Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
9/12/2019

ΤΡΙΓΩΝΑ – ΚΑΛΑΝΤΑ και ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Η ΔΡΑΣΗ για το ζήτημα των λογαριασμών ύδρευσης

Εδώ υπάρχει θέμα! Είναι γνωστό το ζήτημα που προέκυψε με την αυθαίρετη και προβληματική διαγραφή χρέους λογαριασμών ύδρευσης από την πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας. Η δημοτική αρχή είναι τώρα εκτεθειμένη σε μια σωρεία από καταγγελίες και πρέπει να πάρει θέση. Οφείλει να αντικρούσει πειστικά όσα λέγονται και όσα διακινούνται. Να εξηγήσει τι έχει συμβεί, άμεσα, στο δημοτικό συμβούλιο. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές όπως έχουν διατυπωθεί. Και επιβεβαιωμένες. Θέτοντας σε αμφιβολία και άλλες πράξεις, εισηγήσεις και αποφάσεις. Ωστόσο δεν υπάρχει σήμερα στα Βριλήσσια ένα κλίμα αποκατάστασης της νομιμότητας. Υπάρχει κλίμα αξιοποίησης των γεγονότων.

Ζητήσαμε στο πρόσφατο συμβούλιο διευκρινήσεις και για άλλες, πολλαπλάσιου ύψους, δαπάνες. Κανείς δεν συγκινήθηκε, ούτε η αντιπολίτευση. Δεν εξισώνουμε τίποτα. Αλλά και δεν γελιόμαστε.

Πίσω από όλα όσα εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες, εξακολουθεί να κρύβεται το πελατειακό σύστημα, το διαχρονικό δημιούργημα των συστημικών παρατάξεων στην πόλη μας. Αυτό διαλύει τον Δήμο. Ρουσφέτια, διευκολύνσεις, συνέργειες έναντι ψήφων. Αυτά είναι παγιωμένη πρακτική. Απλώς, ενίοτε κάποιοι, αποθρασύνονται τόσο, που συλλαμβάνονται με την γίδα στον ώμο.

Ποιος όμως δικαιούται να παριστάνει τον έκπληκτο; Ποιος δεν ήξερε από αυτούς που τώρα φωνασκούν; Και ποιος από την άλλη, δικαιούται να μας ζητά να αποφασίσουμε «με επίκληση της κοινωνικής μας ευαισθησίας», αντί με τα πραγματικά στοιχεία; Ποιοι ευθύνονται για την μονίμως πρόχειρη και ελλιπή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για όλα τα θέματα;

Ζούμε τις παρενέργειες μια άθλιας προεκλογικής περιόδου. Τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τις ανακρίβειες, τα χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Το μη χείρον βέλτιστον, που αναδείχθηκε σε κεντρικό διακύβευμα των εκλογών. Ένα κλίμα νοσηρό. Που εκθέτει συνολικά τον Δήμο.

Την ίδια στιγμή το προγραμματικό κενό είναι εμφανές. Μαζί και η τελμάτωση της δεύτερης τετραετίας. Μαζί και η αμηχανία από το έλλειμμα πολιτικής. Γι’ αυτό έχουμε αποκαλύψεις. Αντί πολιτικής.

Τα πράγματα είναι απλά: Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο χαράσσουν πολιτική. Έχοντας στα χέρια τους όλα τα δεδομένα. Οι υπηρεσίες την εφαρμόζουν απερίσπαστες, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις. Με αμεροληψία και δικαιοσύνη. Ώστε ο κάθε Ο.Κ.Π.Α. να λειτουργεί προς όφελος αυτών που τον έχουν ανάγκη, όχι για να προβάλλεται ο επικεφαλής του ή να εκλέγεται πρώτος σε ψήφους.

Είναι μήπως ο καιρός να συζητήσουμε για τη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών, ώστε αυτά να έχουν ουσιαστικό και όχι διεκπεραιωτικό ρόλο; Και για πολλά άλλα που ήδη έχουμε προτείνει;


Κρίμα που όλα αυτά συμβαίνουν, μάλιστα, εν μέσω εορτών, στον χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Τον πιο κρίσιμο και πιο εμβληματικό στη δομή ενός Δήμου.
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ


readers  280


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Το ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Αρχή του Τρομερού.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου