Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
7/2/2019

Σοβαρή καταγγελία των περιοίκων της πρώην Ναυτικής Βάσης

"Την έχετε μετατρέψει σε χωματερή που παράγει έντονο θόρυβο καθ΄όλο το 24ωρο"

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε κάτοικοι Βριλησσίων και συγκεκριμένα του οικοδομικού τετραγώνου που είναι γύρω από την έκταση της πρώην Ναυτικής Βάσης. Με αγώνα των περιοίκων και του τότε Δημάρχου, περιήλθε στον Δήμο η εν λόγω έκταση με σκοπό να αξιοποιηθεί σαν πνεύμονας πρασίνου επ’ ωφελεία όλων των Δημοτών.

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μεταβληθεί σε μια "χωματερή", πάρκινγκ απορριμματοφόρων, χώρο αποθήκευσης και εκτέλεσης διαφόρων εργασιών, των οποίων η ύπαρξη δεν συνάδει να υπάρχει σε οικιστική ζώνη. Σαν παράδειγμα, σας αναφέρουμε ότι κάδοι απορριμμάτων και κομποστοποίησης, οι οποίοι προφανώς έχουν αγοραστεί με τα χρήματα των Δημοτών, είναι πεταμένοι και σαπίζουν μέσα στο πάρκο έναν ολόκληρο χρόνο.

Γενικά όλος ο χώρος πίσω από το πάρκο «Μαρία Κάλλας» και στην έκταση της πρώην Ναυτικής Βάσης, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, είτε τηλεφωνικά, είτε με φυσική παρουσία, αλλά ουδείς εκ των υπευθύνων γνώριζε ποιες είναι οι εργασίες, που εκτελούνται, και μάλιστα πυρετωδώς και σε καθημερινή βάση στην έκταση της πρώην Ναυτική Βάσης.

Πέραν της απόλυτης καταστροφής που έχει επέλθει εξαιτίας αυτών των εργασιών στη χλωρίδα και στην πανίδα αυτού του φυσικού και τόσο αναγκαίου για την πόλη μας πνεύμονα πρασίνου, η διαβίωση των κατοίκων στον πέριξ αυτού χώρο έχει καταστεί εφιαλτική.

Ο πολύ έντονος θόρυβος καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου από τα σταθμευμένα απορριμματοφόρα και τις εργασίες από τις μπουλντόζες που έχετε τοποθετήσει στην περιοχή είναι ανυπόφορος για την ήρεμη διαβίωση μας.

Συγκεκριμένα παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει καθορισμένο ωράριο που κινούνται όλα αυτά τα βαρέα οχήματα, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε στις 02:00, στις 03:00, στις 05:00, στις 06:00 τα ξημερώματα από πολύ έντονους κι ενοχλητικούς θορύβους.

Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο παραγόμενος θόρυβος είναι διαρκείας, που σημαίνει ότι εκτελούνται εργασίες κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Δυστυχώς η ηχορύπανση που προκαλείται από την εν λόγω δραστηριότητα συνεχίζεται και τα Σαββατοκύριακα κατά τις πρωινές ώρες, δηλ. από τις 07:00 έως και τις 10:00, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκουραστούμε ούτε τις μοναδικές ημέρες της εβδομάδας που δεν εργαζόμαστε.

Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία πάρκινγκ απορριμματοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, (μπουλντόζες, διάφορα μηχανήματα εκσκαφων κ.λ.π), καθώς και η δημιουργία σκουπιδότοπων σε χώρους οικιστικής ζώνης, προσβάλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε ατόμου στην απόλαυση ενός ήρεμου περιβάλλοντος, ελεύθερου από ρύπους.

Η ενόχληση που προκαλείται από τον θόρυβο (κυρίως τις νυχτερινές ώρες και τα
Σαββατοκύριακα) είναι ουσιώδης και συνιστά προσβολή του δικαιώματος μας σε μια υγιεινή διαβίωση με επακόλουθα στην εργασία μας.

Η υποχρέωση τήρησης των διατάξεων περί κοινής ησυχίας αποτελεί θεμιτό περιορισμό του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, ακόμη και εάν η εν λόγω επιχείρηση λειτουργεί εντός του νόμιμου ωραρίου.

Τέλος σας επισημαίνουμε ότι, πέρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, έχουν υποβαθμιστεί και οι αξίες των περιουσιακών μας στοιχείων, στα οποία επενδύσαμε τους κόπους μια ζωής. Με την παρούσα κατάσταση στερούμαστε κάθε δυνατότητα αξιοποίησής τους.

Αν και αδρά πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη στο Δήμο, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα εκ μέρους του.

Ως Δημότες και κάτοικοι Βριλησσίων, προβαίνουμε σε αυτήν τη γραπτή διαμαρτυρία και αιτούμαστε να πράξετε τα δέοντα και να επιλύσετε τα ζητήματα άμεσα, καθώς η αυθαίρετη μετατροπή του πάρκου σε θέση στάθμευσης απορριμματοφόρων και διαφόρων άλλων βαρέων οχημάτων, και φυσικά όλων αυτών των ανεξέλεγκτων και καταστροφικών για την φύση εργασιών, αποτελεί προσβολή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της γειτονιάς μας.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε την μετάθεση των εν λόγω δραστηριοτήτων σε άλλη τοποθεσία, την παύση των εργασιών και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν επέλθει στον χώρο από την αυθαίρετη καταστροφή που έχει προκαλέσει ο Δήμος κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Σε περίπτωση που το αίτημα μας δεν ικανοποιηθεί επιφυλασσόμαστε να στραφούμε δικαστικά, προκειμένου η γειτονιά μας να απαλλαγεί από την ηχορύπανση και την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί και ενέχει επιπτώσεις για την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής , ιδίως αυτών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Παρακαλούμε για την γραπτή δέσμευση σας για την επίλυση των ανωτέρω σοβαρών προβλημάτων μας, καθώς και την εμπεριστατωμένη διαβεβαίωση σας, ότι ο υποσταθμός της ΔΕΗ στον οποίο έχετε επιτρέψει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί στον ίδιο χώρο, και για τον οποίον απ’ ότι γνωρίζουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι λειτουργεί παρανόμως, δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για την υγεία των κατοίκων.


Με εκτίμηση

Οι κάτοικοι πέριξ της Ναυτικής Βάσης

*Έχουν ήδη μαζευτεί 50 υπογραφές και συνεχίζουμε


readers  316


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ποιός θα μου μιλήσει όταν θα 'χω κουραστεί απ'τα ξεφτισμένα τα μεγάλα λόγια ποιος θα με γνωρίσει όταν θα 'χω σκεπαστεί απ'τις ώρες που 'φτυσαν τα νευρικά ρολόγια.


Τα σχόλια σας...
Σκέψεις για την πολιτισμική ανασυγκρότηση της χώρας18/4/2019 Λ.Λ.
Σημειώσεις από το προηγούμενο σχόλιο: 1- Δες, το βιβλίο του αστροφυσικού Martin Rees: Our Final Hour: A Scientist's Warning, ή τη διάλεξή του στο διαδίκτυο όπου ρωτά αν ο 21ος αιώνας μας θα είναι ο τελευταίος. 2- Αν υπάρχει, και πάντως μετά από ένα ταξίδι διάρκειας τουλάχιστον 5-6 ετών και βέβαια με ταχύτητα γειτνιάζουσα εκείνης του φωτός, κατά τον Stephen Hawking. 3- Ο ίδιος (Stephen Hawking) στον οποίο κατά καιρούς φαίνεται πως έθεταν το ερώτημα, βλέποντας την επιταχυνόμενη καταστροφή της κατοικησιμότητας της Γης, απαντούσε κάθε φορά κατεβάζοντας το χρονικό περιθώριο, από τα 1000 ως 600 στα 100 ως 50 χρόνια, στην ουσία μηδενίζοντας τις προσδοκίες για μια βιώσιμη «διαστημική απόδραση» της ανθρωπότητας γιατί, σε τόσο λίγα χρόνια, οι φονταμενταλιστές της Προόδου ούτε μια μίζερη αποικία στον απείρως πιο αφιλόξενο Ερμή δεν προλαβαίνουν να της κατασκευάσουν.
Σκέψεις για την πολιτισμική ανασυγκρότηση της χώρας16/4/2019 Λάμπης Λαζάνης
Ναι, εξαιρετικό. Με αγάπη και πόνο ψυχής πρέπει να μιλάμε, υποβλητικά όχι επιβλητικά, όπως λέει, κι όχι μόνο προς τους νέους (θα προσέθετα) αλλά και προς τους ενήλικες που η εποχή μας τους θέλει μάλλον ανώριμους. Πάντως όταν ο πόνος μιλάει είναι πιο πειστικός, και η αιτία πιστεύω είναι η εξής: είμαστε μέλη μιας -στη συντριπτική της πλειοψηφία κι ανεξαρτήτως τόπου- σακατεμένης ανθρωπότητας ή οδεύουσας προς ανεπανόρθωτο σακάτεμα όπως και η ίδια κάνει στο οικοσύστημα του πλανήτη που την εξέθρεψε και την υποβαστάζει· η εξάντληση των πόρων, «το απόθεμα» ή «οι εφεδρείες» όπως εδώ γράφει ο Καραποστόλης αναφερόμενος στα πολιτισμικά αποθέματα κι εφεδρείες μας, αφορά εξ ίσου και τις υλικές, βιολογικές, κοινωνικές, χωροχρονικές εφεδρείες όλου του πλανήτη. "Η Γη έχει γίνει υπερβολικά μικρή για την Πρόοδο" διαπιστώνει από πλευράς του ο Βιριλιό, και πράγματι το κλειστοφοβικό άγχος, ο πυρετός που έπληττε κάποτε τους πολιορκημένους μέσα στις περίκλειστες από τείχη πόλεις τους, σήμερα δεν εξαιρεί κανέναν. Όλα δείχνουν πως η αντίστροφη μέτρηση του μηδενισμού επιταχύνεται παρά τα αναχώματα που ορθώνονται από την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Η οικολογία γίνεται ξαφνικά εσχατολογική επιστήμη με την έννοια ότι το υποκείμενό της κινδυνεύει να εκλείψει, μαζί με το αντικείμενο της μελέτης του, μέσα σε λίγες δεκαετίες(1) δηλαδή μέσα στη διάρκεια ζωής μιας και μόνο γενιάς θνητών: Κι αυτό, εκεί που (υπό συνήθεις συνθήκες ανθρώπινης παρουσίας στη Γη, ας πούμε αυτές που ίσχυαν προ της βιομηχανικής επανάστασης) ο αναμενόμενος χρόνος ζωής του πλανήτη (της βιόσφαιράς του) θα παρέμενε της τάξης όχι δεκαετιών αλλά δισεκατομμυρίων ετών, όπως μας βεβαιώνουν σήμερα οι αστροφυσικοί, χρονικό διάστημα που χωράει μέσα του πολλά εκατομμύρια γενεές μπροστά μας... Δηλαδή, με άλλα λόγια, στη γενιά μας και σε αυτή των παιδιών μας που τώρα καταρτίζονται πέφτει το ασήκωτο βάρος να αποφασίσουμε για τις εκατομμύρια ερχόμενες γενιές, για το ΑΝ και πώς θα υπάρξουν! για το αν και προς ποιά χαρακτηριστικά θα "προγραμματιστεί" το νέο ανθρώπινο είδος που θα είναι ικανό, είτε να ενδιαιτάται σε έναν στο εξής ακατοίκητο για τους «παλαιούς ανθρώπους» πλανήτη, είτε να μεταβεί σε άλλον εκτός του ηλιακού μας συστήματος!(2) Κι αυτή την απόφαση, στο βαθμό που το πιο πάνω ερώτημα ούτε μας τίθεται ούτε βέβαια μας εκτίθεται στην παρανοϊκότητά του (3), τη λαβαίνουμε καθημερινά απαντώντας έμπρακτα "ναι σε όλα" ή "σχεδόν ναι σε σχεδόν όλα" για την τιμή των όπλων, των δικών μας υποτίθεται αλλά στην πραγματικότητα των ισχυρών, καταβάλλοντας σε θανατηφόρες δόσεις, πότε με σοβαροφάνεια πότε χαζοχαρούμενα, το αβάστακτο τίμημα της ανυπαρξίας, μέσα στη σημερινή πολιτισμική συνθήκη μας που είναι συγγενική με αυτή της πνευματικής αυτοκτονίας, όπως διαπιστώνει, σωστά κατά τη γνώμη μου, ο Καραποστόλης. Αλλά δεν είναι μοιραίο μετά την πνευματική να επέρχεται και η σωματική κατάρρευση; κατά το "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι";


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου