Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/10/2019

Oι μεγάλες λεωφόροι θα ανοίξουν και πάλι!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρωτεύουσα της Χιλής

Ο σπουδαίος Χιλιάνος σκηνοθέτης, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, στέκεται πλάι στο λαό της χώρας του με τα λόγια του Σαλβαδόρ Αλλιέντε: "Σύντομα οι μεγάλες λεωφόροι θα ανοίξουν και πάλι, για να βαδίσει μέσα τους ο ελεύθερος άνθρωπος που θα χτίσει μια καλύτερη κοινωνία".Εντυπωσιακές ήταν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την ιστορική σε μέγεθος κινητοποίηση που έγινε πριν από μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της Χιλής, με πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο να συμμετέχει.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ξεκίνησαν με αφορμή την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων του μετρό, σε μία χώρα με κατώτατο μισθό κάτω από 400 δολάρια και κατώτατη σύνταξη στα 200 δολάρια.

Σύμφωνα με έρευνα του New Socialist, το εισιτήριο κοστίζει 1,10 δολάρια και αν χρειαστεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και λεωφορείο για να φτάσει εκεί είναι άλλα τόσα χρήματα, που σημαίνει ότι το ημερήσιο κόστος μετακίνησης μπορεί να φτάσει τα 4,40 δολάρια, δηλαδή 132 δολάρια τον μήνα.

Επίσης, το ενοίκιο για ένα μέσο διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο στο Σαντιάγο, είναι στα 400 δολάρια και το κόστος ζωής στην πρωτεύουσα για μία μέση τετραμελή οικογένεια υπολογίζεται στα 2.000 δολάρια.

Η ύδρευση είναι ιδιωτικοποιημένη, το ίδιο και η υγεία.

Ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών αναφέρει πως "δεν είναι τα τριάντα πέσος, είναι τα τριάντα χρόνια", εννοώντας πως η κινητοποίηση δεν έγινε απλώς λόγω της αύξησης των τιμών στο μετρό, αλλά με αφορμή αυτή την αύξηση και αιτία την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Πηγή: Ντίνα Μιχαλοπούλου
https://www.nooz.gr/world/1559226/stigmes-mageias-stis-diadilwseis-tis-chilis


O Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, γεννήθηκε στη Χιλή, στις 17 Φεβρουαρίου του 1929. Με αφορμή τα γεννέθλιά του και την πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας του, «Ποίηση Χωρίς Τέλος» (Endless Poetry / Poesía sin fin - 2016), εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία, για να θυμηθούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του σπουδαίου Χιλιανού σκηνοθέτη. Από το θρυλικό «El Topo» του 1970, μέχρι το μεθυστικό «Santa Sagre» του 1989, ταξιδεύουμε στο μοναδικό σουρεαλιστικό σύμπαν, ενός αυθεντικού καλλιτέχνη.

Ο 89χρονος Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα δύο μικρού μήκους δημιουργίες του και μόλις επτά μεγάλου μήκους ταινίες. Παρ' όλα αυτά ο Χιλιανός σκηνοθέτης έχει καταφέρει να διανύσει τη δική του μοναδική πορεία και να γράψει ιστορία, στον χώρο της Έβδομης Τέχνης. Καμία ταινία του Γιοντορόφσκι, δεν μοιάζει με αυτή που προηγήθηκε ή που πρόκειται να ακολουθήσει. Κάθε φορά είναι ένα νέο μοναδικό ερέθισμα το οποίο φαίνεται να αποτελεί την πηγή έμπνευσης του ιδιοφυούς καλλιτέχνη, με αποτέλεσμα η κατηγοριοποιήση των ταινιών του, αλλά και των επιρροών του, να αποτελεί ένα ιδιόμορφο παζλ για δυνατούς λύτες.

Πηγή: Γιώργος Ρούσσος
https://tvxs.gr/news/sinema/alexantro-giontorofski-i-epistrofi-enos-spoydaioy-skinotheti


readers  546


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου