Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Λάθος στόχος

της Λήδας Παπαγεωργίου

Σε είδα πάλι σήμερα στην ίδια γωνία. Ξαπλωμένος σ,ένα χαρτόνι τραύλιζες ακατάληπτες λέξεις καθώς προσπαθούσες να σκεπάσεις τα πληγιασμένα σου πόδια με μια ταλαιπωρημένη κουβέρτα. Δίπλα σου ένα μπουκάλι να εκτελεί μόνιμα χρέη συγγενή φίλου συντρόφου. Αυτό το χαρτόνι η κουβέρτα και το μπουκάλι το βιός σου όλο μιας αβίωτης ζωής. Τα μάτια σου συναντούν βιαστικά βλέμματα λύπησης και απαξίωσης βιαστικών ανθρώπων. Κάποιοι από διπλανά μαγαζιά σου κάνουν νόημα να φύγεις. Σε τραβάνε από το πανωφόρι φτύνοντας με αηδία τις λέξεις. Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Πολύχρωμα φωτάκια αναβοσβήνουν στις βιτρίνες. Χριστουγεννιάτικα δέντρα γιρλάντες δώρα οικογενειακές συνεστιάσεις υποχρεωτικές υποκριτικές τυπικές. Άνθρωποι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Όλα όμως κινούνται σχεδόν ψυχαναγκαστικά σε απόλυτα εορταστικό κλίμα. Και εσύ είσαι μια παράταιρη νότα στην καταναγκαστική ευτυχία τους. Σμπαραλιασμένοι και οι ίδιοι. Τα βράδια δεν τους παίρνει ο ύπνος. Τρέμουν στη σκέψη ότι θα χάσουν το σπίτι τους. Το δικό τους βιός. Δε σηκώνουν το τηλέφωνο από φόβο μήπως στην άλλη γραμμή είναι ο "άνθρωπος" της τράπεζας. Την οργή τους όμως τη στοχεύουν σε σένα. Που όλο σου το βιός είναι αυτό το χαρτόνι η ταλαιπωρημένη κουβέρτα και το μπουκάλι. Έχει ένα κρύο απόψε... Λήδα Παπαγεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    22 Δεκεμβρίου 2018, 21:34

    "Παράταιρη νότα στην καταναγκαστική ευτυχία"!Η τραγική αλήθεια με ομορφιά!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter