Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
27/5/2019

Εκ βαθέων

του Χρήστου Ι. Βατούσιου


Κάπου εκεί, στα βάθη του χρόνου, ξεκινά και χάνεται αυτή η μικρή κι αλλόκοτη ιστορία.

Τότε που οι άνθρωποι ήταν ένας σβώλος άμμου, ανίκανος να ξεχωρίσει αφέντες και δούλους, άσπρους και χρωματιστούς, μπροστινούς και πισινούς.

Αυτός, της άρπαξε το χέρι, εκείνη, τον δάγκωσε τρυφερά και γύρισε ο ανεμόμυλος να ξεδιαλύνει τον σβώλο.

Γιόμισε τη γης ο αγέρας, απ' άκρη σ' άκρη κόκκους άμμου, που με την σειρά τους έφτιαχναν σβώλους, άρπαζαν και δάγκωναν, βάζοντας τα πράματα σε σειρά και τάξη.

Έπειτα ήρθαν οι βροχές, και ξάπλωσαν τους κόκκους, που τους κατάπιε το χώμα, τους χώνεψε και τους επέστρεψε στην θάλασσα.

Από τότε, αυτός κι εκείνη, κάθονται μπροστά της μαγνητισμένοι, δεμένοι λες με μιάν αόρατη κλωστή, ανήμποροι να καταλάβουν, τι να 'ναι αυτό π' ανοίγει την ψυχή τους πέρα, μακριά, ν' απλώνεται στα βάθη.
ΠΙΝΑΚΑΣ: Sergeι Vinogradov, Καλοκαιρινή νύχτα. 1899.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ


readers  657


Σχόλια (1)


Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος 28 Μαϊ 2019, 21:38
...Του απόμαχου ζεύγους η ξεφτισμένη μνήμη!
Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Το ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Αρχή του Τρομερού.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου