Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
8/2/2019

Κάλπες, Κάλπηδες και μια συγνώμη.

του Μπάμπη Δαμουλιάνου Ευαγγελάτου

Έτος 2019. Έτος εκλογών, επιλογών, προτιμήσεων για τους αντιπροσώπους μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εθνική βουλή, την ευρωβουλή και κατ’ ουσία για τους εξουσιαστές μας. Γιατί οι θεσμοί δεν μας επιτρέπουν να τους ανακαλέσουμε αν κάποια στιγμή μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η θητεία τους και τότε αυτοχαρακτηριζόμαστε σαν κοψοχέρηδες. Ακόμη χειρότερα όταν ξεδιάντροπα μας πουλάνε και μεταγράφονται σε άλλο κόμμα ή παράταξη διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού. Από κάτι τέτοιες δόλιες συμπεριφορές πολλοί ευαίσθητοι, ανυπόμονοι αλλά και τεμπέληδες στη σκέψη συμπολίτες μας, οδηγούνται στην λαθεμένη κατ’ εμένα θέση να χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς συλλήβδην κάλπηδες, ανειλικρινείς, απατεώνες και να οδηγούνται σε αποχή από την εκλογική διαδικασία. Αυτό εγώ δεν θα το έκανα ποτέ! Αρνούμαι να εκχωρήσω στον άλλον το δικαίωμα να διαλέξει τον εξουσιαστή μου. Προτιμώ να τον διαλέξω εγώ. Ακόμη και στην ποταπή, την αισχρή εκείνη περίπτωση που θα έκανα μαζί του μια συνδιαλλαγή. Που θα του πουλούσα δηλαδή την ψήφο μου για ένα πρόσκαιρο ατομικό όφελος σε βάρος των άλλων. Το ίδιο δεν θα έριχνα μια άκυρη ή λευκή ψήφο. Άσφαιρα τα βέλη, με το ίδιο αποτέλεσμα!


Έχουμε λοιπόν και λέμε, λέω, γράφω:

1) Για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να θεωρούμαι ένας από τους τυχερούς! Χωρίς την δική μου συμμετοχή εδώ και κάπου έντεκα με δώδεκα χρόνια πριν, μια προοδευτική κίνηση συνδημοτών μου καινοτόμησε και θεμελίωσε μια παράταξη που την ονόμασε «Δράση για μια Άλλη Πόλη». Παραμέρισαν τα κόμματα και τους αρνήθηκαν τον παρεμβατισμό στα του Δήμου μας (Βριλήσσια) δρώμενα και άρχισαν να δίνουν το παρόν με υπεύθυνες θέσεις και δράσεις σε κάθε επιτρεπόμενο και προσβάσιμο τομέα της αυτοδιοικητικής δομής, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών όπως με ελεύθερες σκέψεις, προτάσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αυτό προκύπτει. Η προσπάθεια επιβραβεύτηκε προοδευτικά στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και άνοιξε τίμια και διάπλατα την αγκαλιά της σε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα των επιμέρους πολιτικών τους δοξασιών και πεποιθήσεων. Εδώ όλοι γνωρίζονται και δίνουν καθημερινά εξετάσεις. Ίσως είναι καιρός να ξεκολλήσουμε οριστικά από μία Τουρκοελλάδα και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Ο τόπος μας το απαιτεί και το αξίζει! Και θα ήταν ευχής έργο αν τέτοιες παρόμοιες κινήσεις στέριωναν και στους άλλους δήμους της πατρίδας μας.


2) Εθνικές εκλογές για την βουλή των Ελλήνων: Οδηγό μου για ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης από εμένα που ψηφίζω στη μεγάλη Β’ εκλογική περιφέρεια Αττικής και δεν γνωρίζω καλά πρόσωπα και πράγματα, έχω το ρητό «Μεταξύ δύο –ή και περισσότερων θα πρόσθετα- κακών, το μη χείρον βέλτιστο». Και τούτο για κάτι «ψίχουλα» -όχι ευτυχώς για την ώρα για μένα αλλά- για εκείνους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Έστω και αν αυτά τα ψίχουλα ή φέτες, αφαιρούνται από το δικό μου το ψωμί που δεν μου περισσεύει.


3) Εκλογές για την Ευρωβουλή: Εδώ δυσκολεύτηκα λιγάκι. Κοίταξα στη μικρή υδρόγειο σφαίρα που έχω και έψαξα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κεφαλονιά με τα βουνά και τους κάμπους της, τα ρουμάνια και τ’ ακρογιάλια της. Δεν την βρήκα πουθενά. Έψαξα για την Ελλάδα μας και την ανακάλυψα σαν μια σταγόνα ξηράς έτοιμη να πέσει ή μια μύτη να προβάλει σε μια περίκλειστη θάλασσα σαν λίμνη που την λένε Μεσόγειο. Αλλά την Ευρώπη την είδα καθαρά όπως οι αστροναύτες από τα αστρόπλοια τους. Για την δική μου τη φωνή και τη δική σου εκεί, νοιάζεται ένας λοιδορούμενος από επαγγελματίες λοιδορούς άριστος επιστήμονας και παν/μιακός δάσκαλος, που τον λένε Γιάνη (με ένα «νι»). Κοντά του τώρα και μια Ελληνίδα και Παλαιστίνια πρωταθλήτρια που την είχα επιλέξει σαν δεύτερη στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Μένει έξω η πρώτη μου τότε προτίμηση. Η επιστήμονας ιστορικός και συνδικαλισμένη καθαρίστρια Κων/να Κούνεβα. Της ζητώ τούτη τη φορά ταπεινά συγγνώμη και της εύχομαι ολόψυχα να συναντηθεί με τους δύο προηγούμενους στη νέα Ευρωβουλή. Και αν τούτο συμβεί, είμαι βέβαιος, σίγουρος, πως η συνεργασία μαζί τους θα είναι αγαστή.

Μας ενώνει άλλωστε το κοινό μας όραμα για εκείνη την Αγία Ανισότητα σε μία κοινωνία ελεύθερη χωρίς δουλειά (δουλεία) αλλά μόνο με χαρούμενη εργασία για όσους την θέλουν, όποτε και όση θέλουν. Η σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας το επιτρέπει και το εξασφαλίζει. Για μια στέγη σίγουρη για όλους πάνω από το κεφάλι τους, άνετη επιβίωση με σωστή διατροφή, με καλή φροντίδα υγείας και απεριόριστο χρόνο για μάθηση, σκέψη και ψυχαγωγία.

Στων αλλώνε τον λαϊκισμό ας απαντάμε εμείς πάντοτε με τις μεγάλες μας αλήθειες εκλαϊκευμένες και τεκμηριωμένες. Και αν δεν γινόμαστε έστω και έτσι κατανοητοί, αλλού το φταίξιμο…Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.readers  765


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου