Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
19/10/2019

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του ΤΥΠΕΤ τις Πέμπτες

Τα Βριλήσσια έχουν ανάγκη από έναν ποιοτικό χώρο πολιτισμού


Μετά το καλοκαίρι, με την επιστροφή του Cine Δράση στο ΤΥΠΕΤ, σε κάθε προβολή τις Πέμπτες, δημιουργείται το αδιαχώρητο. Οι καρέκλες είναι λιγότερες από τους θεατές και παρ’ όλο που μεταφέρουμε επιπλέον καρέκλες ο χώρος δεν επαρκεί.

Δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση που να μας καλύπτει. Να παρακολουθήσουμε μια ταινία με ασφάλεια, άνεση και ποιοτικούς όρους. Και η δεύτερη, μεγαλύτερη αίθουσα του Δήμου της οδού Κισσάβου, είναι, λόγω χαμηλού ύψους, ακατάλληλη για προβολές.

Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε στα Βριλήσσια μια αίθουσα με προδιαγραφές για να μπορούν να απολαμβάνουν όσοι δημότες αγαπούν το σινεμά, τις ταινίες της αρεσκείας τους.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να τα γνωρίζει αυτά, να δει σε μια προοπτική, πώς θα οργανωθεί η κάλυψη βασικών αναγκών που αγνοήθηκαν στον Δήμο μας.

Προχειρότητες που οδηγούν σε «λύσεις», όπως οι νέες άβολες καρέκλες (από τις οποίες έχει κανείς την τάση να σηκωθεί για να μη χρειαστεί φυσικοθεραπεία) ή η αδυναμία να γίνονται έγκαιρα κάποιες «εκ των ων ουκ άνευ» επισκευές, όπως το εικονιζόμενο σπασμένο τζάμι που δεν έχει αντικατασταθεί εδώ και μήνες, εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονούν, προδιαθέτουν και αρνητικά για θετική έκβαση στα παραπάνω.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υποδομές του Δήμου χρειάζονται φροντίδα και βελτίωση, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένες προσπάθειες που χρειάστηκαν κόπο και μεράκι για να αποδώσουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο το "Cine Δράση".

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση των συνθηκών παρακολούθησης των κινηματογραφικών προβολών στην πόλη μας. Σε πρώτη φάση θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας και τον προθάλαμο της αίθουσας, μεταφέροντας ακόμη περισσότερες καρέκλες από το στέκι μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα Βριλήσσια έχουν ανάγκη από έναν σύγχρονο, σοβαρό χώρο πολιτισμού, κι' ακόμη περισσότερο, από μια τοπική πολιτική που θα επενδύει στον πολιτισμό. Η οποία, πρέπει να ξεκινήσει αμέσως!

Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine – ΔΡΑΣΗ


readers  545


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Το ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Αρχή του Τρομερού.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου