Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
3/3/2020

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Συνέλευση Μαθητών!

Τα συμπεράσματα από το «Μάθημα Δημοκρατίας» που έγινε τον Οκτώβριο στα Βριλήσσια

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine-Δράση και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας «Πρώτα.12» είχε υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο ΤΥΠΕΤ, συνάντηση μαθητών με θέμα «Χώρο στις Τέχνες». Τέσσερις μήνες μετά, τα συμπεράσματα της συνάντησης φθάνουν στο δημοτικό συμβούλιο!

Στη συνάντηση αγόρια και κορίτσια, μαθητές Γυμνασίου από την περιοχή των Βριλησσίων που φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα «μάθημα» διαφορετικό από αυτά που παρακολουθούν στα σχολικά θρανία. Ένα «μάθημα» που τους επέτρεψε να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν τα ίδια ένα εργαστήριο που τα έβαλε στο πνεύμα της δημοκρατικής διαδικασίας και ό,τι αυτή περιλαμβάνει: τη θαρραλέα έκφραση προσωπικής άποψης, τη διεξοδική συζήτηση, το σεβασμό της γνώμης των άλλων, τη λήψη συλλογικών αποφάσεων που έχουν διπλή απεύθυνση.

Το "μάθημα" εμπεριείχε επίσης τη δέσμευση ότι όσοι συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων, θα εργαστούν στη συνέχεια και για την υλοποίηση τους. Επιπλέον να ζητηθεί από τους ενήλικες και τα θεσμοθετημένα όργανα τους, τη δημοτική αρχή, τη σχολική κοινότητα, το Cine Δράση, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, αυτές που αναλογούν στον καθένα, ώστε αυτές οι αποφάσεις να υλοποιηθούν.

Στη συνέλευση οι μαθητές αφού αντάλλαξαν γνώμες, κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις- αιτήματα για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή μας, ώστε υπό καλύτερες συνθήκες να μπορούν να δημιουργούν, να εκφράζονται καλλιτεχνικά και να απολαμβάνουν δραστηριότητες που αφορούν διάφορες μορφές τέχνης.


Οι αποφάσεις τους έχουν ως εξής:

-Να διοργανωθούν στην περιοχή καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί για παιδιά και εφήβους. Για παράδειγμα μπορεί να γίνει διαγωνισμός φωτογραφίας με ένα θέμα, οι φωτογραφίες να εκτεθούν σε κάποιο χώρο και στους νικητές να δοθεί μια φωτογραφική μηχανή. Έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών με βράβευση των καλύτερων έργων. Δημιουργία ταινιών μικρού μήκους από ομάδες με έπαθλο για αυτήν που θα ψηφιστεί ως καλύτερη.

-Να δημιουργηθεί ένα στέκι για παιδιά που κάνουν ποδήλατο, όπου θα μπορούν να βρίσκονται τακτικά, να κάνουν διαγωνισμούς, επιδείξεις και άλλες ομαδικές εκδηλώσεις.

-Στα σχολεία όπου υπάρχει χορωδία, να δίνεται δυνατότητα να τραγουδούν τα παιδιά και ξένα τραγούδια της επιλογής τους.

Ολοκληρώνοντας την δραστηριότητα τους οι νεαροί συμμετέχοντες εξέφρασαν την ελπίδα οι προτάσεις τους να ακουστούν και να υλοποιηθούν.

Από το Cine-Δράση πήραν την υπόσχεση ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε οι αποφάσεις τους να αποτελέσουν θέμα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου των Βριλησσίων. Έτσι και έγινε! Και αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου, οι αποφάσεις τους θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι μαθητές, που συμμετείχαν στη συνέλευση, οι γονείς και οι καθηγητές τους.

Από την πλευρά μας ελπίζουμε, αφενός ότι οι μαθητές θα ζήσουν μια δημοκρατική διαδικασία, έναν ειλικρινή, ισότιμο και ελεύθερο διάλογο για τα αιτήματα τους, αφετέρου ότι η δημοτική αρχή θα δεσμευτεί να υλοποιήσει το μέρος των αιτημάτων που την αφορούν.Για το Cine-Δράση
Μαρίνα Παπαχριστοδούλουreaders  255


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου