Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
21/4/2019

"Στις εκλογές οι πολίτες πρέπει να λειτουργήσουμε ακηδεμόνευτα"

Γιάννης Τσούτσιας, στην εφημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βριλησσίων


Με ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις δημοτικές εκλογές κυκλοφόρησε το 43ο τεύχος της εφημερίδας Η Αγορά μας της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Βριλησσίων, όπου παρουσιάζονται τα μέλη της Ένωσης που θέτουν υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι απόψεις των Γιάννη Τσούτσια, υποψήφιου δημάρχου με την «Δράση», Παν. Φυκίρη, αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Θ. Βαγενά, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον «Δήμο Δημιουργίας» και των Γιάννη Ξενίδη και Κέλυς Τσιφτιδέλη υποψηφίων με την «Νέα Πνοή».

Στην ιστοσελίδα μας αναδημοσιεύουμε το τμήμα του αφιερώματος που αφορά στην παρουσίαση της «Δράσης» και του επικεφαλής της.


Η «ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη» από το 2006 έχει καταστεί συστατικό στοιχείο της πόλης μας. Με την αδιάλειπτη και ενεργό παρουσία της -όχι μόνο πριν τις εκλογές- στα θεσμικά όργανα του δήμου, με τις δεκάδες εκδηλώσεις της για την πολιτική και τον πολιτισμό, με τις προβολές του Cine-Δράση, με τις πρωτοβουλίες της (συμμετοχή στην πυρασφάλεια, λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης-ταινιοθήκης), με την ενημερωτική ιστοσελίδα της, η ΔΡΑΣΗ διαμορφώνει μια ανοιχτή δυνατότητα συμμετοχής και προσφοράς των δημοτών στα κοινά, παρακάμπτοντας το πολιτικό σύστημα και τους τοπικούς εκπροσώπους του.

Σήμερα, εξακολουθούμε να αγωνιούμε για την προοπτική του δήμου και της χώρας μας. Δεν θέλουμε μια αυτοδιοίκηση αδιάφορη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, αδιάφορη απέναντι στις γεωπολιτικές απειλές, τα κοινωνικά αδιέξοδα. Ξέρουμε ότι «το πρόβλημα» (και) στα Βριλήσσια δεν είναι «εκεί» που δίνουν το βάρος τους οι κομματικές παρατάξεις. Όσα έργα κι αν μας υποσχεθούν, το πρόβλημα είναι στη λειτουργία της Πόλης. Στην αναιμική κοινωνικοποίηση του πολίτη. Στην κομματοκρατία που καταπνίγει κάθε πρωτοβουλία. Στον μηχανισμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί και να αναλάβει τον ρόλο του.

Φτάσαμε να πιστεύουμε ότι Πόλη είναι τα άψυχα, τα κτίσματα, οι υποδομές και όχι οι άνθρωποί της, οι διαθέσεις και το φρόνημά τους. Δυσκολευόμαστε και να φανταστούμε τον δήμο χωρίς την πατρωνία των τοπικών παραγόντων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε την Πόλη αλλιώς! Με μια πρόταση που θα περιλαμβάνει τον ενεργό δημότη και θα θέτει στο επίκεντρό της την αναγέννηση του δήμου. Ζητείται μια νέα σχέση ανάμεσα στον Δήμο και τους δημότες, ώστε η κοινότητα να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν χυλός ψηφοφόρων και δέκτης χειρισμών.

Το δικό μας «πρόβλημα» δεν είναι αν το βράδυ των εκλογών θα βαφτούν οι δήμοι γαλάζιοι ή αν θα αντέξει η «κεντροαριστερά». Είναι αν θα λειτουργήσουν οι πολίτες ακηδεμόνευτα. Χωρίς στοιχίσεις γύρω από ηγήτορες και ιδιοτελή σχέδια. Για να παρακάμψουμε τα διλήμματα της κεντρικής σκηνής. Να εκφράσουν τη θέλησή τους οι απλοί άνθρωποι. Αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι η αναγέννηση του Δήμου και της χώρας, τους περιλαμβάνει και τους αφορά.

Τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα...
readers  401


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Οδυσσέας Ελύτης, 1964
Ανοίγω το στόμα μου κι αναγαλλιάζει το πέλαγος Και παίρνει τα λόγια μου στις σκοτεινές του τις σπηλιές Και στις φώκιες τις μικρές τα ψιθυρίζει Τις νύχτες που κλαιν των ανθρώπων τα βάσανα. Χαράζω τις φλέβες μου και κοκκινίζουν τα όνειρα Και τσέρκουλα γίνονται στις γειτονιές των παιδιών Και σεντόνια στις κοπέλες που αγρυπνούνε Κρυφά για ν' ακούν των ερώτων τα θαύματα. Ζαλίζει τ' αγιόκλημα και κατεβαίνω στον κήπο μου Και θάβω τα πτώματα των μυστικών μου νεκρών Και το λώρο το χρυσό των προδομένων Αστέρων τους κόβω να περάσουν στην άβυσσο. Σκουριάζουν τα σίδερα και τιμωρώ τον αιώνα τους Εγώ που δοκίμασα τις μυριάδες αιχμές Κι από γιούλια και ναρκίσσους το καινούργιο Μαχαίρι ετοιμάζω που αρμόζει στους Ήρωες. Γυμνώνω τα στήθη μου και ξαπολυούνται οι άνεμοι Κι ερείπια σαρώνουνε τις χαλασμένες ψυχές Κι απ' τα νέφη τα πυκνά της καθαρίζουν Τη γη, να φανούν τα Λιβάδια τα Πάντερπνα!


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου