Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/2/2019

Το θράσος του πολιτικο-αυτοδιοικητικού συστήματος δεν έχει όρια!

Συνέδρια και βραβεία εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Διαβάζουμε στον αυτοδιοικητικό Τύπο, (www.otavoice.gr) ότι δόθηκε «Βραβείο στον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, για το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο υλοποιείται στο Δήμο μετά από 25 χρόνια!» Το βραβείο «απένειμε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019».Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε: «Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θεωρείται από τους δημότες ως ένα μέτρο ισονομίας και κυκλοφοριακής ισορροπίας, τεκμηριωμένο επιστημονικά που κρίνει την αξιοπιστία μιας δημοτικής αρχής και εμείς σε αυτό δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Συνεχίζουμε να Δημιουργούμε για το μέλλον της πόλης μαζί με τους δημότες και για τους δημότες».


Αναρωτιόμαστε, με ποιον ακριβώς τρόπο διέγνωσε ο κ. Μανιατογιάννης το «μαζί με τους δημότες», όταν η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αγνοεί το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), μια τεράστιας έκτασης παρέμβαση στα Βριλήσσια που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 13 υπέρ – 8 κατά, (13/12/2018), με μόλις μία από τις 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να το εγκρίνει, (τον εκλογικό του συνέταιρο σήμερα), χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμα θεσμοθετημένη ή έστω μια ουσιαστική διαδικασία διαβούλευσης για το θέμα!

Αναρωτιόμαστε επίσης, ποιο ακριβώς κατόρθωμα - άξιο βράβευσης ανακάλυψε στα Βριλήσσια η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μεταξύ των μισών δήμων της χώρας που εκπόνησαν ή εκπονούν ΣΒΑΚ και σε ποια 25ετία αναφέρεται, αφού είναι γνωστό ότι το ΣΒΑΚ προέκυψε την τελευταία διετία.

Εκτός εάν οι Γενικοί Γραμματείς αναφέρονται στην προ 20ετίας πρόθεση «Κυκλοφοριακής Μελέτης» του τότε δημάρχου Σταμάτη Λώλα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με το σημερινό ΣΒΑΚ, το οποίο επιπλέον φέρεται να υλοποιείται ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Είναι πάντως ενδιαφέρον, ότι ούτε στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπου δεν αναφέρεται καν το συνέδριο της Λάρισας, http://kleisthenis.org/), ούτε και πουθενά αλλού, βρήκαμε τους λόγους βράβευσης του δήμου μας!

Μάλλον γι’ αυτό και η ίδια η διοίκηση ξέχασε να αναφερθεί στη διαδικασία βράβευσης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης εβδομάδας, όπου εγκρίθηκαν τα οδοιπορικά της αποστολής του δήμου για τη Λάρισα.

Όχι, το συνέδριο δεν είχε οικονομική συμμετοχή σε βάρος του δήμου, χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ!Να περιμένουμε κι άλλα τέτοια βραβεία;


readers  422


Σχόλια (1)


Λ.Λ. 22 Φεβ 2019, 02:57
Ας μην αφήνουμε στο απυρόβλητο και την επιστημονικότητα της μελέτης κι ας διερωτηθούμε: Αν στις μέρες μας μια αμιγώς μη καθεστωτική διανόηση είναι δυσεύρετη, πιστεύουμε πως αυτό ισχύει λιγότερο για τη μη καθεστωτική επιστήμη;
Είναι τραγικό και καθόλου αστείο: η επιστημονικότητα του Σχέδιου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας του Δήμου Βριλησσίων μόνο με την αντίστοιχη της διαφήμισης με τους ενδεδυμένους με λευκές ρόμπες 29 κατασκευαστές πλυντηρίων μπορεί να συγκριθεί· αλλά εδώ δεν γελάμε, γιατί θα φορτωθούμε με το ζόρι όχι ένα κουτί SKIP αλλά ολόκληρο πλυντήριο, θα το πληρώσουμε έναν σκασμό λεφτά κι ούτε θά ‘χουμε χώρο, ούτε τρόπο, ούτε κι άλλα λεφτά για να το λειτουργούμε και να το συντηρούμε.

Αλλά κι αν, ο μη γένοιτο, το «όνειρο» γίνει πραγματικότητα (δηλαδή ζωντανός εφιάλτης) δεν θα μπορούμε να κάνουμε στους δρόμους τίποτα άλλο εκτός από το να κυκλοφορούμε όπως ακριβώς τα παιδάκια στα ειδικά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, φυσικά υπό τον έλεγχο των υπευθύνων.
Είμαστε άραγε τόσο πλούσιοι ώστε όχι μόνο να μη μας πτοεί το κόστος από ανεύθυνους δημοτικούς άρχοντες αλλά για να διεκδικούμε κιόλας, για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, δικαίωμα την ανεμελιά της παιδικότητας;
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Η Ιστορία Ενός Ανθρώπου / Σπύρου Αραβανή
Κάποια μέρα έφθασε σε ένα πανδοχείο. Ζήτησε δωμάτιο. Η ξενοδόχος απόρησε: -Κύριε, φαίνεστε τόσο κουρασμένος και ταλαίπωρος! Από πού έρχεστε; -Έρχομαι από τα βάθη της ψυχής. -Και πού πηγαίνετε; -Πηγαίνω ως την άκρη της ζωής. -Κι όλη αυτή η σκόνη στα παπούτσια σας, τι είναι; -Σημάδια για το δρόμο μου. -Φοβάστε μη χαθείτε; -Φοβάμαι μη ξεχάσω.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου