Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
8/2/2019

Κάλπες, Κάλπηδες και μια συγνώμη.

του Μπάμπη Δαμουλιάνου Ευαγγελάτου

Έτος 2019. Έτος εκλογών, επιλογών, προτιμήσεων για τους αντιπροσώπους μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εθνική βουλή, την ευρωβουλή και κατ’ ουσία για τους εξουσιαστές μας. Γιατί οι θεσμοί δεν μας επιτρέπουν να τους ανακαλέσουμε αν κάποια στιγμή μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η θητεία τους και τότε αυτοχαρακτηριζόμαστε σαν κοψοχέρηδες. Ακόμη χειρότερα όταν ξεδιάντροπα μας πουλάνε και μεταγράφονται σε άλλο κόμμα ή παράταξη διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμού. Από κάτι τέτοιες δόλιες συμπεριφορές πολλοί ευαίσθητοι, ανυπόμονοι αλλά και τεμπέληδες στη σκέψη συμπολίτες μας, οδηγούνται στην λαθεμένη κατ’ εμένα θέση να χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς συλλήβδην κάλπηδες, ανειλικρινείς, απατεώνες και να οδηγούνται σε αποχή από την εκλογική διαδικασία. Αυτό εγώ δεν θα το έκανα ποτέ! Αρνούμαι να εκχωρήσω στον άλλον το δικαίωμα να διαλέξει τον εξουσιαστή μου. Προτιμώ να τον διαλέξω εγώ. Ακόμη και στην ποταπή, την αισχρή εκείνη περίπτωση που θα έκανα μαζί του μια συνδιαλλαγή. Που θα του πουλούσα δηλαδή την ψήφο μου για ένα πρόσκαιρο ατομικό όφελος σε βάρος των άλλων. Το ίδιο δεν θα έριχνα μια άκυρη ή λευκή ψήφο. Άσφαιρα τα βέλη, με το ίδιο αποτέλεσμα!


Έχουμε λοιπόν και λέμε, λέω, γράφω:

1) Για την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να θεωρούμαι ένας από τους τυχερούς! Χωρίς την δική μου συμμετοχή εδώ και κάπου έντεκα με δώδεκα χρόνια πριν, μια προοδευτική κίνηση συνδημοτών μου καινοτόμησε και θεμελίωσε μια παράταξη που την ονόμασε «Δράση για μια Άλλη Πόλη». Παραμέρισαν τα κόμματα και τους αρνήθηκαν τον παρεμβατισμό στα του Δήμου μας (Βριλήσσια) δρώμενα και άρχισαν να δίνουν το παρόν με υπεύθυνες θέσεις και δράσεις σε κάθε επιτρεπόμενο και προσβάσιμο τομέα της αυτοδιοικητικής δομής, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών όπως με ελεύθερες σκέψεις, προτάσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αυτό προκύπτει. Η προσπάθεια επιβραβεύτηκε προοδευτικά στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και άνοιξε τίμια και διάπλατα την αγκαλιά της σε όλους τους δημότες, ανεξάρτητα των επιμέρους πολιτικών τους δοξασιών και πεποιθήσεων. Εδώ όλοι γνωρίζονται και δίνουν καθημερινά εξετάσεις. Ίσως είναι καιρός να ξεκολλήσουμε οριστικά από μία Τουρκοελλάδα και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Ο τόπος μας το απαιτεί και το αξίζει! Και θα ήταν ευχής έργο αν τέτοιες παρόμοιες κινήσεις στέριωναν και στους άλλους δήμους της πατρίδας μας.


2) Εθνικές εκλογές για την βουλή των Ελλήνων: Οδηγό μου για ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης από εμένα που ψηφίζω στη μεγάλη Β’ εκλογική περιφέρεια Αττικής και δεν γνωρίζω καλά πρόσωπα και πράγματα, έχω το ρητό «Μεταξύ δύο –ή και περισσότερων θα πρόσθετα- κακών, το μη χείρον βέλτιστο». Και τούτο για κάτι «ψίχουλα» -όχι ευτυχώς για την ώρα για μένα αλλά- για εκείνους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Έστω και αν αυτά τα ψίχουλα ή φέτες, αφαιρούνται από το δικό μου το ψωμί που δεν μου περισσεύει.


3) Εκλογές για την Ευρωβουλή: Εδώ δυσκολεύτηκα λιγάκι. Κοίταξα στη μικρή υδρόγειο σφαίρα που έχω και έψαξα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κεφαλονιά με τα βουνά και τους κάμπους της, τα ρουμάνια και τ’ ακρογιάλια της. Δεν την βρήκα πουθενά. Έψαξα για την Ελλάδα μας και την ανακάλυψα σαν μια σταγόνα ξηράς έτοιμη να πέσει ή μια μύτη να προβάλει σε μια περίκλειστη θάλασσα σαν λίμνη που την λένε Μεσόγειο. Αλλά την Ευρώπη την είδα καθαρά όπως οι αστροναύτες από τα αστρόπλοια τους. Για την δική μου τη φωνή και τη δική σου εκεί, νοιάζεται ένας λοιδορούμενος από επαγγελματίες λοιδορούς άριστος επιστήμονας και παν/μιακός δάσκαλος, που τον λένε Γιάνη (με ένα «νι»). Κοντά του τώρα και μια Ελληνίδα και Παλαιστίνια πρωταθλήτρια που την είχα επιλέξει σαν δεύτερη στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Μένει έξω η πρώτη μου τότε προτίμηση. Η επιστήμονας ιστορικός και συνδικαλισμένη καθαρίστρια Κων/να Κούνεβα. Της ζητώ τούτη τη φορά ταπεινά συγγνώμη και της εύχομαι ολόψυχα να συναντηθεί με τους δύο προηγούμενους στη νέα Ευρωβουλή. Και αν τούτο συμβεί, είμαι βέβαιος, σίγουρος, πως η συνεργασία μαζί τους θα είναι αγαστή.

Μας ενώνει άλλωστε το κοινό μας όραμα για εκείνη την Αγία Ανισότητα σε μία κοινωνία ελεύθερη χωρίς δουλειά (δουλεία) αλλά μόνο με χαρούμενη εργασία για όσους την θέλουν, όποτε και όση θέλουν. Η σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας το επιτρέπει και το εξασφαλίζει. Για μια στέγη σίγουρη για όλους πάνω από το κεφάλι τους, άνετη επιβίωση με σωστή διατροφή, με καλή φροντίδα υγείας και απεριόριστο χρόνο για μάθηση, σκέψη και ψυχαγωγία.

Στων αλλώνε τον λαϊκισμό ας απαντάμε εμείς πάντοτε με τις μεγάλες μας αλήθειες εκλαϊκευμένες και τεκμηριωμένες. Και αν δεν γινόμαστε έστω και έτσι κατανοητοί, αλλού το φταίξιμο…Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.readers  676


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Eduardo Galeano
Οι επιστήμονες λένε ότι είμαστε φτιαγμένοι από άτομα, όμως εμένα ένα πουλάκι μου είπε ότι είμαστε φτιαγμένοι από ιστορίες.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου