Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
10/12/2019

Και συμπιεστές απορριμμάτων στη Ναυτική Βάση!

Συνεχίζεται το κρυφτό της διοίκησης!

Αυτή η φωτογραφία είναι σημερινή. (10 Δεκεμβρίου 2019). Τραβήχτηκε στον γνωστό πολύπαθο χώρο της Ναυτικής Βάσης. Βλέπουμε δυο μεγάλα μηχανήματα αγνώστου ταυτότητας (!), τα οποία, υποθέτουμε, (πληροφόρηση δεν υπάρχει), ότι πρόκειται για συμπιεστές ανακυκλώσιμων υλικών. Το γεγονός συνάδει και με την κατά σειρά παράταξη μαύρων πλαστικών σακουλών με ανακυκλώσιμα σκουπίδια στον ίδιο χώρο.

Πού βρέθηκαν αυτά τα μηχανήματα στη Ναυτική Βάση; (Σκεπασμένα με πράσινο ύφασμα για να μην φαίνονται από την πλευρά του πάρκου;) Με ποια μορφή τα απέκτησε ο Δήμος; Για ποιο σκοπό; Έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό στη χρήση τους; Τρώμε πρόστιμα και επεκτεινόμαστε;

Μια λογική απάντηση θα ήταν ότι η δημοτική αρχή προχωρά κάποιον σχεδιασμό που δεν μας έχει ανακοινώσει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Αν αυτό συμβαίνει, υπό άλλες συνθήκες, θα το θεωρούσαμε θετικό και αναγκαίο και θα το υποστηρίζαμε! Ναι, συμφωνούμε να προχωρήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων μας, εντός του Δήμου.

Όμως αυτό πρέπει να γίνει σωστά και οργανωμένα, σ’ έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που να πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Και να μην γίνεται «στο πόδι», πέρα από προδιαγραφές και την κοινή λογική.

Και προφανώς ο χώρος αυτός ΔΕΝ μπορεί να είναι το χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου πάρκο της Ναυτικής Βάσης! Επιτέλους, να συνεννοηθούμε, "χώρος πρασίνου" είναι αυτό που λέει το όνομά του, όχι μια έκταση διαθέσιμη να μεταφέρουμε λειτουργίες που δεν καταφέραμε να εγκαταστήσουμε αλλού.Κατά τα άλλα, υποτίθεται εκκρεμεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα...readers  280


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Το ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Αρχή του Τρομερού.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου