Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
1/2/2020

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ αναπάντητα!

Μετ' εμποδίων το δημοτικό συμβούλιο για την Ναυτική Βάση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου η συνεδρίαση που προκάλεσε η αντιπολίτευση μετά από πρωτοβουλία της ΔΡΑΣΗΣ για το θέμα της πρώην Ναυτικής Βάσης και των εργασιών (;) που εντοπίστηκαν να πραγματοποιούνται εκεί. Αλλά στην πραγματικότητα συνεδρίαση έγινε και δεν έγινε! Αφενός, διότι το θέμα εκτοπίστηκε να συζητηθεί μετά από άλλη συνεδρίαση που φρόντισε να ορίσει η διοίκηση την ίδια ημέρα, αφετέρου διότι οι διοικούντες δεν ένιωσαν την παραμικρή υποχρέωση να προετοιμάσουν κάτι απέναντι σε όσα τους καταμαρτυρούνταν.

Χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της δημοτικής αρχής άφησε ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ αναπάντητα! Μιλώντας επί μακρόν για ένα παράλληλο αόρατο σύμπαν, περί ανακύκλωσης και άλλων τινών, υπεκφεύγοντας διαρκώς από το θέμα, δεν βρήκε λέξη να δικαιολογήσει όσα εξωφρενικά συνέβησαν στον πολύπαθο δημοτικό χώρο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά με συκοφαντίες και χαρακτηρισμούς σε βάρος της ΔΡΑΣΗΣ επένδυσε και στη δημιουργία κλίματος έντασης για να αποπροσανατολιστούν οι σύμβουλοι από τα σημαντικά.

Τελικά, η υπό πίεση δημοτική αρχή, δεσμεύτηκε περισσότερο ότι ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, παρά ότι θα το αντιμετωπίσει! Πράγμα που πιθανώς ισοδυναμεί με παραπομπή του στις ελληνικές καλένδες...

Δεν ξεκίνησε καλά τη δεύτερη θητεία της η διοίκηση. Ο Δήμος αρχίζει να παρακμάζει, να μην είναι φιλικός στον πολίτη, οι υποδομές του αποσαθρώνονται και θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλο κόστος για την ανάταξή τους.

Σε ότι μας αφορά, κατανοούμε ότι η διοίκηση θα ήθελε να κλείσουμε το στόμα μας. Δεν θα το πράξουμε. Είναι υποχρέωσή μας να αναζητούμε ευθύνες σε ένα πλέγμα αρμοδιοτήτων όπου κανείς δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα. Είναι υποχρέωσή μας να μεριμνούμε να είναι σε καλή κατάσταση οι υποδομές του Δήμου. Είναι υποχρέωσή μας η αποκατάσταση του πάρκου, ώστε αυτό να γίνει λειτουργικό για όλους μας. Και δεν είναι υποχρέωσή μας να συμβάλουμε στο να «σέρνονται» όλα μέχρι τις επόμενες εκλογές, ώστε κάποιοι να βρουν νέες φωτογραφίες για να εμπλουτίσουν τα προεκλογικά τους φυλλάδια.

Συμπερασματικά, και παρά την προσπάθεια της ΔΡΑΣΗΣ να αναδειχθεί το πρόβλημα της Ναυτικής Βάσης στο πραγματικό του μέγεθος, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την πλευρά των διοικούντων, ούτε για την άθλια κατάσταση του χώρου, ούτε για την (παράνομη) λειτουργία του αμαξοστάσιου και τη μεταφορά του.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία το δεύτερο θέμα που θίξαμε: Ο τρόπος διοίκησης. Με αδιαφάνεια, υποτίμηση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και αδιαφορία σε όλα τα αιτήματα και ερωτήματα που τίθενται και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ, ένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να είναι ούτε παραγωγικό, ούτε αποδοτικό, ούτε συνεννοήσιμο. Και είναι ευθύνη των διοικούντων να αλλάξουν το κλίμα.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε ως προσπάθεια συμβολής πέρα από κόλπα, χαρακτηρισμούς και τακτικές, υπερασπιζόμενοι με υπευθυνότητα τα ουσιώδη, αφήνοντας σε άλλους ελεύθερο το πεδίο για σκιαμαχίες και μάχες με φαντάσματα.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεται κανείς για την καριέρα ή την προβολή του, και άλλο για την πόλη και τον κόσμο της.
Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  402


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου