων της πρώην Ναυτικής Βάσης

"Την έχετε μετατρέψει σε χωματερή που παράγει έντονο θόρυβο καθ΄όλο το 24ωρο"

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε κάτοικοι Βριλησσίων και συγκεκριμένα του οικοδομικού τετραγώνου που είναι γύρω από την έκταση της πρώην Ναυτικής Βάσης. Με αγώνα των περιοίκων και του τότε Δημάρχου, περιήλθε στον Δήμο η εν λόγω έκταση με σκοπό να αξιοποιηθεί σαν πνεύμονας πρασίνου επ’ ωφελεία όλων των Δημοτών.

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μεταβληθεί σε μια "χωματερή", πάρκινγκ απορριμματοφόρων, χώρο αποθήκευσης και εκτέλεσης διαφόρων εργασιών, των οποίων η ύπαρξη δεν συνάδει να υπάρχει σε οικιστική ζώνη. Σαν παράδειγμα, σας αναφέρουμε ότι κάδοι απορριμμάτων και κομποστοποίησης, οι οποίοι προφανώς έχουν αγοραστεί με τα χρήματα των Δημοτών, είναι πεταμένοι και σαπίζουν μέσα στο πάρκο έναν ολόκληρο χρόνο.

Γενικά όλος ο χώρος πίσω από το πάρκο «Μαρία Κάλλας» και στην έκταση της πρώην Ναυτικής Βάσης, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, είτε τηλεφωνικά, είτε με φυσική παρουσία, αλλά ουδείς εκ των υπευθύνων γνώριζε ποιες είναι οι εργασίες, που εκτελούνται, και μάλιστα πυρετωδώς και σε καθημερινή βάση στην έκταση της πρώην Ναυτική Βάσης.

Πέραν της απόλυτης καταστροφής που έχει επέλθει εξαιτίας αυτών των εργασιών στη χλωρίδα και στην πανίδα αυτού του φυσικού και τόσο αναγκαίου για την πόλη μας πνεύμονα πρασίνου, η διαβίωση των κατοίκων στον πέριξ αυτού χώρο έχει καταστεί εφιαλτική.

Ο πολύ έντονος θόρυβος καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου από τα σταθμευμένα απορριμματοφόρα και τις εργασίες από τις μπουλντόζες που έχετε τοποθετήσει στην περιοχή είναι ανυπόφορος για την ήρεμη διαβίωση μας.

Συγκεκριμένα παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει καθορισμένο ωράριο που κινούνται όλα αυτά τα βαρέα οχήματα, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε στις 02:00, στις 03:00, στις 05:00, στις 06:00 τα ξημερώματα από πολύ έντονους κι ενοχλητικούς θορύβους.

Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο παραγόμενος θόρυβος είναι διαρκείας, που σημαίνει ότι εκτελούνται εργασίες κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Δυστυχώς η ηχορύπανση που προκαλείται από την εν λόγω δραστηριότητα συνεχίζεται και τα Σαββατοκύριακα κατά τις πρωινές ώρες, δηλ. από τις 07:00 έως και τις 10:00, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκουραστούμε ούτε τις μοναδικές ημέρες της εβδομάδας που δεν εργαζόμαστε.

Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία πάρκινγκ απορριμματοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, (μπουλντόζες, διάφορα μηχανήματα εκσκαφων κ.λ.π), καθώς και η δημιουργία σκουπιδότοπων σε χώρους οικιστικής ζώνης, προσβάλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε ατόμου στην απόλαυση ενός ήρεμου περιβάλλοντος, ελεύθερου από ρύπους.

Η ενόχληση που προκαλείται από τον θόρυβο (κυρίως τις νυχτερινές ώρες και τα
Σαββατοκύριακα) είναι ουσιώδης και συνιστά προσβολή του δικαιώματος μας σε μια υγιεινή διαβίωση με επακόλουθα στην εργασία μας.

Η υποχρέωση τήρησης των διατάξεων περί κοινής ησυχίας αποτελεί θεμιτό περιορισμό του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, ακόμη και εάν η εν λόγω επιχείρηση λειτουργεί εντός του νόμιμου ωραρίου.

Τέλος σας επισημαίνουμε ότι, πέρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, έχουν υποβαθμιστεί και οι αξίες των περιουσιακών μας στοιχείων, στα οποία επενδύσαμε τους κόπους μια ζωής. Με την παρούσα κατάσταση στερούμαστε κάθε δυνατότητα αξιοποίησής τους.

Αν και αδρά πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη στο Δήμο, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα εκ μέρους του.

Ως Δημότες και κάτοικοι Βριλησσίων, προβαίνουμε σε αυτήν τη γραπτή διαμαρτυρία και αιτούμαστε να πράξετε τα δέοντα και να επιλύσετε τα ζητήματα άμεσα, καθώς η αυθαίρετη μετατροπή του πάρκου σε θέση στάθμευσης απορριμματοφόρων και διαφόρων άλλων βαρέων οχημάτων, και φυσικά όλων αυτών των ανεξέλεγκτων και καταστροφικών για την φύση εργασιών, αποτελεί προσβολή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της γειτονιάς μας.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε την μετάθεση των εν λόγω δραστηριοτήτων σε άλλη τοποθεσία, την παύση των εργασιών και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν επέλθει στον χώρο από την αυθαίρετη καταστροφή που έχει προκαλέσει ο Δήμος κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Σε περίπτωση που το αίτημα μας δεν ικανοποιηθεί επιφυλασσόμαστε να στραφούμε δικαστικά, προκειμένου η γειτονιά μας να απαλλαγεί από την ηχορύπανση και την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί και ενέχει επιπτώσεις για την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής , ιδίως αυτών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Παρακαλούμε για την γραπτή δέσμευση σας για την επίλυση των ανωτέρω σοβαρών προβλημάτων μας, καθώς και την εμπεριστατωμένη διαβεβαίωση σας, ότι ο υποσταθμός της ΔΕΗ στον οποίο έχετε επιτρέψει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί στον ίδιο χώρο, και για τον οποίον απ’ ότι γνωρίζουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι λειτουργεί παρανόμως, δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για την υγεία των κατοίκων.


Με εκτίμηση

Οι κάτοικοι πέριξ της Ναυτικής Βάσης

*Έχουν ήδη μαζευτεί 50 υπογραφές και συνεχίζουμε


readers  446


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Γιάννης Νεγρεπόντης, Δωρήματα (1963)
Αυτός ο τόπος / Κουραστήκαμε. Άλλο δεν μπορούμε / σ’ αυτόν τον τόπο εδώ / που η ιστορία αναβλύζει / σε κάθε μας βήμα. / Κι αυτές οι πληγές / που δε λένε να κλείσουν / σε κάστρα, σε ναούς, σε αγάλματα / σε τάφους συλημένους που δε συγχωρούν / σε αγίων εικόνες / μιας θρησκείας παρθένας μαινάδας∙ / παντού το πάθος∙ το δέος αυτό / άλλο δεν το μπορούμε. / Τι να καταλάβουν οι άλλοι; / Έρχονται, φωτογραφίζουν, σημειώνουν / φεύγουν, περιγράφουν, ησυχάζουν. / Τι ξέρουν αυτοί απ’ τα δικά μας / μ’ αυτόν τον τόπο τον ανοικτίρμονα / τον παντοκράτορα, τον αβασίλευτο.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου