Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 

Τα του καίσαρος

  
19/6/2017Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο syrizvivor , το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι των αναγνωστών της στήλης, ιδίως τώρα που έχει μπει στη φάση του τελικού -καθότι αναμένεται οσονούπω το τέλος του πεφωτισμένου τούνελ, περί το 2060 μ.Χ. Οι μαχητές κατακτούν απανωτές νίκες, οι διάσημοι δεν ξέρουν που να κρυφτούν! Πρόσφατη είναι η νίκη που τους έδωσε το έπαθλο της ομαδικής ασυλίας με δώρο τη δημόσια παρουσία τους σε διαδήλωση μετά από καιρό απομόνωσης και μάλιστα χωρίς μεταμφίεση όπως πλείστοι εκ των διαμαρτυρόμενων vegan και transgender του Athens pride, οι οποίοι μη γνωρίζοντες περί ασυλιών και λοιπών θριάμβων ήσαν έτοιμοι για επεισόδια, αλλά στρατηγού Καρανίκα παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Οι ατάκες πέφτουν σύννεφο! Ο σ. Παπαδημητρίου αποκαλεί τον εκ των διασήμων Σόι-μπλε ανέντιμο! Εκείνος σε μια σπάνια έξαρση αυτοκριτικής και μετάνοιας –αντί να τον αποκαλέσει φερ’ ειπείν ανεπρόκοπο που είχε κατά νου -προσφέρει το έπαθλο της προσωπικής ασυλίας στον μέχρι προσφάτως προς αποχώρηση σ. Ευκλείδη. Τον αγαπάει επειδή είναι σκληρός μαζί του! (Είναι ευρέως γνωστό πως στα ανάλογα τηλεπαιχνίδια αναπτύσσονται παράλογοι και παράφοροι έρωτες). Κυριολεκτικά γίνεται της εταίρας η οποία κατά τον επικεφαλής των μαχητών μετά τα νικηφόρα μαντάτα από το ερημονήσι του Λουξεμβούργου αναβαθμίζεται σε συνεταίρα. Στο τέλος των τηλεπαιχνιδιών γίνεται όπως στα αμερικάνικα έργα, νικάνε πάντα οι καλοί (καουμπόηδες για να συνεννοούμαστε) . Yes we can όπως είπε και ο αρχιμαχητής, είμαστε βιώσιμοι εμείς, το χρέος μας, το πλεόνασμα μας και η Κριστίν μαζί, Σόιμπλε κατακαημένε.
6/6/2017Τώρα που ήρθε η ανάπτυξη που λέει και ο σ. Παπαδημητρίου, και αφού έτριψα τα μάτια μου -τόσο απίστευτη που ήταν-όπως με συμβούλεψε ο σ. Φλαμπουριάρης-κατάλαβα πως άλλο η ανάπτυξη και άλλο η αναδουλειά. Ως εκ τούτου σκέφτηκα τι δουλίτσα θα κάνω όταν μεγαλώσω. Ε λοιπόν πρωθυπουργός δεν θα ήθελα με τίποτε. Κατ' αρχάς για να βγεις πρέπει να τάζεις, μετά να ξετάζεις να μη σε καταλαβαίνουν, να σε πρήζουν πότε θα φορέσεις παπιγιόν και πότε γραβάτα, να σε λένε κωλοτούμπα, μπελάς σκέτος. Τώρα θα μου πείτε πως υπάρχει και περίπτωση να γίνεις και χωρίς να χρειαστεί να τάξεις τίποτε, αλλά τότε κινδυνεύεις να εκραγείς έτσι και σουρθεί να διαβάσεις για τη σφαγή του Διστόμου μέσα στο αυτοκίνητό σου. Το χειρότερο όμως είναι έτσι και τύχει και πεθάνεις (πράγμα εντελώς βέβαιο για πρωθυπουργούς κατά τον Μάρκο Βαμβακάρη) τότε είναι που μπορεί και να το μετανιώσεις πούγινες. Δεν σε αφήνουν στην ησυχία σου με τίποτε, σε περιφέρουν σε προσκυνήματα, κάποιοι που μια ζωή σου τα έχωναν να σε αγιογραφούν, άλλοι που βρήκαν ευκαιρία σου τα χώνουν μετά θάνατον μέχρι και γκλίτσες κρητικές σου κοτσάρουν από πάνω σου μέχρι να αναπαυθείς στην ησυχία σου (και εμείς να βρούμε τη δική μας). Πρόεδρος είναι πολύ καλύτερα . Λιγότερη δουλειά, κάτι ευχές Χριστούγεννα και Πάσχα κάτι να εγκαινιάζεις παρέα με τον Σταϊντέτοιο τις αρλούμπες της documenta ή για 12η φορά το μουσείο Τσόκλη στη Τήνο, να υποδέχεσαι το συνάδελφό σου Άγιο φως από τα Ιεροσόλυμα -αρκεί μη σε πάρει χαμπάρι καμιά κ. Βάκη που δεν μπορεί τα ψευτοθαύματα, αυτά. Έχει βέβαια και τα γκραν γκινιόλ του το πράμα όπως όταν σου φέρνουν με τις ίδιες τιμές ως συνάδελφό σου τίποτε σκελετούς και σκηνώματα, αλλά εν γένει είναι καλύτερα. Πρόεδρος θα γίνω ασυζητητί. (Άσε που για αυτούς κουβέντα δεν έχει πει ο Μάρκος).
29/5/2017Σήμερα μετά από καιρό η στήλη σπάει τη σιωπή της προς χαρά των πολυάριθμων οπαδών της. Η μακρά απουσία οφείλεται σε καθαρά ιατρικούς λόγους αφού ο εξωτερικός συνεργάτης Βρούτος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική του Ευαγγελισμού επί σχεδόν ένα μήνα για προληπτικούς λόγους μετά από τραυματισμό που υπέστη στο λοβό του δεξιού αυτιού από έκρηξη παγιδευμένων επιστολών. Στη θέση του αποστολέα υπήρχαν ύποπτα ονόματα όπως ΔΕΗ, alpha bank, wind και λοιποί τρομοκράτες. Βάσιμες είναι οι υποψίες ότι αναμένονται και άλλες τέτοιες από Δ.Ο.Υ. κ.λ.π. Κατόπιν τούτων η στήλη-που δεν τυγχάνει έτσι κι αλλιώς θαυμάστρια του πυρός και του πυρήνος του- εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αναρρώνοντα μηρό του συναδέλφου κ. Λουκά. Αξέχαστες θα μείνουν οι όμορφες κοινές αναμνήσεις του 12 όταν οι ευγενείς μηχανοκίνητοι ζητάδες περνούσαν από πάνω μας μετά προσοχής για να μην τραυματίσουν τους μηρούς μας... Και τα τελευταία καταιγιστικά νέα από το παιχνίδι που σπάζει καρδιές το syrizvivor: Προ του κινδύνου να φορέσει γραβάτα ο εκ των 53 μαχητών σ. Γολέμης γνωστός και με το παρατσούκλι "Πουλαντζάς" μην αντέχοντας το 25ο eurogroup και το πέμπτο μνημόνιο αποχώρησε (όχι εντελώς- ευτυχώς). Με τέτοιους ρυθμούς πολύ φοβάμαι πως γύρω στο 187ο eurogroup και το 12ο μνημόνιο θα ξεμείνουμε από μαχητές...
5/5/2017ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Κατ' αποκλειστικές-αλλά πλήρως επιβεβαιωμένες-πληροφορίες της στήλης εντός της ημέρας επίκειται κυβερνητικός ανασχηματισμός: Ο γνωστός αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού αναλαμβάνει την θέση του Γ.Γ. Αθλητισμού και ο συντοπίτης τέως μετατίθεται στην Έδεσσα για την πιο εύρυθμη λειτουργία του κυβερνητικού και εν γένει ποδοσφαιρικού έργου. Ακολούθησαν δηλώσεις στο https://www.youtube.com/watch?v=8Ud2UhW6LIs
2/5/2017Πιστή η στήλη στις υποσχέσεις της σας μεταφέρει όλες τις συνταρακτικές εξελίξεις από το μέτωπο του τηλεπαιχνιδιού επιβίωσης που σπάζει καρδιές, του syrizvivor του ανηλεούς αυτού αγώνα μεταξύ των μαχητικών δυνάμεων του φωτός και των διασήμων δυνάμεων του σκότους στο ερημονήσι Χίλτον: Η κυβέρνηση των μαχητών εννοείται πως ακόμη επιβιώνει (σε αντίθεση με το φιλοθεάμον κοινό) πράγμα επόμενο μετά τις απανωτές νίκες ασυλίας που καταφέρνει. Αλγεινή εντύπωση ωστόσο έχει προκαλέσει η υπεροψία με την οποία αντιμετωπίζει τους θλιβερούς διάσημους που έχουν χάσει τη μπάλα. Το τελευταίο είναι ότι υπογράφει ότι θέλουν οι αντίπαλοι ενώ όλοι ξέρουν πολύ καλά πως ότι ώρα θέλουν οι μαχητές τα παίρνουν πίσω, μιλάμε για τέτοια πλάκα. Ο υποψήφιος για αποχώρηση μαχητής Ευκλείδης (επάγγελμα: τέως personal Βρετανικού πανεπιστημίου και νυν μισθοφόρος) όχι μόνο δεν αποχωρεί αλλά δηλώνει πως γι' αυτά που τους βάλαμε ταπεινωτικά να υπογράψουν σε άλλα αισθάνεται ευχαριστημένος και σε άλλα λιγότερο, πάντως δυσαρεστημένος δεν είναι για τίποτε (επίσης σε αντίθεση με το φιλοθεάμον κοινό, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα στα τηλεπαιχνίδια, οι θεατές ενώ σιχτιρίζουν, συνεχίζουν να παρακολουθούν σθεναρώς). Δεν λείπουν και τα σκαμπρόζικα- ως είναι φυσικό: Βεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν κρυφό έρωτα μεταξύ της διάσημης μαντάμ Μέρκελ (επάγγελμα: βασανίστρια) και του αρχιμαχητή (επάγγελμα: παπατζής) Άλεξ που προς το παρόν την βρίσκει απλά ανοιχτόμυαλη. Δεν επιβεβαιώνονται από τη στήλη οι φήμες ότι έχουν προχωρήσει περισσότερο του πλατωνικού, παρά ταύτα παραμένει ζωντανό το ενδεχόμενο μεταπήδησης της στο στρατόπεδο των μαχητών. Ένας άλλος διάσημος όμως ο Ιβάν (επάγγελμα: πολλά) έχει ήδη προσχωρήσει στους μαχητές εμφορούμενος από τρυφερά αισθήματα επίσης προς τον αρχιμαχητή. Εδώ η σχέση από ότι φαίνεται πρέπει να είναι προχωρημένη αν κρίνει κανείς από τα δωράκια: Τι καπνοβιομηχανίες, τι λιμάνια, τι κανάλια, αυτό δεν είναι έρωτας, αυτό είναι πάθος. Η στήλη ως κατ' εξοχήν γηπεδική και οπαδική που είναι, θα ήθελε να ελπίζει ότι δίπλα στα άλλα δεν περιλαμβάνεται και ως μπόνους το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αλλά τέτοια πιστεύω πως γίνονται μόνο στα τηλεπαιχνίδια και όχι στη πραγματικότητα. (Κατακαημένε Αλαφούζο).
18/4/2017Από σήμερα η στήλη περήφανα ανακοινώνει στους πολυπληθείς αναγνώστες της ότι εξασφάλισε την αποκλειστικότητα του διάσημου τηλεπαιχνιδιού syrizvivor. Μαχητές της αριστεράς στις νήσους της Μάλτας και των Βρυξελλών αγωνίζονται στο σκαρφάλωμα σχοινιών, στη κολύμβηση στις λάσπες και στο τέλος στην σκοποβολή πετώντας τα πολύχρωμα μπαλάκια που κουβαλάνε δαγκωτά στο γάμο του καραγκιόζη, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αδελφό τηλεπαίγνιο, προκειμένου να επιβιώσει η πρώτη φορά κυβέρνηση. Απέναντι έχουν προκλητικές διάσημες Δρακουλέσκου , ηλιοκαμένους μυώδεις διάσημους Μοσκοβισί, Έλληνες και ξένους, και το άγιο φως. ‘Έπαθλο το κλείσιμο της αξιολόγησης και το «Staff-Level Agreement». Στον αγώνα αυτόν δεν λείπουν ως είναι φυσικό οι σαχλές ατάκες, οι συνταρακτικές κοινοτοπίες και τα ανούσια αλληλο- καρφώματα. Ποιος είναι υποψήφιος για αποχώρηση από τους μαχητές; Πέτυχε τον Σόιμπλε ο αρχιμαχητής στο αγώνισμα σκοποβολής με κανάτια Κέρκυρας; Τέτοια και άλλες παρόμοιες κρυάδες προσεχώς. Μείνετε συντονισμένοι!!
11/4/2017Χαριτωμένες εποχές ζούμε σύντροφοι, ότι κι αν πει κανείς! Ας πούμε πως είσαι ένας τύπος μάλλον γελοίου παρουσιαστικού, με φράντζα, σεξιστής και ρατσιστής που δεν σε χωνεύει η Μέριλ Στριπ, η Χίλαρι και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος. No problem, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Ρίχνεις καμιά 50αριά τόμαχόουκ και τους βάζεις στη τσέπη σου όλους. Μέχρι και ο πολιτικός κολοσσός Ολαντρέου είναι έτοιμος να φορέσει στολή παραλλαγής (άλλο νούμερο από αυτό του Καμμένου) ο Ερντογάν, από δίπλα οι υπόλοιποι τζουτζέδες της "Ευρώπης του Νότου" και ο πρώτη φορά δικός μας εννοείται. Είναι που τρελαίνονται με τα χημικά όπλα- ιδίως όταν δεν τα βρίσκουν που είναι. (Δεν αποκλείω καθόλου το γεγονός αυτά που δεν είχε ο Σαντάμ να τα έδωσε στον Άσαντ μέχρι να μην βρεθούν κι αυτά). Τι στην ευχή δεν υπάρχουν "πολιτισμένες" γενοκτονίες ινδιάνων, Κούρδων, Εβραίων, Ρώσων, Αλγερινών, Αρμεναίων, Πόντιων, Αφρικανών, άκου χημικά- που πρέπει επιπροσθέτως και να τα ψάχνουμε! Εξακολουθεί βέβαια να με απασχολεί το θέμα του σεξισμο-ρατσισμού. Νομίζω πως στην επόμενη επίθεση με τόμαχόουκ αυτός που θα πατήσει το κουμπί θα πρέπει να είναι μαύρος και γκέι συγχρόνως, όποτε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η "πολιτισμένη" δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
30/3/2017Η στήλη ως αριστερή και ευαίσθητη που είναι (καλά, όχι τόσο όσο και ο αρχι-ευαίσθητος, αυτό να λέγεται) δηλώνει συμπάσχουσα με τις αγωνίες και το προβληματισμό του κ. Ζουράρη (άλλος ευαίσθητος κι αυτός ως πιανίστας εμφανιζόμενος στου Μαξίμου) για το κατά πόσον θα ψηφίσει τα μέτρα της αξιολόγησης -που ως γνωστόν ανοιγοκλείνει νωρίτερα απ' ότι πιστεύουμε- καθ' ότι περιμένουμε και τα αντίμετρα. Ουδεμία ανησυχία. Τα αντίμετρα ήδη εφαρμόζονται και είναι ικανοποιητικότατα: Εκτός του ψυχοδράματος του survivor υπάρχει το αντίμετρο Παπαντωνίου, το ισοδύναμο Μπελογιάννης μέχρι και Συνταγματική αναθεώρηση έχει ο μπαξές μην είμαστε και πλεονέκτες. Κατόπιν τούτων προς τι οι παλινδρομήσεις; Υπάρχει επάρκεια ευαίσθητο-αριστερών ώστε να "υποστηρίξει ιδεολογικά τη συμφωνία" κατά την περίφημη διαρροή. Για τους υπόλοιπους συνέλληνες που πρέπει να την υποστηρίξουν πρακτικά και στο πετσί τους ποιος νοιάζεται, για αναίσθητους τους κόβω. Το ζήτημα είναι να αποφασίσεις τι είσαι περισσότερο. Φερ' ειπείν ο κ. Σκουρλέτης είναι ευαίσθητος περί τα ενεργειακά και την ΔΕΗ δεν το συζητώ, αλλά περισσότερο αριστερός ώστε να υπερψηφίσει την εκποίηση της. Γι αυτό σου λέω γιατρέ μου είναι μπλεγμένα τα πράγματα, οι άλλοι την έχουν καλά είναι και δεξιοί και αναίσθητοι και έχουν γλυτώσει από αυτά τα μπερδέματα.
16/3/2017Τι λαχτάρες ολλανδικές όμως κι αυτές σύντροφοι που περάσαμε μέχρι χθες βράδυ εμείς οι Ευρωπαίοι! Να κοιμάμαι- να ξυπνάω με τον εφιάλτη αυτουνού με το φουντωτό άσπρο μαλί που δεν τους πηγαίνει τους Τούρκους. Ευτυχώς που οι Ολλανδοί, σοβαροί άνθρωποι έσωσαν την τιμή της ευρωζώνης και ψήφισαν τον άλλο που έκανε Τούρκο τον Ερντογάν. Μαζί ψήφισαν και κάτι άλλα χαριτωμένα κόμματα με μεταμοντέρνα ονόματα σαν διαλυτικά εποξειδικών χρωμάτων του τύπου DT66, KL54 και κάτι άλλα με πολλά VVV του τύπου Φίλοι των ζώων, εχθροί της Ολλανδικής κάμπιας, όλα ωραία και πολιτικά ορθά. Κοντεύαμε να παρανοήσουμε ομαδικώς. Εδώ στείλανε βόμβα στον Άδωνι και αυτός την έκανε προώθηση στον Σόιμπλε, τι να πω. Έμαθα επίσης πως εκείνος ο παρεξηγημένος ο Ντάιτσενμπλιαχ είναι αριστερός, δικός μας, Μπαρτσελόνα πως να το πω αλλιώς, όχι Παρί σεν Ζερμέν σαν το Κυριάκο! Και αφού είναι δικός μας γιατί ρε σεις δικοί μας όλο το παιδεύετε το παιδί και όλο στο όχι και όχι τον έχετε στις "μάχες" -που λέει και ο σ. Τζανακόπουλος- των Γιούρο γκρουπ; Πείτε και κάνα ναι ρε γρουσούζηδες. Επ αυτού η στήλη έχει αποκλειστικές πληροφορίες ότι στην επόμενη μάχη της έγκαιρης αξιολόγησης η Αχτσιόγλου και ο Χουλιαράκης θα εμφανιστούν με στολές παραλλαγής από αυτές που φοράει ο Καμμένος για την περαιτέρω αύξηση του αξιόμαχου ώστε μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων να απελευθερωθούν και οι λοιπές κωμοπόλεις της επικράτειας. Τέλος πάντων, θέλω να πω πως μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι η κατάσταση βαίνει κανονικά. Με τρόμο σκέφτομαι τι θα γινόταν έτσι και έβγαιναν αυτοί οι λαϊκιστές. Μπορεί και να άρχιζαν να λιποθυμάνε τα παιδιά στο σχολείο από αφαγία.
1/3/2017ΕΚ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Ο ΒΡΟΥΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΑΜΜΗ Δεν είχε στεγνώσει ακόμη το μελάνι από την τελευταία ανάρτηση του Βρούτου, όταν η εφημερίδα που -εκτός από τη κυβέρνηση- ανήκει στους συντάκτες της κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδο "Πόκερ με τις συντάξεις". Η στήλη πάντα γνώριζε πως υπάρχουν ευήκοα ώτα στο κυβερνών στρατόπεδο: Τέλος η διαπραγμάτευση, ώρα να ποντάρετε παρακαλώ.
123456

Ο Βρούτος
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1875 - 1926)
"Ποιος μίλησε για νίκες; Το παν είναι να αντέξουμε."


Τα σχόλια σας...
Ευτυχώς αναβλήθηκε!25/5/2017 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Θα ένιωθα όμορφα αν όλοι είχαν περισσότερη υγεία, γνώση και δυνατότητα αντιμετώπισης των ανελαστικών τους υποχρεώσεων. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και έχω την έννοια τουλάχιστο των ασθενέστερων. Η υπεράσπιση τους πρωταρχικό καθήκον. Με την βεβαιότητα ότι ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και το μέλλον αποδεδειγμένα απρόβλεπτο, προτείνω: 1) Τόσο για σήμερα όσο και για αύριο καμία αύξηση των δημοτικών τελών έστω και κατά ένα (1) ευρώ. 2) Ιεράρχηση των αναγκών σε συνεργασία με κάθε ανθρωπιστικό φορέα (εκκλησία, πολιτιστικό σύλλογο, εθελοντές κλπ.) με καθολική αποδοχή και την ικανοποίηση τους με φειδώ και υποδειγματική διαφάνεια. 3) Αξιοποίηση για αυτόν το σκοπό της υπάρχουσας περιουσίας του Δήμου, κινητής και ακίνητης. 4) Κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο μπορεί να περιμένει.. 5) Ο δρόμος για κάθε ευεργέτη από το δικό του περίσσευμα ή υστέρημα, ορθάνοιχτος. Αυτά με την ιδιότητα του απλού δημότη για όσο υπάρχω.
Εμπορικότητα εναντίον ποιότητας25/5/2017 Μαρία Μ.
α! Και για να συνέλθουμε λίγο και από την ίδια την Τέχνη (τις τέχνες και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ - την αξία τους) θα αναφέρω αυτό που μου είπε πρόπερσι ένας καθηγητής της ΑΣΚΤ όταν ζήτησα εξηγήσεις για την εμπορευματοποίηση της τέχνης απ΄τα πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα και ραγδαία μετά απ΄αυτό. Η τέχνη και η ποιότητα είναι ΕΦΕΥΡΕΣΗ του Δυτικού Κόσμου. Αλλά μου το είπε ιδιωτικά βέβαια και όχι μέσα στο ίδιο το αμφιθέατρο μιας συνάρθροισης.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Κάθε Τρίτη, από τις 20:30 μέχρι τις 22:00 το στέκι της Δράσης είναι ανοιχτό, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη της "Δράσης"
   
© 2006 - 2017 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου